دستگاه فتوکپی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
خنثی‌سازی ویرایش 29055058 از Hamed0912 (بحث)
برچسب: خنثی‌سازی
خنثی‌سازی ویرایش 29054939 از Hamed0912 (بحث)
برچسب: خنثی‌سازی
خط ۳: خط ۳:


فتوکپی به طور گسترده در تجارت، دولت و تحصیل استفاده می‌شود.
فتوکپی به طور گسترده در تجارت، دولت و تحصیل استفاده می‌شود.

'''[https://khaneyeprinter.com/دستگاه-فتوکپی/دسته-بندی دستگاه کپی]''' یا همان '''دستگاه فتوکپی''' , دستگاهی است که برای کپی گرفتن از اسناد و مدارک و یا تصاویر مورد نظر شما به کار گرفته میشود. تاریخچه اولین دستگاه کپی به سال 1938 بر میگردد که توسط چستر کارلسون Chester Carlson , ابداع شد و برای کپی گرفتن از اسناد از شیوه الکتروفتوگرافی بهره میبرد . امروزه دستگاه های کپی به شکل وسیعی مورد استفاده قار میگیرند در مکان های اداری , تجاری , آموزشی و ... . دستگاه های کپی هر روز در حال دگرگونی هستند و تولید کنندگان این دستگاه ها در راستای نیاز روز کاربران , سعی بر آن دارند که از لحاظ کیفی و توانایی کار دستگاه آن را ارتقا دهند .


=== اجزای اصلی دستگاه فتوکپی ===
=== اجزای اصلی دستگاه فتوکپی ===

نسخهٔ ‏۱۸ ژانویهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۰۹:۲۲

دستگاه کپی

دستگاه فتوکپی دستگاهی است که از سند یا تصاویر بصری بر روی کاغذ کپی تهیه می‌کند. اکثر ماشین‌های کپی امروزی از روش الکتروفتوگرافی استفاده می‌کنند.

فتوکپی به طور گسترده در تجارت، دولت و تحصیل استفاده می‌شود.

اجزای اصلی دستگاه فتوکپی

کاغذکش

کاغذ کش از جمله قطعات مکانیکی بوده و وظیفه ی حرکت دادن کاغذ را بر عهده دارد. بخش های ورودی، میانی و خروجی این قطعه، در فرایند ورود و خروج برگه به دستگاه کپی دخالت دارند. کاغذ کش ورودی یا پیکاپ رولر، کاغذ را به داخل دستگاه کشیده و کاغذ کش میانی، آن را به سمت فیوزینگ هدایت می کند. پس از انجام عملیات تونر ریزی، کاغذ کش خارجی برگه را به بیرون از دستگاه کپی هدایت می کند. در صورتی که  هریک از بخش های کاغذ کش با مشکل مواجه شده  و نتواند به درستی کار کند، برگه برای ورود و خروج به دستگاه با مشکلات جدی رو به رو می شود. بدیهی است که در این صورت شما نمی توانید عملیات کپی را به راحتی انجام دهید.

فیوزینگ

یکی از مهمترین  مراتب تعمیرات دستگاه کپی فیوزینگ دستگاه کپی  است، فیوزینگ تونر را حرارت داده و آن را جهت چسبیدن روی کاغذ آماده می نماید. گرمایی که به کمک فیوزینگ ایجاد می شود به اندازه ای است که در زمان  خروج برگه از دستگاه، می توان حرارت آن را به راحتی احساس کرد. شایان ذکر است، تنها دلیل آتش نگرفتن دستگاه و کاغذ در هنگام کار فیوزینگ، سرعت عمل فوق العاده بالای این قطعه می باشد. فیوزینگ به قدری سریع حرکت می کند که از ایجاد جرقه و آتش گرفتن کاغذ جلوگیری می نماید. به دلایل مختلفی ممکن است فیوزینگ دستگاه کپی از کار بیفتد و موجب بروز اختلالاتی از جمله افت کیفیت چاپ شود.

مین برد

مین برد دستگاه کپی همانند مین برد در سایر دستگاه های الکترونیکی و هوشمند، مسئولیت های سخت و مهمی بر عهده دارد. این قطعه از سایر قطعات حمایت و پشتیبانی می کند. وظیفه پردازش اطلاعات را بر عهده دارد. در صورتی که این قسمت از دستگاه شما درگیر اختلال و ایراد شده باشد، حتی به شرط سالم بودن سایر اجزا، دستگاه نمی تواند کار کند،

پاور

این قطعه وظایف مهم و سنگینی در دستگاه فتوکپی بر عهده دارد. مهمترین چیزی که در سلامت برد پاور دستگاه کپی موثر است، کنترل ولتاژ برق است. عدم کنترل ولتاژ برق به بخش های داخلی دستگاه آسیب های جدی وارد می کند. برد پاور دستگاه کپی اصلی ترین و مهم ترین تامین کننده انرژی مورد نیاز برای عملکرد صحیح دستگاه کپی است.

داکتر بلید و بلید

داکتر بلید و بلید دو قطعه سخت افزاری در پرینتر و دستگاه کپی هستند. این دو جنسی از لاستیک و ظاهری شفاف دارند که به یک قطعه فلزی متصل هستند؛ بلید در کارکرد و عملکرد درست دستگاه کپی بسیار مهم و تاثیر گذار است. خراش یا ضربه به بلید و خصوصا به داکتر بلید، کل کیفیت چاپ را تحت تاثیر قرار می دهد.

درام

درام در کیفیت سند چاپی تاثیر به سزایی دارد. این قطعه ظاهری میله ای و استوانه ای شکل دارد و مسئول انتقال تصویر بر روی کاغذ است. درام دستگاه فتوکپی سطحی براق دارد که رسانای نور است و می توان در آن الکتریسیته ساکن ایجاد کرد. اختلال در درام دستگاه کپی همراه با نشانه هایی است که کاربر باید به آنها توجه کند و قبل از عمیق تر شدن ایراد، برای رفع آن وارد عمل شود. یک از این نشانه ها ظهور خطوط و نقاط غیر عادی در سند چاپی است.

ADF

قسمتی از دستگاه کپی که وظیفه دارد کاغذ ها را یک به یک به اسکنر جهت عملیات اسکن یا کپی بفرستد.

کارتریج جوهرافشان (به انگلیسی: Ink cartridge) کارتریج منبع تأمین رنگ در چاپگرهای جوهرافشان است. چاپگرهای جوهرافشان به وسیلهٔ پاشیدن قطرات ریز جوهر روی یک صفحهٔ کاغذ از طریق منافذ ریزی که در هد وجود دارد، باعث به وجود آوردن تصاویر سیاه و سفید و رنگی می‌شود.


هیتر

قسمتی از دستگاه است که وظیفه گرم کردن و به اصطلاح پختن کارتریج بر روی کاغذ را به عهده دارد. این قسمت فقط در دستگاه های کپی لیزری وجود دارد و دستگاه های جوهر افشان از این بخش بی‌نیاز هستند.

منابع

خانه پرینتر

خرید دستگاه کپی

دستگاه کپی