دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
حذف زمان‌دار
مخالفت با حذف زمان‌دار. چند منبع کوچک اضافه می‌کنم. ابرابزار، حذف برخی مطالب بدون منبع.
خط ۱: خط ۱:
{{بهبود منبع|تاریخ=ژوئن ۲۰۱۶}}{{تمیزکاری}}
{{حذف زمان‌دار/پیغام
|اهمیت= نداشتن منابع معتبر و مستقل برای تایید سرشناسی
|timestamp = 20160620050638
}}
{{منبع|تاریخ=ژوئن ۲۰۱۲}}{{تمیزکاری}}
{{دانشگاه
{{دانشگاه
|نام = دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
|نام = دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
|نوع = دولتی
|نوع = دولتی
|تصویر لوگو= Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University (SANRU) Logo.jpg
|تصویر= http://sanru.ac.ir/my_doc/sari/news/1392/08/SABZ/12.jpg
|زیرنویس لوگو= نشان‌وارهٔ دانشگاه ترکیبی از یک جوانه و دایره‌ای به دور آن است.<ref>{{یادکرد وب | عنوان=‏آرم جدید دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | وب‌گاه=پایگاه خبری روابط عمومی‌های استان مازندران | تاریخ=2015-05-05 | سال=2015 | پیوند=http://khaber.ir/university/view/13542%3A+‏آرم++جدید+دانشگاه+علوم+کشاورزی+و+منابع+طبیعی+ساری+ | کد زبان=fa | تاریخ بازبینی=2016-06-27}}‏</ref>
|زیرنویس تصویر=
|شهر = {{IRI}}، [[مازندران]]، [[ساری]]
|شهر = [[مازندران]]، [[ساری]]
|تأسیس = [[۱۳۵۳]]
|تأسیس = [[۱۳۵۳]]
|رئیس = دکتر محمدعلی بهمینار
|رئیس = محمدعلی بهمینار
رئیس دفتر: دکتر حسین رحمانی
مدیر روابط عمومی: مهندس علیرضا مومنی لاریمی
|تلفن = ۵-۳۸۲۲۹۰۱-۰۱۵۱
|تلفن = ۵-۳۸۲۲۹۰۱-۰۱۵۱
|وب‌سایت = [http://sanru.ac.ir sanru.ac.ir]
|وب‌سایت = [http://sanru.ac.ir sanru.ac.ir]
}}
}}


'''دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری''' یکی از [[دانشگاه‌های دولتی ایران]] در [[استان مازندران]] و تحت پوشش [[وزارت علوم، تحقیقات و فناوری]] است.
'''دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری''' یکی از [[دانشگاه‌های دولتی ایران]] در [[استان مازندران]] و تحت پوشش [[وزارت علوم، تحقیقات و فناوری]] است. این دانشگاه یکی از سه دانشگاه تخصصی کشاورزی در [[ایران]] است.<ref>{{یادکرد وب | عنوان=کاهش ورود دانشجویان در بخش کشاورزی | وب‌گاه=ایسنا | تاریخ=2014-06-09 | سال=2014 | پیوند=http://www.isna.ir/news/93031909493/ | کد زبان=fa | تاریخ بازبینی=2016-06-27}}‏</ref>


دانشکده‌های علوم زراعی، مهندسی زراعی، علوم دامی و شیلات و منابع طبیعی در این دانشگاه ظرفیتی بیش از ۲۵۰۰ دانشجو در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و [[دکتری تخصصی]] را دارا است. این دانشگاه ۱۱۴ عضو هیأت علمی دارد.
دانشکده‌های علوم زراعی، مهندسی زراعی، علوم دامی و شیلات و منابع طبیعی در این دانشگاه ظرفیتی بیش از ۲۵۰۰ دانشجو در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و [[دکتری تخصصی]] را دارا است. این دانشگاه ۱۱۴ عضو هیئت علمی دارد.


