وزارت امور خارجه اسرائیل: تفاوت میان نسخه‌ها

مختصات: ۳۱°۴۶′۵۷″شمالی ۳۵°۱۲′۰۶″شرقی / ۳۱٫۷۸۲۵۹۶°شمالی ۳۵٫۲۰۱۷۱۹°شرقی / 31.782596; 35.201719
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
جز تمیزکاری و اصلاح متن‌‌‌‌‌ با استفاده از AWB
خط ۱۸: خط ۱۸:
* [[قطعنامه‌های پیشنهادی اسرائیل در سازمان ملل متحد]]
* [[قطعنامه‌های پیشنهادی اسرائیل در سازمان ملل متحد]]
* [[وابسته‌های دیپلماتیک اسرائیل]]
* [[وابسته‌های دیپلماتیک اسرائیل]]
* [[آبا ابن]]


== پیوند به بیرون ==
== پیوند به بیرون ==

نسخهٔ ‏۸ ژوئیهٔ ۲۰۱۷، ساعت ۱۲:۳۰

‌‌

تصویری هوایی از ساختمان مرکزی وزارت خارجه اسرائیل در شهر اورشلیم.

وزارت امور خارجه اسرائیل (در عبری: משרד החוץ) یکی از وزارتخانه‌های کلیدی کابینه اسرائیل و مسئول سیاست گذاری روابط خارجی اسرائیل با دیگر کشورهای جهان است.

تاریخ روابط اسرائیل و ایران

پیش از پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ و به قدرت رسیدن نظام جمهوری اسلامی، ایران با کشور اسرائیل روابط دوستانه و حسنه‌ای را داشت و ایران اولین کشور اسلامی در منطقه خاورمیانه بود که کشور اسرائیل را به رسمیت شناخت. در آن زمان دو کشور ایران و اسرائیل سفارتخانه‌هایی را در پایتخت دو کشور جهت تحکیم روابط برقرار کردند و روابط دوستانه ایران و اسرائیل تا به قدرت رسیدن روح الله خمینی در ایران ادامه داشت.

پس از به قدرت رسیدن نظام جمهوری اسلامی، سید روح‌الله خمینی، بنیان‌گذار حکومت جمهوری اسلامی در ایران، کشور اسرائیل را یک «غده سرطانی» نامید و خواهان حذف این کشور از صحنه جهان شد[۱]. از آن پس نظام حاکم بر ایران، اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسد و حتی ارتباطات غیردولتی فرهنگی و ورزشی هم میان مردم ایران و اسرائیل قطع شده است. گفتنی است بنا بر بخشنامه سازمان تربیت بدنی جمهوری اسلامی ایران ورزشکاران ایرانی که به حکم قرعه در رویدادهای مختلف ورزشی با حریفان اسرائیلی روبرو می‌شوند، باید از حضور در مسابقه سرباز زده و میدان را به حریف بسپارند[۱].

از آن‌سو وزارت خارجه اسرائیل همواره تاکید دارد که «اسرائیل همیشه حساب ملت صلح طلب و آرامش طلب ایران را از حساب رژیمی که با گفتارها و کردارهای خویش موجب انزوای ایران می‌گردد» جدا دانسته است.[۲]

بخش فارسی وب‌گاه وزارت خارجه اسرائیل

وزارت خارجه اسرائیل در تاریخ ۹ ژوئیه ۲۰۰۷ بخش فارسی وب‌گاه اینترنتی خود را «در جهت ایجاد ارتباط با ملت ایران» به زبان فارسی راه اندازی کرد[۲].

جستارهای وابسته

پیوند به بیرون

پی‌نوشت‌ها

منابع