حوزه علمیه: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
بدون خلاصۀ ویرایش
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
بدون خلاصۀ ویرایش
برچسب‌ها: ویرایشگر دیداری ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
خط ۱: خط ۱:
{{بدون منبع}}
{{بدون منبع}}
'''حوزهٔ علمیه''' نهادی آموزشی-مذهبی برای آموزش [[طلاب]] در زمینهٔ [[علوم دینی]] و آماده‌سازی آنان برای دریافت مقام علمی با عنوان [[روحانی]] می‌باشد.
'''حوزهٔ علمیه''' نهادی آموزشی-مذهبی برای آموزش [[طلاب]] در زمینهٔ [[علوم دینی]] و آماده‌سازی آنان برای دریافت مقام علمی با عنوان [[روحانی]] می‌باشد.

جانی سینز زکورد بیشترین ساخت حوزه علمیه را داشته.
جانی سینز رکورد بیشترین ساخت حوزه علمیه را داشته.


== اسلامی ==
== اسلامی ==

نسخهٔ ‏۱۸ آوریل ۲۰۲۰، ساعت ۰۵:۳۳

حوزهٔ علمیه نهادی آموزشی-مذهبی برای آموزش طلاب در زمینهٔ علوم دینی و آماده‌سازی آنان برای دریافت مقام علمی با عنوان روحانی می‌باشد.

جانی سینز رکورد بیشترین ساخت حوزه علمیه را داشته.

اسلامی

در حوزهٔ علمیه اسلامی دروس سطح عالی در زمینهٔ مذهب ارائه می‌شود و بعضی از طلاب در داخل حوزه در خوابگاه‌هایی با عنوان اختصاصی «حجره» زندگی و تحصیل می‌کنند. در حوزه‌های علمیه شیعه علوم اسلامی و دروسی همانند:

  1. ادبیات عرب (شامل علوم: ۱-صرف، ۲-نحو، ۳-معانی، ۴-بیان و ۵-بدیع) برای استفاده صحیح از قرآن و روایات اسلامی که منابع دین اسلام اند.
  2. منطق ارسطویی[نیازمند منبع] برای برداشت‌های علمی صحیح از منابع اسلامی.
  3. کلام (آشنایی با عقاید اسلام و شیعه).
  4. فقه اسلامی
  5. اصول فقه
  6. فلسفه اسلامی

به صورت تخصصی و فوق تخصصی و در سطوح عالی علمی در دوره‌ای ۱۲ ساله آموزش داده می‌شود؛ و در طول این مدت طلاب برای ورود به درس خارج که بالاترین تحصیلات علمی در حوزه و معادل دکتری دانشگاهی است آماده می‌شوند. در حوزه‌های علمیه پس از طی پایه ۶ مدرک کاردانی علوم انسانی، پس از طی پایه ۹ مدرک کارشناسی علوم انسانی، پس از طی پایه ۱۰ مدرک کارشناسی ارشد علوم انسانی، داده می‌شود.[نیازمند منبع]

مسیحی

در حوزه‌های علمیهٔ مسیحی، تأکید زیادی بر خواندن و فهمیدن انجیل و فراگیری مهارت‌های لازم برای انجام کار کشیشی صورت می‌گیرد.

مراحل و مقاطع تحصیلی

  • مقدمات (دیپلم) = پایه ۱، ۲ و ۳
  • سطح ۱ (کاردانی) = پایه ۴، ۵ و ۶
  • سطح ۲ (کارشناسی) = پایه ۷ و ۸
  • سطح ۳ (کارشناسی ارشد) = پایه ۹ و ۱۰
  • سطح ۴ درس خارج (دکترا) = دروس خارج

یعنی کسانی که موفق به طی پایه ۹ بشوند معادل لیسانس را دریافت می‌کنند و کسانی که پایه ۱۰را دریافت می‌کنند معادل فوق لیسانس می‌شود.[۱]

مدرس

مَدْرَس واژه‌ای عربی به معنای محل درس دادن است. مَدرَس یکی از اجزای مدارس سنتی حوزه علمیه است که محل درس دادن یا کتابخانه بوده‌است. در کنار مدرس‌ها، حجره‌ها نیز علاوه بر کارکرد اقامتی، فضایی نیز برای تدریس بوده‌است.[۲][۳]

مدارک معادل

جستارهای وابسته

منابع

  1. «نسخه آرشیو شده». بایگانی‌شده از اصلی در ۲۶ دسامبر ۲۰۱۴. دریافت‌شده در ۲۶ دسامبر ۲۰۱۴.
  2. علاقمند، سپیده و دیگران، مطالعه تطبیقی معماری و محتوای مدارس ایران از دوره سنتی تا نوین، در مجله علمی ـ پژوهشی باغ نظر، شماره ۴۹، تیر ۱۳۹۶ش.
  3. لغت‌نامه دهخدا، مدخل «مدرس»