آشوری‌های عراق: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
Amirobot (بحث | مشارکت‌ها)
جز ربات: تصحیح جایگذاری کاما، شمارگان هزارگان
قاصدک بهار (بحث | مشارکت‌ها)
جزبدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
جمعیت اشوریان عراق حدود یک ملیون و بانصد هزار نفر است . بر اثر جنکهای عراق_ایران و عراق _ کویت وبس از سقوط صدام نیز بعلت حمله وحشیانه کروههای تروریستی و متعصبین مذهبی اکثریت انها کشور را ترک کرده و به خارج مهاجرت کرده اند، بطوریکه اینک فقط ۶۵۰،۰۰۰نفر از أنان در عراق باقی مانده اند.بزرکترین مراکز تجمع انها در بغداد واستانهای نینوا و دهوک میباشد، همجنین در استانهای اربیل و کرکوک و بصره نیز موجود هستند و شمار کمی درشهرهای رومادی، حله، ناصریه، میسان، اسکندریه، تکریت سکونت دارند.بزرکترین فرقه های دینی انها عبارتند از: ( کلیسای کلدان کاتولیک)،( کلیسای شرق اشوری)، ( کلیسای سریان ارتودوکس)، ( کلیسای سریان کاتولیک)، ( کلیسای شرق قدیم). در طول تاریخ عراق همیشه دجار قتل عام و ظلم و ستم شده اند وبیش از ( ۳۰۰ ) روستای انها منهدم کردیده است . قتل عام اشوریان در ۷ اغسطس ۱۹۳۲ در شهر سمیل از قتل عامهای بزرکی است که توسط رزیم بغداد از انها شده است، که هر سال مراسیم مخصوصی برای یاد بود قربانیان این کشتار برکذار می شود.
جمعیت آشوریان عراق حدود یک میلیون و پانصد هزار نفر است. بر اثر جنگهای عراق_ایران و عراق _ کویت و پس از سقوط صدام نیز به‌علت حمله وحشیانه گروههای تروریستی و متعصبین مذهبی اکثریت آنها کشور را ترک کرده و به خارج مهاجرت کرده‌اند، بطوریکه اینک فقط ۶۵۰،۰۰۰ نفر از آنان در عراق باقی مانده‌اند. بزرگترین مراکز تجمع آنها در بغداد و استانهای نینوا و دهوک می‌باشد، همچنین در استانهای اربیل و کرکوک و بصره نیز موجود هستند و شمار کمی در شهرهای رومادی، حله، ناصریه، میسان، اسکندریه، تکریت سکونت دارند. بزرگترین فرقه‌های دینی آنها عبارتند از: (کلیسای کلدان کاتولیک)،( کلیسای شرق آشوری)، (کلیسای سریان ارتودوکس)، (کلیسای سریان کاتولیک)، ( کلیسای شرق قدیم). در طول تاریخ عراق همیشه دچار قتل عام و ظلم و ستم شده‌اند و بیش از ( ۳۰۰ ) روستای آنها منهدم گردیده است . قتل عام آشوریان در ۷ اغسطس ۱۹۳۲ در شهر سمیل از قتل عامهای بزرگی است که توسط رژیم بغداد از آنها شده است، که هر سال مراسم مخصوصی برای یادبود قربانیان این کشتار برگزار می‌شود.
