پنتون
![]() | این مقاله دقیق، کامل و صحیح ترجمه نشده و نیازمند ترجمه از انگلیسی به فارسی است. کل یا بخشی از این مقاله به زبان انگلیسی نوشته شدهاست. اگر مقصود ارائهٔ مقاله برای مخاطبان زبان انگلیسی است، باید در ویکیپدیای انگلیسی نوشته شود (فهرست ویکیپدیاها را ببینید). در غیر این صورت، خواهشمند است ترجمهٔ این مقاله را با توجه به متن اصلی و با رعایت سیاست ویرایش، دستور خط فارسی و برابر سازی به زبان فارسی بهبود دهید و سپس این الگو را از بالای صفحه بردارید. همچنین برای بحثهای مرتبط، مدخل این مقاله در فهرست صفحههای نیازمند ترجمه به فارسی را ببینید. اگر این مقاله به زبان فارسی بازنویسی نشود، تا دو هفتهٔ دیگر نامزد حذف میشود و/یا به ویکیپدیای انگلیسی منتقل خواهد شد. اگر مایل به ارزیابی این مقاله هستید، میتوانید ترجمهٔ گوگل از این مقاله را ببینید. در هر حال، لطفاً ترجمهٔ ماشینی دیگری به این مقاله اضافه نکنید، چرا که این گونه از ترجمهها عموماً کیفیت بسیار پایینی دارند. اگر شما اخیراً این مقاله را بهعنوان صفحهٔ نیازمند ترجمه برچسب زدهاید، لطفاً عبارت {{جا:هبک-ترجمه به فارسی|1=پنتون}} ~~~~ را نیز در صفحهٔ بحث نگارنده قرار دهید. |
![]() | |
بنیانگذاران | لارنس هربرت |
---|---|
دفتر مرکزی | کارلاستادت، نیوجرسی |
مالک | داناهر |
مادر | ایکس-رایت |
پَنتون (به انگلیسی: Pantone) یک شرکت با مسئولیت محدود است که دفتر مرکزی آن در کارلاستادت، نیوجرسی است. این شرکت بیشتر به دلیل سیستم تطبیق پنتون (PMS) شناخته شده است، یک فضای رنگی اختصاصی که در صنایع مختلف، به ویژه طراحی گرافیک، طراحی مد، طراحی محصول، چاپ و تولید و پشتیبانی از سیستمهای مدیریت رنگ از طراحی تا تولید استفاده میشود. فرمتهای فیزیکی و دیجیتالی، در میان مواد روکش دار و بدون پوشش، پنبه ای، پلی استر، نایلون و پلاستیک تولید شدهاند.
شرکت ایکس-رایت، تامینکننده ابزار و نرمافزار اندازهگیری رنگ، پنتون را به مبلغ ۱۸۰ میلیون دلار در اکتبر ۲۰۰۷خریداری کرد، و خود توسط شرکت داناهر در سال ۲۰۱۲ خریداری شده است.
پنتون در دهه ۱۹۵۰ در نیوجرسی به عنوان شرکت چاپ تجاری برادران مروین و جسی لوین، تبلیغات ام اند جی لوین شروع به کار کرد. در سال ۱۹۵۶، بنیانگذاران آن که هر دو از مدیران تبلیغات بودند، لارنس هربرت، فارغالتحصیل اخیر دانشگاه هافسترا را به عنوان کارمند پاره وقت استخدام کردند. هربرت از دانش شیمی خود برای سیستمبندی و سادهسازی موجودی رنگدانههای شرکت و تولید جوهرهای رنگی استفاده کرد و در سال ۱۹۶۲، هربرت بخش مرکب و چاپ را با سود حاصل از فعالیت اداره کرد، در حالی که بخش نمایش تجاری ۵۰۰۰۰ دلار آمریکا بدهی داشت. او متعاقباً داراییهای فنآوری شرکت را از برادران لوین به قیمت ۵۰۰۰۰ دلار آمریکا (معادل ۴۳۰۰۰۰ دلار در سال ۲۰۲۰) خریداری کرد و نام آنها را به «پنتون» تغییر داد.
محصولات اولیه این شرکت شامل پنتون گایدز (راهنماهای پنتون) است که از تعداد زیادی ورق مقوایی نازک کوچک (تقریباً ۶×۲ اینچ یا ۱۵×۵ سانتیمتر) تشکیل شده است که در یک طرف با یک سری نمونههای رنگی مرتبط چاپ شده و سپس در یک صفحه کوچک چسبانده میشود. «عرشه فن». به عنوان مثال، یک «صفحه» خاص ممکن است حاوی تعدادی رنگ زرد با رنگهای مختلف باشد.
