دستگاه لنفاوی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
جز ربات: مرتب‌سازی رده‌ها؛ زیباسازی
Fawikibot (بحث | مشارکت‌ها)
جز ربات: افزودن نگارخانهٔ آزاد به مقاله (کد)
خط ۲۱: خط ۲۱:


{{پزشکی-خرد}}
{{پزشکی-خرد}}

== نگارخانه ==
<gallery>
Image:Galen detail.jpg|<!--[[جالینوس]]. Lithograph by Pierre Roche Vigneron. (Paris: Lith de Gregoire et Deneux, ca. 1865)-->
Image:Bartolomeus Eustachius.jpg|<!--Portrait of [[Bartolomeo Eustachi|Eustachius]]-->
File:Olaus Rudbeck Sr (portrait by Martin Mijtens Sr, 1696).jpg|<!--[[Olaus Rudbeck]] in [[۱۶۹۶ (میلادی)]]-->
File:Thomas bartholin.jpg|<!--[[Thomas Bartholin]]-->
</gallery>


[[رده:دستگاه لنفاوی]]
[[رده:دستگاه لنفاوی]]

نسخهٔ ‏۲۰ ژوئن ۲۰۱۲، ساعت ۲۱:۰۴

پراکنش دستگاه لنفاوی در بدن

دستگاه لنفاوی در مهره داران وجود دارد و از لوله‌های لنفاوی و گره‌های لنفی مثل طحال و لوزه‌ها تشکیل شده‌است. در انسان این دستگاه در سیستم ایمنی بدن، جذب و انتقال چربی و جذب آب میان بافتی کارکرد دارد.

رگ های لنفی آوران

مویرگ های لنفی همواره به داخل رگ های لنفی بزرگتر تخلیه می شوند. این رگ های لنفی، دریچه هایی برای اطمینان از جاری شدن یک طرفه ی مایع لنفی به خارج از بافت ها و به اطراف گره های لنفی دارند، و از این نظر مانند سیاه رگ ها عمل می کنند. امّا مویرگ ها دریچه های بیشتر و نیز دیواره های نازک تری دارند. چون رگ های لنفی ممکن است باکتری ها را از محل بافت عفونی زه کشی کنند، احتمال دارد گاهی اوقات در مسیر رگ لنفی خطی از التهاب را ببینیم. این ویژگی کلینیکی اساسی است و ممکن است نشاندهنده ی پخش عفونت باشد.

رگ های لنفی وابران

رگ هایی که آب میان بافتی را از گره های لنفی به جاهای دیگر حمل می کنند، وابران نامیده می شود. از آن جایی که آب میان بافتی با عبور از گره ی لنفی تصفیه می شود، دایماً استریل است. رگ های لنفی وابران به هم می پیوندند تا رگ های تخلیه کننده ی بزرگ تر که تنه ها نامیده می شوند را به وجود آورند. تنه ها از طرف راست قفسه ی سینه، بازوی راست و قسمت راست گردن به یکدیگر ملحق می شوند و مجرای لنفاوی راست را تشکیل می دهند و محتویات خود را به سیاه رگ زیر ترقوه ی راست که دقیقاً زیر ترقوه قرار دارد، تخلیّه می کنند.

گره های لنفی

گره های لنفی در سراسر بدن وجود دارند ولی بیشتر در زیر بغل و کشاله ی ران جا گرفته اند. هم چنین شمار زیادی از گره های لنفی داخلی در قفسه ی سینه و شکم وجود دارند.

بازگشتار

  • «ویکی‌پدیای فرانسوی». دریافت‌شده در ۹ ژانویه ۲۰۰۹.
  • زیست‌شناسی و آزمایشگاه ۲، سال سوم دبیرستان


نگارخانه

الگو:Link GA