اتحادیه ملی بسکتبال: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
جزبدون خلاصۀ ویرایش
برچسب‌ها: ویرایشگر دیداری ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
جزبدون خلاصۀ ویرایش
برچسب‌ها: ویرایشگر دیداری ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
خط ۷۵: خط ۷۵:
از ایران [[حامد حدادی]] و [[ارسلان کاظمی]] در لیگ ان بی ای حضور داشته‌اند. [[حامد حدادی]] برای تیم [[ممفیس گریزلیز]] و [[ارسلان کاظمی]] برای تیم [[واشنگتن ویزاردز|واشینگتن ویزاردز]] و [[هیوستون راکتس]] توپ زد. او همچنین قرار بود در تیم [[فیلادلفیا سونتی سیکسرز]] و [[آتلانتا هاکس|آتلانتا هاوکس]] حضور پیدا کند ولی به دلیل عملکرد بهتر سایر بازیکنان از حضور در این تیم‌ها ناکام ماند.
از ایران [[حامد حدادی]] و [[ارسلان کاظمی]] در لیگ ان بی ای حضور داشته‌اند. [[حامد حدادی]] برای تیم [[ممفیس گریزلیز]] و [[ارسلان کاظمی]] برای تیم [[واشنگتن ویزاردز|واشینگتن ویزاردز]] و [[هیوستون راکتس]] توپ زد. او همچنین قرار بود در تیم [[فیلادلفیا سونتی سیکسرز]] و [[آتلانتا هاکس|آتلانتا هاوکس]] حضور پیدا کند ولی به دلیل عملکرد بهتر سایر بازیکنان از حضور در این تیم‌ها ناکام ماند.


حضور خارجیان در ان بی ای فقط به بازیکنان ختم نمی‌شود. [[میخائیل پروکوروف]] به‌طور مثال صاحب روسی تیم [[نیوجرسی نتس]] است.
حضور خارجیان در ان‌بی‌ای محدود به بازیکنان نمی‌شود. برای نمونه [[میخائیل پروکوروف]] صاحب روسی تیم [[نیوجرسی نتس]] است.


از ستارگان بزرگ خارجی فصل ۲۰۱۰–۲۰۱۱ این لیگ می‌توان [[درک نویتسکی]] (آلمان)، [[پاو گاسول]] (اسپانیا)، [[آندریا بارنیانی]] (ایتالیا)، [[هدایت ترک‌اوغلی]] (ترکیه)، [[تونی پارکر]] (فرانسه)، [[مانو جینوبیلی]] (آرژانتین)، [[نی‌نی هیلاریو]] (برزیل)، و [[استیو نش]] (کانادا) را نام برد.
از ستارگان بزرگ خارجی فصل ۲۰۱۰–۲۰۱۱ این لیگ می‌توان [[درک نویتسکی]] (آلمان)، [[پاو گاسول]] (اسپانیا)، [[آندریا بارنیانی]] (ایتالیا)، [[هدایت ترک‌اوغلی]] (ترکیه)، [[تونی پارکر]] (فرانسه)، [[مانو جینوبیلی]] (آرژانتین)، [[نی‌نی هیلاریو]] (برزیل)، و [[استیو نش]] (کانادا) را نام برد.

نسخهٔ ‏۲ سپتامبر ۲۰۲۰، ساعت ۰۱:۲۶

اتحادیهٔ ملی بسکتبال
(ان‌بی‌ای)
۱۰۰
ورزشبسکتبال
بنیان‌گذاری۶ ژوئن سال ۱۹۴۶ میلادی
نیویورک (شهر)، ایالات متحده آمریکا
مدیر عامل اجراییآدام سیلور
شمار تیم‌ها۳۰
کشورآمریکا (۲۹ تیم)
کانادا(۱ تیم)
قاره(ها)قاره آمریکا
تازه‌ترین قهرمانتورنتو رپترز (اولین عنوان قهرمانی)
بیشترین قهرمانیبوستون سلتیکس (۱۷ عنوان)
شریک(ـان) تلویزیونیABC
ای‌اس‌پی‌ان
NBA TV
Sports Net
وبگاه رسمی