ایدۀ پشت پیاماس (PMS) این است که به طراحان اجازه میدهد تا رنگهای خاص را زمانی که طرح وارد مرحله تولید میشود، بدون توجه به تجهیزات مورد استفاده برای تولید رنگ، «تطابق رنگ» داشته باشند. این سیستم بهطور گسترده توسط طراحان گرافیک و تکثیر و چاپخانهها پذیرفته شده است. پنتون توصیه میکند که راهنمای رنگ پیاماس سالانه خریداری شود، زیرا جوهر آنها در طول زمان مایل به زرد میشود. تغییر در ذخیره کاغذ خاص مورد استفاده.
تأسیس شرکت پنتون[ویرایش]
لورنس هربرت، فارغالتحصیل رشته شیمی دانشگاه هوفسترا، در سال ۱۹۶۳ شرکت ام اند جی لوین را از برادران لوین خریداری و به نام مؤسسه پنتون ثبت کرد. پنتون به معنی «همه رنگها» است.[۱]
سامانه تطبیق رنگ پنتون[ویرایش]
سیستم تطبیق رنگ پنتون عمدتاً یک سیستم بازتولید رنگ استاندارد است که از سال ۲۰۱۹ دارای ۲۱۶۱ رنگ پیش فرض داشتهاست. با استانداردسازی رنگها، تولیدکنندگان مختلف در مکانهای مختلف میتوانند به سیستم پنتون مراجعه کنند تا مطمئن شوند که رنگها بدون اختلاف رنگ و تماس مستقیم با یکدیگر تطابق کامل دارند.
یکی از این موارد، استانداردسازی رنگها در فرآیند سیاموایکی (CMYK) است. فرآیند سیاموایکی روشی برای چاپ رنگ با استفاده از چهار جوهر فیروزهای، سرخابی، زرد و سیاه است. اکثر مواد چاپی جهان با استفاده از فرآیند سیاموایکی تولید میشوند و زیر مجموعه خاصی از رنگهای پنتون وجود دارد که میتوان با استفاده از سیاموایکی تکثیر کرد. مواردی که امکان شبیهسازی از طریق فرآیند سیاموایکی وجود دارد، در راهنمای شرکت بهعنوان چنین برچسبگذاری شدهاند.
با این حال، حدود ۳۰ درصد از ۱۱۱۴ رنگ نقطه ای سیستم پنتون (تا سال ۲۰۰۰) را نمیتوان با سیاموایکی شبیهسازی کرد، اما با ۱۳ رنگدانه پایه (۱۴ رنگ سیاه) در مقادیر مشخصی که رنگهای پایه نامیده میشوند مخلوط شدهاند. آن ۱۱۱۴ رنگ شامل ۳۸۷ رنگ با اعداد ۱۰۰ تا ۴۸۷ از سال ۱۹۷۵ و برخی رنگهای روشنتر از ۶۰۰ تا ۷۳۲ در سال ۱۹۹۱ بود. رنگهای ۴ رقمی اصلی که در سال ۱۹۸۷ معرفی شدند به ۳ رقم تغییر داده شدند.
سیستم پنتون همچنین بعدها اجازه تولید بسیاری از رنگهای خاص مانند رنگهای متالیک، فلورسنت (نئون) و پاستل را داد. ۵۶ فلورسنت از ۸۰۱ تا ۸۱۴ (هفت مورد اول در اینجا رنگهای پایه هستند، به اصطلاح درخششروز «Dayglow» هستند) و از ۹۰۱ تا ۹۴۲ وجود دارد. متالیکهای بستهبندی (که قبلاً فلزات ممتاز بودند) از ۱۰۱۰۱ تا ۱۰۴۵۴ (۵۴ مورد از آنهایی که بعداً اضافه شدند، ۳۵۲ تا دیگر) قرار داده شدهاند. رنگهای پایه نقرهای ۱۰۰۷۷ و رزگلد ۱۰۴۱۲)، در حالی که متالیکهای معمولی از ۸۷۱ تا ۸۷۷ (۷ اول اینجا رنگهای پایه هستند) و از ۸۰۰۱ تا ۸۹۶۵ قرار میگیرند. پاستیلها از ۹۱۴۰ تا ۹۱۶۳ با رنگهای پایه ۰۱۳۱، ۰۳۲۳۱، ۰۳۱، ۰۵. ، ۰۸۲۱، ۰۹۲۱ و ۰۹۶۱. در حالی که بیشتر رنگهای سیستم پنتون فراتر از وسعت چاپ سیاموایکی هستند، تنها در سال ۲۰۰۱ بود که پنتون شروع به ارائه ترجمه سیستم موجود خود با رنگهای مبتنی بر صفحه کرد. رنگهای مبتنی بر صفحهنمایش از سیستم رنگی آرجیبی (RGB) – قرمز، سبز، آبی – برای ایجاد رنگهای مختلف استفاده میکنند، بسیاری از رنگها خارج از sRGB هستند. سیستم Goe (منقضی شده) دارای مقادیر RGB و LAB برای هر رنگ است و دارای ۱۰ رنگ پایه است در حالی که فقط ۴ رنگ جدید دارد: قرمز روشن، صورتی، بنفش متوسط و آبی تیره. ۶ مورد دیگر قبلاً در سیستم بودند: زرد ۰۱۲، نارنجی ۰۲۱، قرمز روبینه، سبز، آبی فرآیندی و مشکی که در گو به نامهای زرد متوسط، نارنجی روشن، قرمز قوی، سبز روشن، آبی متوسط و سیاه خنثی نامگذاری شدند.
