آرامگاه پیرعلمدار: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
Rezabot (بحث | مشارکت‌ها)
جزبدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۵: خط ۳۵:
این برج در شرق شهر [[دامغان]] در محله خوریا نزدیک مسجد جامع و مدرسه حاج فتح علی‌بیگ (حوزه علمیه دامغان) واقع شده‌است.
این برج در شرق شهر [[دامغان]] در محله خوریا نزدیک مسجد جامع و مدرسه حاج فتح علی‌بیگ (حوزه علمیه دامغان) واقع شده‌است.


این مقبره در سال ۴۱۷ هجری قمری به صورت برج مدور آجری با گنبد مخروطی پیازی شکل ساخته شد. ارتفاع این بنا ۱۳ متر، قطر داخلی آن ۵/۴ متر و شهرت آن به دلیل کتیبه‌ای زیبا با خط کوفی مشبک است. این ساختمان به سبک بنای چهل دختران ولی نه به ظرافت و زیبایی آن ساخته شده‌است. ساختمان مذکور مقبره محمد بن ابراهیم، پدر ابوحرب بختیار، ممدوح [[منوچهری دامغانی]] است. گنبد مذکور سابقاً ایوانی داشت که امروزه اثری از آن باقی نمانده‌است.
این مقبره در سال ۴۱۷ هجری قمری به صورت برج مدور آجری با گنبد مخروطی پیازی شکل ساخته شد. ارتفاع این بنا ۱۳ متر، قطر داخلی آن ۵/۴ متر و شهرت آن به دلیل کتیبه‌ای زیبا با خط کوفی مشبک است. این ساختمان به سبک [[مقبره چهل‌دختران (دامغان)|بنای چهل دختران]] ولی نه به ظرافت و زیبایی آن ساخته شده‌است. ساختمان مذکور مقبره محمد بن ابراهیم، پدر ابوحرب بختیار، ممدوح [[منوچهری دامغانی]] است. گنبد مذکور سابقاً ایوانی داشت که امروزه اثری از آن باقی نمانده‌است.


== جستارهای وابسته ==
== جستارهای وابسته ==

نسخهٔ ‏۷ ژانویهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۱۳:۲۱

آرامگاه پیرعلمدار
پرونده:Piralamdar.jpg
Map
نامآرامگاه پیرعلمدار
کشورایران
استاناستان سمنان
شهرستاندامغان ۳۶°۱۰′۳٫۶۶″ شمالی ۵۴°۲۱′۱۰٫۰۶″ شرقی / ۳۶٫۱۶۷۶۸۳۳°شمالی ۵۴٫۳۵۲۷۹۴۴°شرقی / 36.1676833; 54.3527944
اطلاعات اثر
کاربریآرامگاه
اطلاعات ثبتی
شمارهٔ ثبت۷۹
تاریخ ثبت ملی۱۵ دی ۱۳۱۰

آرامگاه پیرعلمدار مربوط به سدهٔ ۵ ه‍.ق است و در دامغان، خیابان ایستگاه راه آهن واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۵ دی ۱۳۱۰ با شمارهٔ ثبت ۷۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.[۱]

این برج در شرق شهر دامغان در محله خوریا نزدیک مسجد جامع و مدرسه حاج فتح علی‌بیگ (حوزه علمیه دامغان) واقع شده‌است.

این مقبره در سال ۴۱۷ هجری قمری به صورت برج مدور آجری با گنبد مخروطی پیازی شکل ساخته شد. ارتفاع این بنا ۱۳ متر، قطر داخلی آن ۵/۴ متر و شهرت آن به دلیل کتیبه‌ای زیبا با خط کوفی مشبک است. این ساختمان به سبک بنای چهل دختران ولی نه به ظرافت و زیبایی آن ساخته شده‌است. ساختمان مذکور مقبره محمد بن ابراهیم، پدر ابوحرب بختیار، ممدوح منوچهری دامغانی است. گنبد مذکور سابقاً ایوانی داشت که امروزه اثری از آن باقی نمانده‌است.

جستارهای وابسته

منابع

  1. «سازمان میراث فرهنگی و صنایع‌دستی و گردشگری». سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران. دریافت‌شده در ۱۹/۵/۲۰۱۱. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازدید= را بررسی کنید (کمک)