طرح‌نگار الکترونی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
'''لیتوگرافی پرتو الکترونی'''
'''لیتوگرافی پرتو الکترونی'''
طرح نگاری الکترونی در اوایل دهه 1960 میلادی تقریبا هم همان زمان با طرح نگاری نوری ابداع شد. طرح نگار الکترونی از میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) منشعب شده و بسیار شبیه آن است. این روش تنها با کشف پلیمر حساس به الکترون معروف به PMMA، امکان پذیر شد؛ تابش الکترون به PMMA، همانند تابش نور به پلیمر واسط در طرح نگار نوری است. ساخت طرح نانومتری بواسطه طرح نگاری الکترونی بسیار زودتر از طرح نگاری نوری انجام شد. از آنجا که پرتو الکترونی بسیار باریک فراهم گشت، طرح نگاری الکترونی با PMMA بسیار زود توانست وضوح تصویر بسیار بالاتری از آنچه که در آن زمان برای طرح نگاری نوری یک رویا بود دست یابد. در اوایل دهه 1970 میلادی، طرح نگاری الکترونی توانست طرح های 60 نانومتری ایجاد کند. در حال حاضر، طرح نگاری الکترونی بهمراه پلیمرهای واسط مخصوص و فرآیندهای شیمیایی مربوطه می تواند طرح های کمتر از 10 نانومتر ایجاد کند.
لیتوگرافی یا طرح نگاری الکترونی در اوایل دهه 1960 میلادی تقریبا هم همان زمان با طرح نگاری نوری ابداع شد. طرح نگار الکترونی از میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) منشعب شده و بسیار شبیه آن است. این روش تنها با کشف پلیمر حساس به الکترون معروف به PMMA، امکان پذیر شد؛ تابش الکترون به PMMA، همانند تابش نور به پلیمر واسط در طرح نگار نوری است. ساخت طرح نانومتری بواسطه طرح نگاری الکترونی بسیار زودتر از طرح نگاری نوری انجام شد. از آنجا که پرتو الکترونی بسیار باریک فراهم گشت، طرح نگاری الکترونی با PMMA بسیار زود توانست وضوح تصویر بسیار بالاتری از آنچه که در آن زمان برای طرح نگاری نوری یک رویا بود دست یابد. در اوایل دهه 1970 میلادی، طرح نگاری الکترونی توانست طرح های 60 نانومتری ایجاد کند. در حال حاضر، طرح نگاری الکترونی بهمراه پلیمرهای واسط مخصوص و فرآیندهای شیمیایی مربوطه می تواند طرح های کمتر از 10 نانومتر ایجاد کند.
بر خلاف لیتوگرافی نوری این روش از پرتوهای پر قدرت الکترونی برای ایجاد اشکال مختلف استفاد می‌کند.
بر خلاف لیتوگرافی نوری این روش از پرتوهای پر قدرت الکترونی برای ایجاد اشکال مختلف استفاد می‌کند.


خط ۸: خط ۹:
== منابع ==
== منابع ==
{{پانویس}}
{{پانویس}}
* [http://edu.nano.ir/index.php/articles/show/106 در سایت نانو]
* [Nanofabrication, Principles, Capabilities and Limits; Zheng Cui]
* [Nanofabrication, Principles, Capabilities and Limits; Zheng Cui]



نسخهٔ ‏۲ ژانویهٔ ۲۰۱۳، ساعت ۱۸:۲۹

لیتوگرافی پرتو الکترونی

لیتوگرافی یا طرح نگاری الکترونی در اوایل دهه 1960 میلادی تقریبا هم همان زمان با طرح نگاری نوری ابداع شد. طرح نگار الکترونی از میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) منشعب شده و بسیار شبیه آن است. این روش تنها با کشف پلیمر حساس به الکترون معروف به PMMA، امکان پذیر شد؛ تابش الکترون به PMMA، همانند تابش نور به پلیمر واسط در طرح نگار نوری است. ساخت طرح نانومتری بواسطه طرح نگاری الکترونی بسیار زودتر از طرح نگاری نوری انجام شد. از آنجا که پرتو الکترونی بسیار باریک فراهم گشت، طرح نگاری الکترونی با PMMA بسیار زود توانست وضوح تصویر بسیار بالاتری از آنچه که در آن زمان برای طرح نگاری نوری یک رویا بود دست یابد. در اوایل دهه 1970 میلادی، طرح نگاری الکترونی توانست طرح های 60 نانومتری ایجاد کند. در حال حاضر، طرح نگاری الکترونی بهمراه پلیمرهای واسط مخصوص و فرآیندهای شیمیایی مربوطه می تواند طرح های کمتر از 10 نانومتر ایجاد کند. بر خلاف لیتوگرافی نوری این روش از پرتوهای پر قدرت الکترونی برای ایجاد اشکال مختلف استفاد می‌کند.

جستارهای وابسته

منابع

  • [Nanofabrication, Principles, Capabilities and Limits; Zheng Cui]