انرژی تجدیدپذیر: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
M.seifalishahi (بحث | مشارکت‌ها)
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
بیشتر بخوانید اما نه اینجا
خط ۱۴: خط ۱۴:
بیشترین پروژه‌ها و محصولات انرژی‌های نو در مقیاس بزرگ موجود می‌باشند، ولی انرژی‌های نو را می‌توان در مقیاس‌های کوچک ([[نیروگاه کوچک خارج مدار]] یا [[نیروگاه کوچک مدار بسته]]) هم استفاده کرد. به این دلیل که منابع انرژی‌های تجدیدپذیر در تمام نقاط کرهٔ زمین در دسترس می‌باشند، در حواشی و در جاهای دور افتاده، نقش انرژی‌های نو به‌خوبی نمایان می‌شود، در حالی که منابع سوخت‌های فسیلی (نفت، گاز، و زغال‌سنگ) فقط در کشورهای خاصی یافت می‌شود. [[کنیا]] دارای بالاترین نرخ سالانه فروش سیستم‌های کوچک خورشیدی (۲۰–۱۰۰ وات) به میزان ۳۰۰۰۰ سیستم در سال می‌باشد.
بیشترین پروژه‌ها و محصولات انرژی‌های نو در مقیاس بزرگ موجود می‌باشند، ولی انرژی‌های نو را می‌توان در مقیاس‌های کوچک ([[نیروگاه کوچک خارج مدار]] یا [[نیروگاه کوچک مدار بسته]]) هم استفاده کرد. به این دلیل که منابع انرژی‌های تجدیدپذیر در تمام نقاط کرهٔ زمین در دسترس می‌باشند، در حواشی و در جاهای دور افتاده، نقش انرژی‌های نو به‌خوبی نمایان می‌شود، در حالی که منابع سوخت‌های فسیلی (نفت، گاز، و زغال‌سنگ) فقط در کشورهای خاصی یافت می‌شود. [[کنیا]] دارای بالاترین نرخ سالانه فروش سیستم‌های کوچک خورشیدی (۲۰–۱۰۰ وات) به میزان ۳۰۰۰۰ سیستم در سال می‌باشد.


نگرانی دربارهٔ [[تغییرات زیست‌محیطی]] در کنار [[افزایش قیمت روزافزان نفت]] و [[اوج تولید نفت]] و حمایت دولت‌ها، باعث رشد روزافزون وضع قوانینی می‌شود که بهره‌برداری و [[تجاری سازی]] این منابع سرشار تجدیدپذیر را تشویق می‌کنند.[http://www.energyenergy.ir/index.php/fa/مقالات-گزارشات/1115-پتانسیل-انرژی-های-تجدید-پذیر-در-ایران بیشتر بخوانید]
نگرانی دربارهٔ [[تغییرات زیست‌محیطی]] در کنار [[افزایش قیمت روزافزان نفت]] و [[اوج تولید نفت]] و حمایت دولت‌ها، باعث رشد روزافزون وضع قوانینی می‌شود که بهره‌برداری و [[تجاری سازی]] این منابع سرشار تجدیدپذیر را تشویق می‌کنند.


انواع انرژی‌های تجدید پذیر عبارتند از:
انواع انرژی‌های تجدید پذیر عبارتند از:

نسخهٔ ‏۴ دسامبر ۲۰۱۸، ساعت ۱۲:۵۴

سه منبع انرژی‌های تجدیدپذبر: خورشید، باد و زیست توده.
رشد انرژی‌های تجدید پذیر تا سال ۲۰۱۱
انرژی مصرفی جهان در سال ۲۰۱۲ شامل ۱۹ درصد انرژی تجدیدپذیر

انرژی تجدیدپذیر (به انگلیسی: Renewable energy)، که انرژی برگشت‌پذیر نیز نامیده می‌شود، به انواعی از انرژی می‌گویند که منبع تولید آن نوع انرژی، بر خلاف انرژی‌های تجدیدناپذیر (فسیلی)، قابلیت آن را دارد که توسط طبیعت در یک بازه زمانی کوتاه مجدداً به وجود آمده یا به عبارتی تجدید شود.

در سال‌های اخیر با توجه به این که منابع انرژی تجدید ناپذیر رو به اتمام هستند این منابع مورد توجه قرار گرفته‌اند. در سال ۲۰۰۶ حدود ۱۸٪ از انرژی مصرفی جهانی از راه انرژی‌های تجدید پذیر بدست آمد. سهم زیست‌توده به‌طور سنتی حدود ۱۳٪، که بیشتر جهت حرارت دهی و ۳٪ انرژی آبی بود. ۲/۴٪ باقی‌مانده شامل نیروگاهای آبی کوچک، زیست توده مدرن، انرژی بادی، انرژی خورشیدی، انرژی زمین‌گرمایی و سوختهای زیستی می‌باشد که به سرعت در حال گسترش هستند.