== تاریخچه ==
== تاریخچه ==
این مجموعه آموزشی-پژوهشی در سال ۱۳۵۳ به صورت یک واحد آموزشی [[غیرانتفاعی]] به منظور ایجاد دوره‌­های آموزش [[کشاورزی]] با نام مدرسه عالی [[مهندسی کشاورزی]] تاسیس گردید. رشته­‌های بدو تأسیس این دانشگاه شامل کشاورزی عمومی، جنگل و مرتع و [[دامپروری]] بود. در سال ۱۳۵۸ این مرکز [[آموزش عالی]] به همراه چند مرکز دیگر زمینه­‌ساز ایجاد [[دانشگاه مازندران]] به مرکزیت شهر [[بابلسر]] گردیدند. پس از ارتقای امکانات و قابلیت­های مورد نیاز، از اواخر سال ۱۳۷۶ دو دانشکدهٔ علوم کشاورزی و منابع طبیعی به طور منفک از هم مجوز تأسیس دریافت نمودند و از سال تحصیلی ۷۹-۱۳۷۸ نیز رسماً فعالیت آموزشی خود را آغاز کردند. در سال ۱۳۸۳ موافقت اصولی تأسیس مجتمع آموزش عالی علوم کشاورزی و منابع طبیعی اخذ گردید و در ماه‌­های آغازین سال ۱۳۸۴، چهار دانشکدهٔ علوم زراعی، مهندسی زراعی، [[علوم دامی]] و شیلات و منابع طبیعی به طور مستقل آغاز بکار نمودند. پس از آن پژوهشکدهٔ برنج و مرکبات و پژوهشکدهٔ مطالعات اکوسیستم­‌های خزری در سطح مجتمع تأسیس شد.
این مجموعه آموزشی-پژوهشی در سال ۱۳۵۳ به صورت یک واحد آموزشی [[غیرانتفاعی]] به منظور ایجاد دوره‌­های آموزش [[کشاورزی]] با نام مدرسه عالی [[مهندسی کشاورزی]] تأسیس گردید. در بدو تأسیس رشته‌های دانشگاه شامل کشاورزی عمومی، جنگل و مرتع و [[دامپروری]] بوده‌است. در سال ۱۳۵۸ این مرکز [[آموزش عالی]] به همراه چند مرکز دیگر زمینه­‌ساز ایجاد [[دانشگاه مازندران]] به مرکزیت شهر [[بابلسر]] گردیدند. پس از ارتقای امکانات و قابلیت­های مورد نیاز، از اواخر سال ۱۳۷۶ دو دانشکدهٔ علوم کشاورزی و منابع طبیعی به طور منفک از هم مجوز تأسیس دریافت نمودند و از سال تحصیلی ۷۹–۱۳۷۸ نیز رسماً فعالیت آموزشی خود را آغاز کردند. در سال ۱۳۸۳ موافقت اصولی تأسیس مجتمع آموزش عالی علوم کشاورزی و منابع طبیعی اخذ گردید و در ماه‌­های آغازین سال ۱۳۸۴، چهار دانشکدهٔ علوم زراعی، مهندسی زراعی، [[علوم دامی]] و شیلات و منابع طبیعی به طور مستقل آغاز بکار نمودند. پس از آن پژوهشکدهٔ برنج و مرکبات و پژوهشکدهٔ مطالعات اکوسیستم­‌های خزری در سطح مجتمع تأسیس شد.


== پژوهشکده برنج و مرکبات ==
== پژوهشکده برنج و مرکبات ==
در پژوهشکده برنج و مرکبات، ساماندهی و اجرای طرح­های علمی و پژوهشی برای دو محصول عمده زراعی و باغی استان یعنی برنج و خانواده مرکبات انجام می‌شود. این پژوهشکده که در بطن این مرکز آموزشی واقع گردیده، علاوه بر دارا بودن ساختار مدیریتی و سازمانی مستقل، دارای چند زیرمجموعه و هسته­‌های پژوهشی نظیر به نژادی، ژنتیک و بیوتکنولوژی و مهندسی زراعی است.
در پژوهشکده برنج و مرکبات، ساماندهی و اجرای طرح­های علمی و پژوهشی برای دو محصول عمده زراعی و باغی استان یعنی برنج و خانواده مرکبات انجام می‌شود. این پژوهشکده که در بطن این مرکز آموزشی واقع گردیده، علاوه بر دارا بودن ساختار مدیریتی و سازمانی مستقل، دارای چند زیرمجموعه و هسته­‌های پژوهشی نظیر به نژادی، ژنتیک و بیوتکنولوژی و مهندسی زراعی است.


