حفیظ‌الله امین: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
Ehsanvatan (بحث | مشارکت‌ها)
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۵۰: خط ۵۰:
وی قبل از آنکه دکترای خود را به اتمام برساند، در سال ۱۹۶۵ به [[افغانستان]] بازگشت.
وی قبل از آنکه دکترای خود را به اتمام برساند، در سال ۱۹۶۵ به [[افغانستان]] بازگشت.


بعد از انشعاب حزب دموکراتیک خلق به دو جناح خلق و پرچم، او در میان اعضای رهبری حزب در جناح خلق قرار گرفت. <!-- وجود وی در حزب یکی از علل اساسی انشعاب‌های‌های پی در پی در حزب دموکراتیک خلق بود{{مدرک}}. -->وی مسئولیت کمیتة نظامی بخش خلق را برای جلب و جذب نظامیان بعهده گرفت و سرانجام قومانده [[کودتای ثور]] را در آوریل ۱۹۷۸ صادر نمود. پس از کودتای ثور وی مقام معاون صدراعظم و وزیر امور خارجه تعیین گردید. در ماه آوریل ۱۹۷۸ درست یکسال بعد از [[کودتای ثور]] بحیث صدراعظم و وزیر خارجه تعیین گردید.
بعد از انشعاب حزب دموکراتیک خلق به دو جناح خلق و پرچم، او در میان اعضای رهبری حزب در جناح خلق قرار گرفت. <!-- وجود وی در حزب یکی از علل اساسی انشعاب‌های‌های پی در پی در حزب دموکراتیک خلق بود{{مدرک}}. -->وی مسئولیت کمیتة نظامی بخش خلق را برای جلب و جذب نظامیان بعهده گرفت و سرانجام قومانده [[کودتای ثور]] را در آوریل ۱۹۷۸ صادر نمود. پس از کودتای ثور وی مقام معاون صدراعظم و وزیر امور خارجه تعیین گردید. در ماه آوریل ۱۹۷۸ درست یکسال بعد از [[کودتای ثور]] به سمت صدراعظم و وزیر خارجه تعیین گردید.


در ۱۶ سپتامبر ۱۹۷۹ با قتل [[نورمحمد تره کی|ترکی]]، رهبری حزب و دولت رادر دست گرفت. بتاریخ ۲۷ دسامبر ۱۹۷۹<!-- توسط روس‌ها و پرچمی‌ها --> با تهاجم قوای اتحاد جماهیر شوروی و کودتای شاخه پرچم حزب دموکراتیک خلق توسط قوای کماندوی شوروی بقتل رسانیده شد<!-- {{مدرک}} -->.
در ۱۶ سپتامبر ۱۹۷۹ با قتل [[نورمحمد تره کی|ترکی]]، رهبری حزب و دولت رادر دست گرفت. در تاریخ ۲۷ دسامبر ۱۹۷۹<!-- توسط روس‌ها و پرچمی‌ها --> با تهاجم قوای اتحاد جماهیر شوروی و کودتای شاخه پرچم حزب دموکراتیک خلق توسط قوای کماندوی شوروی بقتل رسانیده شد<!-- {{مدرک}} -->.


== منابع ==
== منابع ==

نسخهٔ ‏۲۰ ژوئن ۲۰۱۶، ساعت ۰۱:۴۱

حفیظ‌الله امین
پرونده:Hafizullah Amin.jpg
چهارمین رئیس‌جمهور افغانستان
دوره مسئولیت
۱۶ سپتامبر ۱۹۷۹ – ۲۷ دسامبر ۱۹۷۹
پس ازنورمحمد تره کی
پیش ازببرک کارمل
سیزدهمین نخست‌وزیر افغانستان
دوره مسئولیت
۲۷ مارس ۱۹۷۹ – ۲۷ دسامبر ۱۹۷۹
پس ازنورمحمد تره‌کی
پیش ازببرک کارمل
وزیر امور خارجه افغانستان
دوره مسئولیت
۱۹۷۸ – ۱۹۷۹
اطلاعات شخصی
زاده۱ اوت ۱۹۲۹
ولسوالی پغمان، ولایت کابل
درگذشته۲۷ دسامبر ۱۹۷۹ (۵۰ سال)
کابل
ملیت افغانستان
حزب سیاسیحزب دموکرات خلق افغانستان
پیشه، سیاستمدار

حفیظ‌الله امین از سپتامبر تا دسامبر ۱۹۷۹ صدراعظم (نخست‌وزیر) افغانستان بود.

او در سال ۱۹۲۹ در ولسوالی پغمان ولایت کابل متولد گردید. پس از فراغت از مکتب لیلیة ابن سینا و دارالمعلمین، وارد دانشکده علوم شد. سپس بعنوان معلم در مکتب ابن سینا، و مدیر مکتب ابن سینا و دارالمعلمین کار کرد.

وی فوق لیسانس خود را در رشتة تعلیم و تربیت گرفت. هنگام تحصیل در آمریکا، در سال ۱۹۶۳ به عنوان رئیس اتحادیه دانشجویان در دانشگاه کلمبیا تعیین گردید. وی قبل از آنکه دکترای خود را به اتمام برساند، در سال ۱۹۶۵ به افغانستان بازگشت.

بعد از انشعاب حزب دموکراتیک خلق به دو جناح خلق و پرچم، او در میان اعضای رهبری حزب در جناح خلق قرار گرفت. وی مسئولیت کمیتة نظامی بخش خلق را برای جلب و جذب نظامیان بعهده گرفت و سرانجام قومانده کودتای ثور را در آوریل ۱۹۷۸ صادر نمود. پس از کودتای ثور وی مقام معاون صدراعظم و وزیر امور خارجه تعیین گردید. در ماه آوریل ۱۹۷۸ درست یکسال بعد از کودتای ثور به سمت صدراعظم و وزیر خارجه تعیین گردید.

در ۱۶ سپتامبر ۱۹۷۹ با قتل ترکی، رهبری حزب و دولت رادر دست گرفت. در تاریخ ۲۷ دسامبر ۱۹۷۹ با تهاجم قوای اتحاد جماهیر شوروی و کودتای شاخه پرچم حزب دموکراتیک خلق توسط قوای کماندوی شوروی بقتل رسانیده شد.

منابع

الگو:شخصیت‌های جنگ سرد