احزاب و کروههای سیاسی اشوریان عراق عبارت هستند از: ( مجلس ملی کلدانی سریانی اشوری)، ( حرکت دمکراتیک اشوری( حرکت تجمع سریان مستقل)،( اتحاد میهنی بیت نهرین)،( حزب میهنی اشوری( حزب اتحاد دمکرات کلدان)،( حزب دمکرات بیت نهرین)،( مجلس ملیت کلدان)،( منبر دمکراتیک کلدان)،( کنکره عام اشوری( حزب دمکرات مسیحی)،( سازمان کلدواشور کمونیست ). اشوریها حق انتخاب (۵) عضو اشوری برای برلمان عراق و(۵) عضو برای برلمان اقلیم کردستان و برای هر یک از مجالس استانهای بغداد و نینوا و بصره و سلیمانیه یک عضو و برای هر یک از مجالس استانهای اربیل و دهوک دو عضو دارند، که این اعضا باید اشوری باشند وبا رای اشوریها نیز انتخاب می شوند. همجنین در کابینه حکومت بغداد یک وزیر و در کابینه حکومت اقلیم کردستان
احزاب و گروههای سیاسی آشوریان عراق عبارت هستند از: (مجلس ملی کلدانی سریانی آشوری)، (حرکت دمکراتیک آشوری(حرکت تجمع سریان مستقل)، (اتحاد میهنی بیت نهرین)، ( حزب میهنی آشوری(حزب اتحاد دمکرات کلدان)، (حزب دمکرات بیت نهرین)، ( مجلس ملیت کلدان)، (منبر دمکراتیک کلدان)، (کنکره عام آشوری(حزب دمکرات مسیحی)، (سازمان کلدواشور کمونیست). آشوریها حق انتخاب (۵) عضو آشوری برای پارلمان عراق و(۵) عضو برای پارلمان اقلیم کردستان و برای هر یک از مجالس استانهای بغداد و نینوا و بصره و سلیمانیه یک عضو و برای هر یک از مجالس استانهای اربیل و دهوک دو عضو دارند، که این اعضا باید آشوری باشند و با رای آشوریها نیز انتخاب می‌شوند. همچنین در کابینه حکومت بغداد یک وزیر و در کابینه حکومت اقلیم کردستان
نیز یک وزیر اشوری وجود دارد. در انتخابات سالهای ۲۰۰۹_۲۰۱۰ مجلس ملی کلدانی سریانی اشوری توانست در انتخابات مجالس استانهای بغداد و نینوا کورسی مخصوص اشوریها را کسب کند و در انتخابات برلمان کردستان عراق نیز (۳) کورسی مخصوص اشوریها و (۱) کورسی مخصوص ارامنه را بدست اورد، اما در انتخابات برلمان عراق (۲) کورسی ( نماینده کان نینوا و دهوک) نصیب ان کردید. علاوه بر این مجلس ملی کلدانی سریانی اشوری یک وزیر در کابینه حکومت کردستان دارند.
نیز یک وزیر آشوری وجود دارد. در انتخابات سالهای ۲۰۰۹_۲۰۱۰ مجلس ملی کلدانی سریانی آشوری توانست در انتخابات مجالس استانهای بغداد و نینوا کرسی مخصوص آشوریها را کسب کند و در انتخابات پارلمان کردستان عراق نیز (۳) کرسی مخصوص آشوریها و (۱) کرسی مخصوص ارامنه را بدست آورد، اما در انتخابات پارلمان عراق (۲) کرسی (نمایندگان نینوا و دهوک) نصیب آن گردید. علاوه بر این مجلس ملی کلدانی سریانی آشوری یک وزیر در کابینه حکومت کردستان دارند.
در این انتخابات(۲۰۰۹-۲۰۱۰) نصیب حرکت دمکراتیک اشوری بدست اوردن(۳) کورسی در برلمان عراق و(۲) کورسی در برلمان اقلیم کردستان و شکست در انتخابات مجالس استانهای نینوا و بغداد بود. حرکت دمکراتیک اشوری دارای یک وزیر در کابینه حکومت بغداد می باشد.
در این انتخابات(۲۰۰۹-۲۰۱۰) نصیب حرکت دمکراتیک آشوری بدست آوردن(۳) کرسی در پارلمان عراق و(۲) کرسی در پارلمان اقلیم کردستان و شکست در انتخابات مجالس استانهای نینوا و بغداد بود. حرکت دمکراتیک آشوری دارای یک وزیر در کابینه حکومت بغداد می‌باشد.
برای مجالس استانهای اربیل و دهوک و سلیمانیه هنوز انتخابات جدیدی انجام نشده وجنین مقرر است که در سال ۲۰۱۲ برکذار شود . عضو مجلس استان بصره از حزب اتحاد دمکرات کلدان میباشد. انتخابات مجلس استان کرکوک نیز بتعویق انداخته شده است.
برای مجالس استانهای اربیل و دهوک و سلیمانیه هنوز انتخابات جدیدی انجام نشده و چنین مقرر است که در سال ۲۰۱۲ برگزار شود. عضو مجلس استان بصره از حزب اتحاد دمکرات کلدان می‌باشد. انتخابات مجلس استان کرکوک نیز به‌تعویق انداخته شده است.