== پژوهشکده اکوسیستم­های خزری ==
== پژوهشکده اکوسیستم­‌های خزری ==
پژوهشکده اکوسیستم­های خزری با مطالعه زیرشاخه­‌هایی چون شناخت اکوسیستم­‌های جنگلی، اکوسیستم­‌های آبی، فراورده­‌های اکوسیستم­‌ها، اکوسیستم­‌های مرتعی و مسائل زیست­ محیطی، راه توسعه و احیا منابع طبیعی استان را پیگیری می­نماید و با هدایت پایان ­نامه­‌های [[کارشناسی ارشد]] و برگزاری کارگاه‌­های پژوهشی برای کارشناسان دستگاه‌­های اجرایی و ارائه همایش­های علمی داخلی و بین­ الملی تلاش می‌کند.
پژوهشکده اکوسیستم‌­های خزری با مطالعه زیرشاخه­‌هایی چون شناخت اکوسیستم­‌های جنگلی، اکوسیستم­‌های آبی، فراورده­‌های اکوسیستم­‌ها، اکوسیستم­‌های مرتعی و مسائل زیست­ محیطی، راه توسعه و احیا منابع طبیعی استان را پیگیری می­نماید و با هدایت پایان ­نامه­‌های [[کارشناسی ارشد]] و برگزاری کارگاه‌­های پژوهشی برای کارشناسان دستگاه‌­های اجرایی و ارائه همایش­های علمی داخلی و بین­‌المللی تلاش می‌کند.