استفاده از انرژی بادی با رشدی سالانه حدود ۳۰٪ با ظرفیت نصب شده ۱۵۷۹۰۰ مگاوات در سال ۲۰۰۹، به صورت وسیعی در اروپا، آسیا و ایالات متحده به چشم می‌خورد. درپایان سال ۲۰۰۹ میلادی مجموع انرژی تولیدی به وسیله فتوولتاییک به بیش از ۲۱۰۰۰ مگاوات رسید. ایستگاه‌های انرژی گرما-خورشیدی در آمریکا و اسپانیا مشغول به کار می‌باشند که بزرگترین آن‌ها با ظرفیت ۳۵۴ مگاوات در بیابان موهاوی در حال کار است.[۱]

بزرگترین نیروگاه زمین گرمایی دنیا در کالیفرنیا با نام نیروگاه گیسرز با ظرفیت ۷۵۰ مگاوات در حال فعالیت می‌باشد. برزیل یکی از کشورهایی است که پروژه‌های بزرگی برای استفاده از انرژی‌های نو (انرژی‌های تجدیدپذیر) انجام می‌دهد. ۱۸٪ از کل مصرف سوخت اتومبیل‌های برزیل از طریق سوخت اتانولی که از ساقهٔ نیشکر به‌دست می‌آید تأمین می‌شود. سوخت اتانولی به‌صورت گسترده در ایالات متحده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بیشترین پروژه‌ها و محصولات انرژی‌های نو در مقیاس بزرگ موجود می‌باشند، ولی انرژی‌های نو را می‌توان در مقیاس‌های کوچک (نیروگاه کوچک خارج مدار یا نیروگاه کوچک مدار بسته) هم استفاده کرد. به این دلیل که منابع انرژی‌های تجدیدپذیر در تمام نقاط کرهٔ زمین در دسترس می‌باشند، در حواشی و در جاهای دور افتاده، نقش انرژی‌های نو به‌خوبی نمایان می‌شود، در حالی که منابع سوخت‌های فسیلی (نفت، گاز، و زغال‌سنگ) فقط در کشورهای خاصی یافت می‌شود. کنیا دارای بالاترین نرخ سالانه فروش سیستم‌های کوچک خورشیدی (۲۰–۱۰۰ وات) به میزان ۳۰۰۰۰ سیستم در سال می‌باشد.

نگرانی دربارهٔ تغییرات زیست‌محیطی در کنار افزایش قیمت روزافزان نفت و اوج تولید نفت و حمایت دولت‌ها، باعث رشد روزافزون وضع قوانینی می‌شود که بهره‌برداری و تجاری سازی این منابع سرشار تجدیدپذیر را تشویق می‌کنند.

انواع انرژی‌های تجدید پذیر عبارتند از:

در ایران

قانون عضویت دولت ایران در آژانس بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر پس از تصویب مجلس و تأیید شورای نگهبان در ۱۴ خرداد ۱۳۹۱ از سوی رئیس جمهور ابلاغ شد. بر اساس این قانون، دولت اجازه خواهد داشت در آژانس بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر عضویت یابد و نسبت به پرداخت حق عضویت مربوط اقدام کند.[۳] انرژی‌های تجدید پذیر شامل منابع متنوع و مختلفی بوده که از انرژی‌های طبیعی و قابل دسترس به وجود می‌آیند با توجه به اینکه این انرژی‌ها صورتی آرمانی ندارند اما استفاده از آن‌ها موجب کاهش مصرف فرآورده‌های نفتی و اشتغال زایی شده و میزان آلایندگی محیط زیست را نیز کاهش می‌دهد. چشم‌انداز استفاده از این انرژی در کشور ما نیز همانند سایر کشورهای توسعه یافته از اهمیت قابل توجهی برخوردار بوده به گونه‌ای که دولت در برنامه پنجم توسعه برنامه‌ریزی لازم را صورت داده لذا با توجه به سیاست‌های جهانی توسعه این انرژی‌ها در کشور ما به منظور حل مشکلات و ایجاد اشتغال اجتناب ناپذیر خواهد بود بررسی‌های صورت گرفته در این رابطه حاکی از این بوده که توسعه استفاده از انرژی‌های نو می‌تواند نقش بسزایی در افزایش درجه امنیت سیستم انرژی کشور ایفا نماید.[۴]


انچه مسلم است ورود به مقوله تولید برق با استفاده از انرژی های تجدید پذیر ، ضمن برخورداری از مزایای مالی بین المللی ، در استفاده بهینه از منابع طبیعی و زیر زمینی کشور بسیار ثمر بخش بوده و مهمتر از همه اینکه در حفظ محیط زیست کشور نیز تاثیر بسزایی دارد . لیکن باید توجه نمود که اجرای این مهم منوط به ورود بخش غیردولتی است و بر این اساس ، دولت باید برنامه و بودجه مشخص و مقرون به صرفه‌ای برای کمک و پشتیبانی بخش خصوصی تدوین و بصورت جدی در یک دوره میان مدت و حداکثر سه ساله اجرا نماید . در این راستا ، ورود بانک ها برای تامین مالی و فاینانس بسیار حیاتی و ضروری است . چنانچه بانکها از برگشت سرمایه و کسب منطقی سود مورد انتظار اطمینان داشته باشند ، تامین مالی مناسب امکان پذیر خواد بود و بخش خصوصی حتما ورود میکند ولی جنانچه دولت در این خصوص برنامه ای مدون نداشته باشد و برگشت سرمایه گذاری بخش خصوصی و سود مناسب تضمین نشود ، عملا بخش خصوصی نیز نمیتواند در این امر مشارکت نماید .

جستارهای وابسته

منابع

  1. ویکی‌پدیای انگلیسی
  2. بیوماس
  3. «رئیس جمهوری قانون عضویت دولت ایران در آژانس بین‌المللی انرژی‌های تجدید پذیر را ابلاغ کرد». خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا). ۱۴/۰۳/۱۳۹۱. تاریخ وارد شده در |تاریخ= را بررسی کنید (کمک)
  4. پتانسیل انرژی‌های تجدید پذیر در ایران - پرتال جامع انرژی

پیوند به بیرون