[[رده:جامعه عراق]]
[[رده:جامعه عراق]]

نسخهٔ ‏۳ دسامبر ۲۰۱۱، ساعت ۱۱:۰۵

جمعیت آشوریان عراق حدود یک میلیون و پانصد هزار نفر است. بر اثر جنگهای عراق_ایران و عراق _ کویت و پس از سقوط صدام نیز به‌علت حمله وحشیانه گروههای تروریستی و متعصبین مذهبی اکثریت آنها کشور را ترک کرده و به خارج مهاجرت کرده‌اند، بطوریکه اینک فقط ۶۵۰،۰۰۰ نفر از آنان در عراق باقی مانده‌اند. بزرگترین مراکز تجمع آنها در بغداد و استانهای نینوا و دهوک می‌باشد، همچنین در استانهای اربیل و کرکوک و بصره نیز موجود هستند و شمار کمی در شهرهای رومادی، حله، ناصریه، میسان، اسکندریه، تکریت سکونت دارند. بزرگترین فرقه‌های دینی آنها عبارتند از: (کلیسای کلدان کاتولیک)،( کلیسای شرق آشوری)، (کلیسای سریان ارتودوکس)، (کلیسای سریان کاتولیک)، ( کلیسای شرق قدیم). در طول تاریخ عراق همیشه دچار قتل عام و ظلم و ستم شده‌اند و بیش از ( ۳۰۰ ) روستای آنها منهدم گردیده است . قتل عام آشوریان در ۷ اغسطس ۱۹۳۲ در شهر سمیل از قتل عامهای بزرگی است که توسط رژیم بغداد از آنها شده است، که هر سال مراسم مخصوصی برای یادبود قربانیان این کشتار برگزار می‌شود. احزاب و گروههای سیاسی آشوریان عراق عبارت هستند از: (مجلس ملی کلدانی سریانی آشوری)، (حرکت دمکراتیک آشوری)، (حرکت تجمع سریان مستقل)، (اتحاد میهنی بیت نهرین)، ( حزب میهنی آشوری)، (حزب اتحاد دمکرات کلدان)، (حزب دمکرات بیت نهرین)، ( مجلس ملیت کلدان)، (منبر دمکراتیک کلدان)، (کنکره عام آشوری)، (حزب دمکرات مسیحی)، (سازمان کلدواشور کمونیست). آشوریها حق انتخاب (۵) عضو آشوری برای پارلمان عراق و(۵) عضو برای پارلمان اقلیم کردستان و برای هر یک از مجالس استانهای بغداد و نینوا و بصره و سلیمانیه یک عضو و برای هر یک از مجالس استانهای اربیل و دهوک دو عضو دارند، که این اعضا باید آشوری باشند و با رای آشوریها نیز انتخاب می‌شوند. همچنین در کابینه حکومت بغداد یک وزیر و در کابینه حکومت اقلیم کردستان نیز یک وزیر آشوری وجود دارد. در انتخابات سالهای ۲۰۰۹_۲۰۱۰ مجلس ملی کلدانی سریانی آشوری توانست در انتخابات مجالس استانهای بغداد و نینوا کرسی مخصوص آشوریها را کسب کند و در انتخابات پارلمان کردستان عراق نیز (۳) کرسی مخصوص آشوریها و (۱) کرسی مخصوص ارامنه را بدست آورد، اما در انتخابات پارلمان عراق (۲) کرسی (نمایندگان نینوا و دهوک) نصیب آن گردید. علاوه بر این مجلس ملی کلدانی سریانی آشوری یک وزیر در کابینه حکومت کردستان دارند. در این انتخابات(۲۰۰۹-۲۰۱۰) نصیب حرکت دمکراتیک آشوری بدست آوردن(۳) کرسی در پارلمان عراق و(۲) کرسی در پارلمان اقلیم کردستان و شکست در انتخابات مجالس استانهای نینوا و بغداد بود. حرکت دمکراتیک آشوری دارای یک وزیر در کابینه حکومت بغداد می‌باشد. برای مجالس استانهای اربیل و دهوک و سلیمانیه هنوز انتخابات جدیدی انجام نشده و چنین مقرر است که در سال ۲۰۱۲ برگزار شود. عضو مجلس استان بصره از حزب اتحاد دمکرات کلدان می‌باشد. انتخابات مجلس استان کرکوک نیز به‌تعویق انداخته شده است.