== دانشکده‌ها/مراکز پژوهشی ==
== دانشکده‌ها/مراکز پژوهشی ==
* [[دانشکده علوم زراعی]]
* [[دانشکده علوم زراعی]]
امور حرکت‌شناسی کشاورزی دارای نقش چندگانه، آماده‌سازی جامع دانشجویان تحصیل‌کرده، افراد حرفه‌ای که در کشاورزی به کار مشغول هستند و آموزش اولیه برای دوره کارشناسی ارشد کشاورزی است. در این مقطع، زمینه برای درک زندگی حرفه‌ای در یک محیط کشاورزی آماده می‌شود. یک دوره حداقل چهار ساله پس از پایان دبیرستان برای گذراندن این مقطع در نظر گرفته می‌شود. در این دوره دانشجویان با دروسی از تجارت و مدیریت کشاورزی، منابع طبیعی، آموزش کشاورزی و ارتباطات، علوم گیاهی، خاکشناسی، مهندسی کشاورزی، مکانیزاسیون، علوم و صنایع غذایی، تغذیه و ... آشنا می‌شوند. دانشجویانی که به تحقیقات کشاورزی یا به انجام فعالیت‌های تخصصی ویژه‌ای که احراز آن مستلزم داشتن مدرک کارشناسی ارشد است علاقمند می‌باشند، باید در یک یا چند رشته کشاورزی به کسب تخصص بپردازند. این سطح از تحصیلات به وسیله دانشکده‌های کشاورزی و در دو سطح کارشناسی ارشد و دکتری ارائه می‌گردد. تأکید بر سطح کارشناسی ارشد موجب خواهد شد که اعضای هیأت علمی در رشته خود تخصص کسب نمایند و توجه دانشکده‌های کشاورزی تنها به کشاورزی معطوف گردد. توسعه رشته‌های کارشناسی موجب می‌شود که دانشکده‌های کشاورزی در مسیر صحیح حرکت نمایند و بنیانی قوی برای احداث دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری باشند. برنامه‌های دوره دکتری نیز طوری طراحی شده است که فارغ‌التحصیلان برای اشتغال غیردانشگاهی (مراکز تحقیقاتی) نیز آماده شوند و یا در آینده بصورت عضو هیأت علمی جذب دانشگاه‌ها شوند. آموزش کشاورزی را می‌توان در پایه‌های بعد از کارشناسی به دو صورت ادامه داد. کارشناسی ارشد و یا دکتری مستقیم. مقطع کارشناسی ارشد کشاورزی این فرصت را در اختیار دانشجویانی قرار می‌دهد که به گسترش تخصص‌های خود به میزانی بالاتر از آنچه در مقطع کارشناسی آموخته‌اند، ادامه دهند. دکتری بالاترین درجه علمی در هر یک از رشته‌های دانشگاهی محسوب می‌شود. در کشاورزی معمولاً درجه دکتری به علت مطالعه در زمینه‌هایی مانند اقتصاد کشاورزی، آموزش کشاورزی مهندسی کشاورزی، زراعت، علوم جانوری، علوم و صنایع غذائی، باغبانی، منابع طبیعی و جامعه‌شناسی روستایی اعطا می‌شود و درجه Ph.D درجه‌ای است که در نتیجه تحقیقات بکر در زمینه تخصصی فرد به وی اعطا می‌گردد.
امور حرکت‌شناسی کشاورزی دارای نقش چندگانه، آماده‌سازی جامع دانشجویان تحصیل‌کرده، افراد حرفه‌ای که در کشاورزی به کار مشغول هستند و آموزش اولیه برای دوره کارشناسی ارشد کشاورزی است. در این مقطع، زمینه برای درک زندگی حرفه‌ای در یک محیط کشاورزی آماده می‌شود. یک دوره حداقل چهار ساله پس از پایان دبیرستان برای گذراندن این مقطع در نظر گرفته می‌شود. در این دوره دانشجویان با دروسی از تجارت و مدیریت کشاورزی، منابع طبیعی، آموزش کشاورزی و ارتباطات، علوم گیاهی، خاکشناسی، مهندسی کشاورزی، مکانیزاسیون، علوم و صنایع غذایی، تغذیه و ... آشنا می‌شوند. دانشجویانی که به تحقیقات کشاورزی یا به انجام فعالیت‌های تخصصی ویژه‌ای که احراز آن مستلزم داشتن مدرک کارشناسی ارشد است علاقمند می‌باشند، باید در یک یا چند رشته کشاورزی به کسب تخصص بپردازند. این سطح از تحصیلات به وسیله دانشکده‌های کشاورزی و در دو سطح کارشناسی ارشد و دکتری ارائه می‌گردد. تأکید بر سطح کارشناسی ارشد موجب خواهد شد که اعضای هیئت علمی در رشته خود تخصص کسب نمایند و توجه دانشکده‌های کشاورزی تنها به کشاورزی معطوف گردد. توسعه رشته‌های کارشناسی موجب می‌شود که دانشکده‌های کشاورزی در مسیر صحیح حرکت نمایند و بنیانی قوی برای احداث دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری باشند. برنامه‌های دوره دکتری نیز طوری طراحی شده است که فارغ‌التحصیلان برای اشتغال غیردانشگاهی (مراکز تحقیقاتی) نیز آماده شوند و یا در آینده بصورت عضو هیئت علمی جذب دانشگاه‌ها شوند. آموزش کشاورزی را می‌توان در پایه‌های بعد از کارشناسی به دو صورت ادامه داد. کارشناسی ارشد و یا دکتری مستقیم. مقطع کارشناسی ارشد کشاورزی این فرصت را در اختیار دانشجویانی قرار می‌دهد که به گسترش تخصص‌های خود به میزانی بالاتر از آنچه در مقطع کارشناسی آموخته‌اند، ادامه دهند. دکتری بالاترین درجه علمی در هر یک از رشته‌های دانشگاهی محسوب می‌شود. در کشاورزی معمولاً درجه دکتری به علت مطالعه در زمینه‌هایی مانند اقتصاد کشاورزی، آموزش کشاورزی مهندسی کشاورزی، زراعت، علوم جانوری، علوم و صنایع غذائی، باغبانی، منابع طبیعی و جامعه‌شناسی روستایی اعطا می‌شود و درجه Ph.D درجه‌ای است که در نتیجه تحقیقات بکر در زمینه تخصصی فرد به وی اعطا می‌گردد.

