کنسول جستجوی گوگل
این مقاله دقیق، کامل و صحیح ترجمه نشده و نیازمند ترجمه به فارسی است. کل یا بخشی از این مقاله به زبانی بهجز زبان فارسی نوشته شدهاست. اگر مقصود ارائهٔ مقاله برای مخاطبان آن زبان است، باید در نسخهای از ویکیپدیا به همان زبان نوشته شود (فهرست ویکیپدیاها را ببینید). در غیر این صورت، خواهشمند است ترجمهٔ این مقاله را با توجه به متن اصلی و با رعایت سیاست ویرایش، دستور خط فارسی و برابر سازی به زبان فارسی بهبود دهید و سپس این الگو را از بالای صفحه بردارید. همچنین برای بحثهای مرتبط، مدخل این مقاله در فهرست صفحههای نیازمند ترجمه به فارسی را ببینید. اگر این مقاله به زبان فارسی بازنویسی نشود، تا دو هفتهٔ دیگر نامزد حذف میشود و/یا به نسخهٔ زبانی مرتبط ویکیپدیا منتقل خواهد شد. اگر شما اخیراً این مقاله را بهعنوان صفحهٔ نیازمند ترجمه برچسب زدهاید، لطفاً عبارت {{جا:هبک-ترجمه به فارسی |1=کنسول جستجوی گوگل}} ~~~~ را نیز در صفحهٔ بحث نگارنده قرار دهید. |
این نوشتار به هیچ منبع و مرجعی استناد نمیکند. |
![]() | |
گونه وبگاه | ابزار وبمستر |
---|---|
مالک | گوگل |
وبگاه | |
تجاری؟ | خیر |
کنسول جستجوی گوگل (به انگلیسی: Google Search Console) یا ابزار وبمستری گوگل (به انگلیسی: Google Webmaster Tools) یک ابزار رایگان گوگل برای مدیران تارنماها میباشد که امکان دسترسی به دیدن وضعیت ایندکس و نمای بهینه شده وبگاههایشان را میدهد. همچنین توسط این ابزار میتوان نقشه وبگاه را به موتور جستجوی گوگل معرفی کرد. همچنین آخرین بازدید گوگل و آمار کلمات کلیدی و تعیین نحوه نمایش دامنه در نتایج جستجو به صورت www یا بدون www نیز از دیگر امکانات موجود در این ابزار برخط گوگل است.
این ابزار کمک بسیار زیادی به وب مسترها، برنامه نویسان و افرادی که نیاز به خدمات سئو دارند مینماید.
از تاریخ ۲۰ مه ۲۰۱۵، گوگل Google Webmaster Tools را به عنوان کنسول جستجوی گوگل معرفی کرد. در ژانویه ۲۰۱۸، گوگل نسخه جدیدی از کنسول جستجو را با یک رابط کاربری تازه و بهبود یافته معرفی کرد.
ابزارهای مختلفی مانند Performance, Mobile Usability, Index Coverage, Breadcrumbs, Google Discover و بسیاری دیگر در این کنسول قرار گرفتهاند که شما میتوانید به رایگان از تمامی آنها استفاده نمایید.
ابزار Performance[ویرایش]
ابزار قدرتمند Performance؛ آمار و اطلاعات دقیقی از میزان جستجوی کلمات، جایگاه ما در نتایج جستجو و نرخ کلیک کاربران بر روی لینکهای سایت در اختیار ما قرار میدهد. بررسی اطلاعات آماری این بخش به ما کمک میکند درک درستی از جایگاه فعلی خود و پتانسیلهای موجود برای جذب بازدیدکنندگان بیشتر داشته باشیم.
قابلیت Mobile Usability[ویرایش]
با افزایش میزان استفاده از موبایل، رعایت استانداردهای طراحی سایت برای موبایل و نمایش صحیح محتوا به کاربران اهمیت ویژه ای یافتهاست. در سال ۲۰۱۸ و با معرفی الگوریتم Mobile First Index میتوان گفت این اهمیت دو چندان شدهاست.
این ابزار قدرتمند به صورت مستمر صفحات سایت ما را آنالیز کرده و در صورت مشاهده هر گونه خطا یا ایراد به ما اطلاع میدهد. برای مثال چند نمونه از این خطاها عبارتند از:
- اگر چند عنصر که بصورت لینک هستند، خیلی به هم نزدیک باشند بصورتی که براحتی قابل تفکیک از هم نباشند.
- محتویات صفحه بزرگتر از صفحه نمایش باشد.
- متن موجود در صفحه به میزانی ریز باشد که قابل خواندن نباشد.
ابزار Index Coverage[ویرایش]
سایتهای اینترنتی اکثراً صفحات بسیاری دارند. با گذشت چند ماه یا چند سال از فعالیت یک سایت معمولاً بسیاری از این صفحات حذف میشوند یا آدرس آنها تغییر میکند. در این شرایط لینک سازیهای داخلی و خارجی شما به صفحات ۴۰۴ منتهی میشوند که میتواند تأثیر منفی زیادی بر تجربه کاربری و سئو سایت شما داشته باشد.
در نسخه جدید کنسول جستجوی گوگل ابزار جدیدی با عنوان Index Coverage جایگزین ابزار قدیمی Crawl Errors شدهاست که به ما کمک میکند تا این صفحات را شناسایی کرده و دلیل بروز خطا را به راحتی پیدا کنیم. علاوه بر خطای ۴۰۴ مشکلاتی مانند عدم دسترسی به سایت، محدودیت دسترسی برای گوگل و عدم درج صفحه در نقشه سایت نیز در این بخش به شما اطلاع داده میشود.
در تب Excluded این قسمت نیز صفحاتی نشان داده میشوند که به هر دلیل index نشدهاند. صفحاتی که در این قسمت هستند در نتایج SERP نشان داده نمیشوند. اگر این صفحات برای شما مهم نیستند، میتوانید آنها را نادیده بگیرید و نگران تأثیر منفی آنها بر سئوی سایت خود نباشید.