اتحادیهٔ ملی بسکتبال (در انگلیسی: National Basketball Association)؛ ان‌بی‌ای (NBA)، لیگ حرفه‌ای بسکتبال بزرگسالان آمریکا و معتبرترین لیگ بسکتبال جهان است. این لیگ در شهر نیویورک در تاریخ ۶ ژوئن ۱۹۴۶ به عنوان انجمن بسکتبال آمریکا (BAA) تأسیس شد؛ تا اینکه در تاریخ ۳ اوت ۱۹۴۹، پس از ادغام با لیگ بسکتبال ملی (NBL) نام اتحادیهٔ ملی بسکتبال را به خود گرفت.

این لیگ در دو کنفرانس (همایش) شرق و غرب برگزار می‌شود. (NBA)در حال حاضر با شرکت ۲۹ تیم از آمریکا و یک تیم از کانادا برگزار می‌شود.

تاریخچه

شکست تاریخی نیویورک نیکس از فیلادلفیا در دوم مارس سال ۱۹۶۲. ویلت چیمبرلن در این بازی به تنهایی ۱۰۰ امتیاز به ثمر رسانید.

تا سال ۱۹۴۶ میلادی بسکتبال یک ورزش دانشگاهی بود اما یک روز خبرنگار روزنامه نیویورک به صاحبان تیم‌های لیگ هاکی روی یخ پیشنهادی در جهت رشدورزش بسکتبال داد؛ در آن زمان که تیم‌های هاکی روی یخ اوضاع مالی مناسبی نداشتند، برای درآمدزایی تیم‌هایشان پیشنهاد وی را برای برگزاری لیگ بسکتبال قبول کردند و در جلسه‌ای با تنظیم قوانین و مقررات و تعداد تیم‌ها و مسائل مربوطه وبا انتخاب نام BASKETBALL ASSOCIATION OF AMERICA یا همان (BAA) لیگ انجمن بسکتبال آمریکا را تأسیس کردند.

تیم‌های لیگ

تیم‌های سابق لیگ

تیم‌های کنونی

تیم‌های همایش شرق

منطقه آتلانتیک

بوستون سلتیکز، بروکلین نتز، نیویورک نیکز، فیلادلفیا سونتی سیکسرز، تورنتو رپترز

منطقه مرکزی

شیکاگو بولز، کلیولند کاوالیرز، دیترویت پیستونز ، ایندیانا پیسرز، میلواکی باکز

شهرهای عضو لیگ و چگونگی تقسیم‌بندی مسابقات لیگ به شش گروه منطقه‌ای در دو همایش (کنفرانس) شرق و غرب.
منطقه جنوب شرقی

آتلانتا هاوکز، شارلوت هورنتس، میامی هیت، اورلاندو مجیک، واشینگتن ویزاردز

تیم‌های همایش غرب

منطقه شمال غربی

دنور ناگتس، مینه‌سوتا تیمبرولوز، اوکلاهوماسیتی تاندر، پورتلند تریلبلیزرز، یوتا جز

منطقه پاسیفیک

گلدن‌استیت واریرز، لس آنجلس لیکرز، لس آنجلس کلیپرز، فینیکس سانز، ساکرامنتو کینگز

منطقه جنوب غربی

دالاس ماوریکز، هیوستون راکتز، ممفیس گریزلیز، نیو اورلینز پلیکانز، سن آنتونیو اسپرز