* [[دانشکده مهندسی زراعی]]
* [[دانشکده مهندسی زراعی]]
این دانشکده از تیرماه سال ۱۳۸۴ فعالیت خود را آغاز نموده است و در حال حاضر دارای چهار گروه آموزشی مهندسی کشاورزی- آب، ماشین­های کشاورزی، [[علوم و صنایع غذایی]] و [[اقتصاد کشاورزی]] می­باشد. براساس گروه­های آموزشی موجود در این دانشکده، در [[مقطع کارشناسی]] برای رشته­های تحصیلی مهندسی کشاورزی-آب، مکانیک ماشین­های کشاورزی، ماشین­های کشاورزی (ناپیوسته)، علوم و صنایع غذایی و اقتصاد کشاورزی و نیز در مقطع کارشناسی­ارشد برای دو رشته­ی سازه­های آبی و هواشناسی کشاورزی، دانشجویان علاقه‌مند از طریق آزمون­های [[سازمان سنجش]] پذیرفته شده و مشغول به یادگیری تخصص­های مربوطه می­گردند. در مجموع حدود ۷۴۸ دانشجو در مقطع کارشناسی و ۳۰ دانشجو در مقطع کارشناسی­ارشد در این دانشکده مشغول به تحصیل می‌باشند. تعداد ۱۹ نفر عضو [[هیأت علمی]] تمام وقت با درجات استادی (۱ نفر)، دانشیاری (۱ نفر)، استادیاری (۱۵ نفر) و مربی (۲ نفر)، به فعالیت­های آموزشی و پژوهشی مشغول می­باشند. تعداد ۴ آزمایشگاه در گروه آبیاری، ۴ آزمایشگاه در گروه ماشین­های کشاورزی، ۲ آزمایشگاه در گروه علوم و صنایع غذایی و ۱ سایت تخصصی رایانه در گروه اقتصاد کشاورزی موجود است. همچنین تعداد ۵ نفر کارشناس در آزمایشگاه­های این دانشکده مشغول همکاری هستند. ضمناً [[ایستگاه هواشناسی]] کشاورزی دانشگاه نیز تحت نظارت گروه مهندسی آب این
این دانشکده از تیرماه سال ۱۳۸۴ فعالیت خود را آغاز نموده است و در حال حاضر دارای چهار گروه آموزشی مهندسی کشاورزی- آب، ماشین­های کشاورزی، [[علوم و صنایع غذایی]] و [[اقتصاد کشاورزی]] می­باشد. براساس گروه­های آموزشی موجود در این دانشکده، در [[مقطع کارشناسی]] برای رشته­های تحصیلی مهندسی کشاورزی-آب، مکانیک ماشین­های کشاورزی، ماشین­های کشاورزی (ناپیوسته)، علوم و صنایع غذایی و اقتصاد کشاورزی و نیز در مقطع کارشناسی­ارشد برای دو رشته­ی سازه­های آبی و هواشناسی کشاورزی، دانشجویان علاقه‌مند از طریق آزمون­های [[سازمان سنجش]] پذیرفته شده و مشغول به یادگیری تخصص­های مربوطه می­گردند. در مجموع حدود ۷۴۸ دانشجو در مقطع کارشناسی و ۳۰ دانشجو در مقطع کارشناسی­ ارشد در این دانشکده مشغول به تحصیل می‌باشند. تعداد ۱۹ نفر عضو [[هیئت علمی]] تمام وقت با درجات استادی (۱ نفر)، دانشیاری (۱ نفر)، استادیاری (۱۵ نفر) و مربی (۲ نفر)، به فعالیت­های آموزشی و پژوهشی مشغول می­باشند. تعداد ۴ آزمایشگاه در گروه آبیاری، ۴ آزمایشگاه در گروه ماشین­های کشاورزی، ۲ آزمایشگاه در گروه علوم و صنایع غذایی و ۱ سایت تخصصی رایانه در گروه اقتصاد کشاورزی موجود است. همچنین تعداد ۵ نفر کارشناس در آزمایشگاه­های این دانشکده مشغول همکاری هستند. ضمناً [[ایستگاه هواشناسی]] کشاورزی دانشگاه نیز تحت نظارت گروه مهندسی آب این

دانشکده به صورت فعال درحال بهره­برداری می­باشد

کارهای صورت گرفته در دانشکده طی ۳ سال اخیر:

- اخذ مجوز پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی­ارشد رشته هواشناسی کشاورزی از مهر ۱۳۸۷

- اخذ مجوز پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی­ارشد رشته آبیاری و زهکشی از مهر ۱۳۸۸

- اخذ مجوز پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی­ارشد رشته علوم و صنایع غذایی از مهر ۱۳۸۸

- اخذ مجوز پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی­ارشد رشته ماشین­های کشاورزی از مهر ۱۳۸۸

- اخذ مجوز پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی­ارشد رشته اقتصاد کشاورزی از مهر ۱۳۸۸

- [[راه‌اندازی]] سایت تخصصی رایانه در گروه اقتصاد کشاورزی

- ارائه مقالات علمی در سمینارها و کنفرانس­های داخلی و خارجی توسط اساتید دانشکده

- انتشار مقالات علمی در مجله­های معتبر علمی داخلی و بین­المللی توسط اساتید دانشکده

- قبولی تعداد زیادی از دانش آموختگان کارشناسی رشته­های مهندسی آب و اقتصاد کشاورزی این دانشکده در مقطع کارشناسی­ارشد دانشگاه­های دیگر کشور با رتبه‌های تک رقمی و دو رقمی

- تجهیز [[آمفی تئاتر]] شماره ۳۰۲ به کامپیوتر و [[ویدئو پروژکتور]] و تعویض پرده­های آن. ضمناً تعویض صندلی­های این آمفی تئاتر نیز در دست بررسی و اقدام می­باشد.
* دانشکده علوم دامی و شیلات
* دانشکده علوم دامی و شیلات
* دانشکده دانشکده منابع طبیعی
* دانشکده دانشکده منابع طبیعی
خط ۷۰: خط ۳۹:
* پژوهشکده RS, GIS
* پژوهشکده RS, GIS
* مرکز رشد واحدهای فناوری طبرستان
* مرکز رشد واحدهای فناوری طبرستان

== پردیس بین‌الملل ==
پردیس بین‌الملل دانشگاه در نزدیکی روستای [[بادله]] با مساحتی نزدیک به ۳۰ هکتار و ۷ هزار و ۵۰۰ متر مربع زیربنا افتتاح شده است.<ref>{{یادکرد وب | عنوان=انعقاد تفاهم‌نامه بین دانشگاه کشاورزی ساری و دانشگاه آستاراخان | وب‌گاه=خبرگزاری فارس | تاریخ=2013-02-20 | سال=2013 | پیوند=http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13911202001145 | کد زبان=fa | تاریخ بازبینی=2016-06-27}}‏</ref>

== منابع ==
{{پانویس}}


{{دانشگاه‌های مازندران}}
{{دانشگاه‌های مازندران}}

نسخهٔ ‏۲۷ ژوئن ۲۰۱۶، ساعت ۰۳:۲۹

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
نشان‌وارهٔ دانشگاه ترکیبی از یک جوانه و دایره‌ای به دور آن است.[۱]
نوعدولتی
بنیانگذاری شده۱۳۵۳
رئیسمحمدعلی بهمینار
موقعیتمازندران، ساری
تلفن۵-۳۸۲۲۹۰۱-۰۱۵۱
وبگاه

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری یکی از دانشگاه‌های دولتی ایران در استان مازندران و تحت پوشش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. این دانشگاه یکی از سه دانشگاه تخصصی کشاورزی در ایران است.[۲]

دانشکده‌های علوم زراعی، مهندسی زراعی، علوم دامی و شیلات و منابع طبیعی در این دانشگاه ظرفیتی بیش از ۲۵۰۰ دانشجو در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی را دارا است. این دانشگاه ۱۱۴ عضو هیئت علمی دارد.

