دودمان هاشمی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
جز به اشتباح سنی خواندن شخصی که شیعه هست
با فرض حسن نیت ویرایش حسین شریفی (بحث) خنثی‌سازی شد: منبع؟. ([[وپ:تو...
خط ۱: خط ۱:
سلسله هاشمی، سلسله ای از حکمرانان [[عرب]] شیعی (دوازده امامی) است.
سلسله هاشمی، سلسله ای از حکمرانان [[عرب]] سنی است.


== شریف حسین، بنیانگذار سلسله هاشمی ==
== شریف حسین، بنیانگذار سلسله هاشمی ==

نسخهٔ ‏۱۶ فوریهٔ ۲۰۱۷، ساعت ۱۱:۲۳

سلسله هاشمی، سلسله ای از حکمرانان عرب سنی است.

شریف حسین، بنیانگذار سلسله هاشمی

این سلسله فرزندان حسین الهاشمی معروف به شریف حسین محسوب می شوند که امیر و حکمران حجاز بود. شریف حسین پس از فروپاشی امپراطوری عثمانی، قدرت بیشتری گرفت.

بعد از جنگ جهانی اول، سرزمینهایی مانند عراق و اردن و فلسطین تحت قیومیت انگلیس قرار گرفت. فرزندان شریف حسین با حمایت انگلیس، دولت های جدیدی را در عراق و اردن پایه ریزی نموده و حکم رانی کردند. پسر ارشد وی شریف علی مدتی امیر و حکمران حجاز بود. دو پسر دیگر او عبدالله و فیصل به عنوان پادشاه بر اردن و عراق حکومت کردند.

سلسله هاشمی در عراق

فیصل اول پسر سوم شریف حسین اولین پادشاه عراق مدرن و بنیانگذار سلسله هاشمی در عراق بود. پس از او، فرزندش غازی به عنوان پادشاه، حکومت عراق را در دست گرفت. آخرین پادشاه این سلسله در عراق فیصل دوم فرزند ملک غازی بود که با کودتای ۱۹۵۸ از قدرت برکنار شد. پس از کودتا، فیصل دوم همراه با ولیعهدش و نخست وزیر (نوری سعید) همگی به طرز فجیعی اعدام شدند. بعد از این کودتا، در عراق جمهوری اعلام شد، ولی تا حمله آمریکا به عراق دیکتاتوری و تحت تسلط اعراب سنی ماند.

سلسله هاشمی در اردن

عبدالله اول سرسلسله خاندان هاشمی در اردن دومین پسر شریف حسین بود. پس از او فرزندش طلال بن عبدالله و پس از او ملک حسین حکومت را در دست گرفتند. در حال حاضر ملک عبدالله دوم فرزند ملک حسین پادشاه اردن است.

پادشاهان

در عراق

در اردن