چگونگی برگزاری مسابقات

ابتدا هر تیم با 4 تیم دیگر منطقه خود 4 بازی و سپس 4 بازی با 6 تیم دیگر از کنفرانس خود انجام می دهد ، و سپس 3 بازی با 4 تیم باقی مانده کنفرانس انجام می دهد ( در مجموع 52 بازی ) . پس از انجام مسابقات با تمام تیم های کنفرانس ، هر تیم با تمامی تیم های کنفرانس دیگر 2 بازی انجام می دهد ( 30 بازی ) . با انجام کامل این 82 بازی در هر کنفرانس از 15 تیم موجود 8 تیم وارد مرحله پلی آف شده تا برای قهرمانی رقابت کنند . نحوه تعیین تیم ها هم به این صورت است که تیم اول کنفرانس با تیم هشتم ، تیم دوم با تیم هفتم و ... مسابقه می دهد و در کنفرانس مقابل نیز همین ساختار انجام می شود . نحوه صعود در مرحله پلی آف به این صورت است که بین دو تیم اولین تیمی که به 4 برد برسد به مرحله بعدی صعود می کند و در نهایت قهرمانان هر کنفرانس مشخص شده و آنها نیز به همین صورت ( 4 برد از 7 بازی ) با همدیگر مسابقه می دهند تا قهرمان nba مشخص شود .

بازیکنان

برخلاف لیگ ان‌سی‌ای‌ای این لیگ تمام حرفه‌ای است. هر ساله ۶۰ بازیکن جدید در مراسم قرعه‌کشی مخصوصی با عنوان درفت ان‌بی‌ای NBA draft در نیویورک توسط پایین‌ترین تیم‌های فصل گذشته انتخاب می‌شوند.

بازیکنانی که نامشان را برای حضور در قرعه‌کشی هر ساله ارسال می‌کنند اغلب بازیکنان لیگ‌های خارجی یا بازیکنان برتر لیگ ان‌سی‌ای‌ای هستند و گاهی به طور مستقیم از دبیرستان به ان‌بی‌ای می‌پیوندند. (مانند لبران جیمز).

بازیکنان خارجی لیگ

کشورهایی که تا سال ۲۰۰۷ در لیگ ان‌بی‌ای بازیکن داشته‌اند.

لیگ ان بی ای در جذب بازیکنان برتر لیگ‌های خارجی تاکنون بسیار موفق بوده‌است. امروزه به‌طور میانگین در هر تیم در ان بی ای می‌توان تعدادی بازیکن خارجی دید.

از ایران حامد حدادی و ارسلان کاظمی در لیگ ان بی ای حضور داشته‌اند. حامد حدادی برای تیم ممفیس گریزلیز و ارسلان کاظمی برای تیم واشینگتن ویزاردز و هیوستون راکتس توپ زد. او همچنین قرار بود در تیم فیلادلفیا سونتی سیکسرز و آتلانتا هاوکس حضور پیدا کند ولی به دلیل عملکرد بهتر سایر بازیکنان از حضور در این تیم‌ها ناکام ماند.

حضور خارجیان در ان‌بی‌ای محدود به بازیکنان نمی‌شود. برای نمونه میخائیل پروکوروف صاحب روسی تیم نیوجرسی نتس است.

از ستارگان بزرگ خارجی فصل ۲۰۱۰–۲۰۱۱ این لیگ می‌توان درک نویتسکی (آلمان)، پاو گاسول (اسپانیا)، آندریا بارنیانی (ایتالیا)، هدایت ترک‌اوغلی (ترکیه)، تونی پارکر (فرانسه)، مانو جینوبیلی (آرژانتین)، نی‌نی هیلاریو (برزیل)، و استیو نش (کانادا) را نام برد.

مراسم draft

(برای خواندن مطالب بیشتر درفت ان‌بی‌ای را بخوانید)

تیمهایی که از رسیدن به پلی آفس جا می‌مانند در یک قرعه کشی شرکت داده می‌شوند. برنده قرعه کشی حق اولین انتخاب را دارد. برندهٔ دوم قرعه کشی حق انتخاب دوم را دارد و الی آخر. البته هر یک از این چهارده تیم (هفت + هفت) شانس مساوی برنده شدن ندارند بلکه ان بی ای از سیستم احتمالات توزیع وزنی استفاده می‌کند. یعنی هر تیمی که در فصل گذشته برد و باخت بدتری داشته شانس برنده شدن بیشتری دارد.

