اعتراضات میدان تیان‌آن‌من: تفاوت میان نسخه‌ها

مختصات: ۳۹°۵۴′۱۲″ شمالی ۱۱۶°۲۳′۳۰″ شرقی / ۳۹٫۹۰۳۳۳°شمالی ۱۱۶٫۳۹۱۶۷°شرقی / 39.90333; 116.39167
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
Rezabot (بحث | مشارکت‌ها)
Rezabot (بحث | مشارکت‌ها)
خط ۳۷: خط ۳۷:
[[رده:ضد کمونیسم]]
[[رده:ضد کمونیسم]]
[[رده:قتل عام‌ها در چین]]
[[رده:قتل عام‌ها در چین]]
[[رده:کشتار جمعی در ۱۹۸۹ (میلادی)]]
[[رده:مرگ و میر ناشی از اعتراض]]
[[رده:مرگ و میر ناشی از اعتراض]]



نسخهٔ ‏۱۳ دسامبر ۲۰۱۳، ساعت ۰۲:۰۷

مرد تانک‌ها - این عکس مشهور توسط جف وایدنر در ۵ ژوئن ۱۹۸۹ در پکن گرفته شده است. تانک‌های ارتش آزادی‌بخش خلق به خاطر یک مرد ناشناس متوقف شده‌اند.[۱]

کشتار میدان تیان‌آن‌من (نام‌های دیگر: اعتراضات میدان تیان‌آن‌من یا قتل‌عام ۴ ژوئن یا واقعهٔ ۴/۶) به مجموعه‌ای تظاهرات اعتراضی در میدان تیان‌آن‌من شهر پکن، جمهوری خلق چین اطلاق می‌شود که به رهبری دانشجویان و از ۱۵ آوریل ۱۹۸۹ تا ۴ ژوئن همان سال ادامه داشتند.

دانشجویان در این واقعه به ناپایداری اقتصادی چین و سرکوب‌های حزب کمونیست و فساد دولتی اعتراض کردند. جنبش دموکراسی چین (که سازمانی نیم‌بند است) در این اعتراضات نقش داشت. این اعتراضات با نیروهای مسلحی که توسط حکومت به پکن فرستاده شدند شدیداً سرکوب شد.این اعتراضات که با حضور بیش از صدهزار نفر برگزار شد، نهایتاً با قتل ۳۰۰۰ دانشجو سرکوب گردید.[۲]

تصویر بین‌المللی اعتراضات میدان تیان آن من پکن به آسیب شهرت چین در سطح بین‌المللی، به ویژه در غرب گرایید. معترضان از این فرصت برای ایجاد پلاکاردها و بنر های طراحی شده برای مخاطبان تلویزیون های بین‌المللی را به دست آوردند.

مرد تانکی سرکوب تظاهرات در رسانه های غربی توسط فیلم معروف و عکس از یک مرد تنها ایستاده با پیراهنی سفید در مقابل یک ستون از تانک ها در رژه ی نظامی که سعی می کردند به بیرون از میدان تیان آن من بروند جاودانه شد. این عکس نمادین که در تاریخ پنجم ژوئن در خیابان چانگ ان گرفته شد در نهایت راه خود را به پنج قاره درسراسر جهان گشود. راننده تانک ابتدا اقدام به دور زدن او گرفت اما "مرد تانکی" دوباره در جلوی مسیر تانک ایستاد و مانع حرکت آن شد. او با ایستادگی برای مدتی مانع حرکت ردیف تانکها شد، پس از آن بر روی برجک تانک رفت تا با سربازان داخل تانک صحبت کند. پس از پایین آمدن از تانک، گروهی از مردم او را به اطراف بردند.چه اتفاقی پس از تظاهرات برای "مرد تانکی" افتاد شناخته شده نیست. برخی می گویند او دور شد و پنهان شده، دیگران می گویند که او توسط مقامات اعدام شد.

پانویس

  1. «Tiananmen Square protests of 1989». ویکی‌پدیای انگلیسی. ۲۹ دسامبر ۲۰۱۰.
  2. «سکوت بیست ساله در میدان صلح آسمانی». صدای المان.

الگو:Link FA الگو:Link FA الگو:Link FA الگو:Link GA الگو:Link GA