پازیکس: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
ترجمه کاملتری از مقاله انگلیسی پوزیکس
حسام (بحث | مشارکت‌ها)
←‏پیوند به بیرون: دوستان لطفاً به جای لینک دادن به وب‌لاگ در ویکی‌پدیا بنویسیند!
خط ۲۰: خط ۲۰:


* [http://standards.ieee.org/regauth/posix/ استاندارد پوزیکس در سایت IEEE]
* [http://standards.ieee.org/regauth/posix/ استاندارد پوزیکس در سایت IEEE]
* [http://freekeyboard.net/spip.php?article419 پوزیکس چیست؟، نوشته جادی در سایت کیبرد آزاد]


[[رده:استانداردها]]
[[رده:استانداردها]]

نسخهٔ ‏۷ آوریل ۲۰۰۸، ساعت ۱۲:۱۲

پوزیکس که مخفف Portable Operating System Interface است، عبارت است از مجموعه استانداردهایی که برای نامگذاری و تعریف شمایل رابط برنامه‌نویسی کاربردی در محیط‌های یونیکس مبنا در آی‌تریپل‌ایی تعریف شده‌اند. این استانداردها تحت نام کلی IEEE 1003 و نام بین‌المللی ISO/IEC 9945 شناخته می‌شوند، امکان همسان‌سازی و ارتباط و پرت کردن آسان‌تر بین محیط‌های فوق‌الذکر را فراهم می‌آورد. وازه الگو:پوزیکس پیشنهاد بنیانگذار نرم افزار آزاد، ریچارد استالمن بود.

این استاندارد را می توان در مورد هر سیستم عامل دیگری هم بکار گرفت. استاندارد اولیه پوزیکس، IEEE Std 1003.1-1988 بود که مجموعه به روز شده آن این روزها ISO/IEC 9945 خوانده می شود.

این استاندارد شامل ۱۷ سند جداگانه است که استانداردهای خط فرمان، رابط اسکریپت نویسی، برنامه‌های سطح کاربر، سرویس های و ابزارهایی مثل awk و echo و ed را به همراه ورودی خروجی های استاندارد (فایل، ترمینال، شبکه) و threadها و غیره را تعریف کرده است.

اسناد پوزیکس در حال در سه بخش تقسیم شده اند:

  • APIهای کرنل
  • دستورات و ابزارها
  • تست‌های مربوط به بررسی تطابق با پوزیکس

برخی از سیستم‌هال عامل‌های کاملا سازگار با پوزیکس عبارت هستند از BSD/OS، HP-UX، Mac OS X، MINIX و سولاریس و OpenSolaris. لازم به ذکر است که سیستم عامل های FreeBSD، لینوکس، NetBSD، OpenBSD از جمله سیستم عامل هایی هستند که تا حد زیادی سازگاری با پوزیکس را حفظ کرده‌اند.

در نهایت باید ذکر شود که سیستم‌ عامل‌های دیگر هم از طریق لایه‌های مترجم و ابزارهای تطبیق دهنده، به سمت سازگاری با پوزیکس حرکت کرده‌اند. از جمله این سیستم‌عامل‌ها می توان به سیمبین ۹، ویندوز NT و XP (پروفشینال با سرویس پک یک به بعد)، ویندوز سرور ۲۰۰۳ و ویندوز ویستا اشاره کرد.

پیوند به بیرون