نهایتاً وقتی برندگان قرعه کشی و ترتیب آن‌ها در قرعه کشی مشخص شد آنوقت هر تیم به ترتیبی که برنده شده از میان بازیکنان تازه‌وارد (بازیکنان لیگ‌های خارجی یا بازیکنان لیگ ان.سی.آ. آ دانشگاه‌ها) بازیکنان جدیدی برای تیم‌های خود انتخاب می‌کنند. با این روش بهترین بازیکنان تازه‌وارد به بدترین تیم‌های لیگ در هر سال می‌رسد تا تیم‌های ته جدول بتوانند خود را در فصل‌های آتی بالا بکشند. البته گاهی تیم‌ها حق انتخابی را که در لاتاری برنده شده‌اند را با تیم‌های دیگر در ازای دریافت پول یا بازیکن خاصی معاوضه می‌کنند. مثلاً تیم ایندیانا پیسرز در سال ۲۰۱۱ حق انتخاب پانزدهم لاتری را داشت اما این حق خود را به سن آنتونیو اسپرز داد و در ازایش سن آنتونیو بازیکن شوتینگ گارد موفق خود (جرج هیل) را به آن‌ها داد. سن آنتونیو هم با انتخاب پانزدهمی که بدست آورده بود کووای لئونارد (مدافع سرسخت دانشگاه ایالتی سن دیگو) را انتخاب کرد.

آل-استارز: برترین‌های لیگ

هر فصل، بازیکنان لیگ به رأی عموم گذاشته می‌شود، و ۱۲ بازیکن منتخب برتر همایش غرب با ۱۲ بازیکن منتخب همایش شرق در یک بازی نمایشی در ماه فوریه با یکدیگر به رقابت می‌پردازند. به این دیدار، دیدار آل-استارز (مسابقه ستارگان) می‌گویند.

جوایز

در مسابقات تیمی، جام لری اوبراین هر ساله در پایان مسابقات فصل به تیم برنده لیگ تعلق می‌گیرد.

اما جایزه باارزش‌ترین بازیکن ان‌بی‌ای نیز جامی جداگانه دارد که آن نیز در پایان فصل تقدیم برترین بازیکن لیگ می‌گردد. جوایز دیگر لیگ عبارتند از:

قهرمانان لیگ

تیم‌ها قهرمانی نایب قهرمانی مجموع سال‌های برد سال‌های باخت
بوستون سلتیکس ۱۷ ۴ ۲۱
لس آنجلس لیکرز ۱۶ ۱۵ ۳۱
گلدن استیت واریرز ۶ ۴ ۱۰
شیکاگو بولز ۶ ۰ ۶
سن آنتونیو اسپرز ۵ ۱ ۶
سیراکیوز نشنالز/فیلادلفیا سونتی سیکسرز ۳ ۶ ۹
فورت وین/دیترویت پیستون ۳ ۴ ۷
میامی هیت ۳ ۲ ۵
نیویورک نیکز ۲ ۶ ۸
هیوستون راکتز ۲ ۲ ۴
سیتل سوپرسانیکز/اکلاهما سیتی تاندر ۱ ۳ ۴
بالتیمور/واشینگتن بولتز/ واشینگتن ویزارد ۱ ۳ ۴
سنت لوئیس/آتلانتا هاوکز ۱ ۳ ۴
کلیولند کاوالیرز ۱ ۳ ۴
پورتلند تریل بلیزرز ۱ ۲ ۳
دالاس ماوریکس ۱ ۱ ۲
میلواکی باکز ۱ ۱ ۲
راچستر رویالز/ساکرامنتو کینگز ۱ ۰ ۱
بالتیمور بولتز ۱ ۰ ۱
تورنتو رپترز ۱ ۰ ۱
نیوجرزی نتز ۰ ۲ ۲
یوتا جز ۰ ۲ ۲
اورلندو مجیک ۰ ۲ ۲
فینکس سانز ۰ ۲ ۲
ایندیانا پیسرز ۰ ۱ ۱
واشینگتن کپیتلز ۰ ۱ ۱
شیکاگو استیج ۰ ۱ ۱

لیگ‌های وابسته

جستارهای وابسته

منابع

https://en.wikipedia.org/wiki/National_Basketball_Association