رنگهای پنتون با تعداد اختصاص داده شده آنها توصیف میشوند (معمولاً به عنوان مثال «پیاماس ۱۳۰» نامیده میشود). رنگهای پیاماس تقریباً همیشه در برندسازی استفاده میشوند و حتی به قوانین دولتی و استانداردهای نظامی (برای توصیف رنگ پرچمها و مهرها) راه پیدا کردهاند. در ژانویه ۲۰۰۳، پارلمان اسکاتلند در مورد طوماری (مرجع PE512) بحث کرد تا به رنگ آبی در پرچم اسکاتلند به عنوان «پنتون ۳۰۰» اشاره شود. کشورهایی مانند کانادا و کره جنوبی و سازمانهایی مانند افآیای (FIA) نیز انتخاب کردهاند که به رنگهای خاص پنتون در هنگام تولید پرچمها استفاده کنند. ایالتهای ایالات متحده از جمله تگزاس رنگهای پیاماس پرچمهای خود را قانونی تعیین کردهاند.
رنگ سال[ویرایش]
شرکت پنتون از سال ۲۰۰۰ تاکنون، با مشاوره متخصصان رنگ در جهان، رنگ خاصی را بهعنوان «رنگ سال» معرفی میکند.
۲۰۰۰
آبی نیلگون (Cerulean)
Pantone 15-4020
۲۰۰۱
رز بنفش (Fuchsia Rose)
Pantone 17-2031
۲۰۰۲
سرخ (True Red)
Pantone 19-1664
۲۰۰۳
آبی آسمانی (Aqua Sky)
Pantone 14-4811
۲۰۰۴
نارنجی (Tigerlily)
Pantone 17-1456
۲۰۰۵
آبی فیروزهای (Blue Turquoise)
Pantone 15-5217
۲۰۰۶
Sand Dollar
Pantone 13-1106
۲۰۰۷
قرمز فلفلی (Chili Pepper)
Pantone 19-1557
۲۰۰۸
آبی زنبقی (Blue Iris)
Pantone 18-3943
۲۰۰۹
Mimosa
Pantone 14-0848
۲۰۱۰
فیروزهای (Turquoise)
Pantone 15-5519
۲۰۱۱
Honeysuckle
Pantone 18-2120
۲۰۱۲
نارنجی (Tangerine Tango)
Pantone 17-1463[۲]
۲۰۱۳
سبز زمردین (Emerald)
Pantone 17-5641
۲۰۱۴
بنفش ارکیده (Radiant Orchid)
PANTONE 18-3224[۳]
۲۰۱۵
Marsala
Pantone 18-1438[۴]
۲۰۱۶
Rose Quartz
PANTONE 13-1520
۲۰۱۶
Serenity
Pantone 15-3913[۵]
۲۰۱۷
Greenery
Pantone 15-0343[۶]
۲۰۱۸
Ultra Violet
Pantone 18-3838[۷]
۲۰۱۹
مرجانی زنده
Pantone 16-1546[۸]
۲۰۲۰
آبی کلاسیک
Pantone 19-4052[۹]
۲۰۲۱
Ultimate Gray
Pantone 17-5104[۱۰]
۲۰۲۱
Illuminating
Pantone 13-0647[۱۰]
۲۰۲۲
Very Peri
Pantone 17-3938[۱۱]
منابع[ویرایش]
- ↑ مجله دنیای مد :: مؤسسه پنتون
- ↑ "2012 Pantone Color of the Year".
- ↑ "Radiant Orchid - Pantone Color of the Year 2014". Archived from the original on 24 September 2015. Retrieved 5 January 2014.
- ↑ "Marsala – Pantone Color of the Year 2015". Pantone. Archived from the original on 24 September 2015. Retrieved 18 December 2014.
- ↑ "Pantone Color of the Year 2016 Color Standards". Pantone.
- ↑ "Pantone Color of the Year 2017 Color Standards". Pantone. Archived from the original on 11 July 2018. Retrieved 20 March 2018.
- ↑ "Pantone Color of the Year 2018 Tools for Designers". Pantone. Archived from the original on 8 December 2017. Retrieved 20 March 2018.
- ↑ "Pantone Color of the Year 2019 Tools for Designers". Pantone.
- ↑ "Pantone Color of the Year 2019 Tools for Designers". Pantone.
- ↑ ۱۰٫۰ ۱۰٫۱ "Announcing the Pantone Color of the Year 2021". Pantone.
- ↑ "Announcing the Pantone Color of the Year 2022". Pantone.