تاریخچه

این مجموعه آموزشی-پژوهشی در سال ۱۳۵۳ به صورت یک واحد آموزشی غیرانتفاعی به منظور ایجاد دوره‌­های آموزش کشاورزی با نام مدرسه عالی مهندسی کشاورزی تأسیس گردید. در بدو تأسیس رشته‌های دانشگاه شامل کشاورزی عمومی، جنگل و مرتع و دامپروری بوده‌است. در سال ۱۳۵۸ این مرکز آموزش عالی به همراه چند مرکز دیگر زمینه­‌ساز ایجاد دانشگاه مازندران به مرکزیت شهر بابلسر گردیدند. پس از ارتقای امکانات و قابلیت­های مورد نیاز، از اواخر سال ۱۳۷۶ دو دانشکدهٔ علوم کشاورزی و منابع طبیعی به طور منفک از هم مجوز تأسیس دریافت نمودند و از سال تحصیلی ۷۹–۱۳۷۸ نیز رسماً فعالیت آموزشی خود را آغاز کردند. در سال ۱۳۸۳ موافقت اصولی تأسیس مجتمع آموزش عالی علوم کشاورزی و منابع طبیعی اخذ گردید و در ماه‌­های آغازین سال ۱۳۸۴، چهار دانشکدهٔ علوم زراعی، مهندسی زراعی، علوم دامی و شیلات و منابع طبیعی به طور مستقل آغاز بکار نمودند. پس از آن پژوهشکدهٔ برنج و مرکبات و پژوهشکدهٔ مطالعات اکوسیستم­‌های خزری در سطح مجتمع تأسیس شد.

پژوهشکده برنج و مرکبات

در پژوهشکده برنج و مرکبات، ساماندهی و اجرای طرح­های علمی و پژوهشی برای دو محصول عمده زراعی و باغی استان یعنی برنج و خانواده مرکبات انجام می‌شود. این پژوهشکده که در بطن این مرکز آموزشی واقع گردیده، علاوه بر دارا بودن ساختار مدیریتی و سازمانی مستقل، دارای چند زیرمجموعه و هسته­‌های پژوهشی نظیر به نژادی، ژنتیک و بیوتکنولوژی و مهندسی زراعی است.

پژوهشکده اکوسیستم­‌های خزری

پژوهشکده اکوسیستم‌­های خزری با مطالعه زیرشاخه­‌هایی چون شناخت اکوسیستم­‌های جنگلی، اکوسیستم­‌های آبی، فراورده­‌های اکوسیستم­‌ها، اکوسیستم­‌های مرتعی و مسائل زیست­ محیطی، راه توسعه و احیا منابع طبیعی استان را پیگیری می­نماید و با هدایت پایان ­نامه­‌های کارشناسی ارشد و برگزاری کارگاه‌­های پژوهشی برای کارشناسان دستگاه‌­های اجرایی و ارائه همایش­های علمی داخلی و بین­‌المللی تلاش می‌کند.

دانشکده‌ها/مراکز پژوهشی

امور حرکت‌شناسی کشاورزی دارای نقش چندگانه، آماده‌سازی جامع دانشجویان تحصیل‌کرده، افراد حرفه‌ای که در کشاورزی به کار مشغول هستند و آموزش اولیه برای دوره کارشناسی ارشد کشاورزی است. در این مقطع، زمینه برای درک زندگی حرفه‌ای در یک محیط کشاورزی آماده می‌شود. یک دوره حداقل چهار ساله پس از پایان دبیرستان برای گذراندن این مقطع در نظر گرفته می‌شود. در این دوره دانشجویان با دروسی از تجارت و مدیریت کشاورزی، منابع طبیعی، آموزش کشاورزی و ارتباطات، علوم گیاهی، خاکشناسی، مهندسی کشاورزی، مکانیزاسیون، علوم و صنایع غذایی، تغذیه و ... آشنا می‌شوند. دانشجویانی که به تحقیقات کشاورزی یا به انجام فعالیت‌های تخصصی ویژه‌ای که احراز آن مستلزم داشتن مدرک کارشناسی ارشد است علاقمند می‌باشند، باید در یک یا چند رشته کشاورزی به کسب تخصص بپردازند. این سطح از تحصیلات به وسیله دانشکده‌های کشاورزی و در دو سطح کارشناسی ارشد و دکتری ارائه می‌گردد. تأکید بر سطح کارشناسی ارشد موجب خواهد شد که اعضای هیئت علمی در رشته خود تخصص کسب نمایند و توجه دانشکده‌های کشاورزی تنها به کشاورزی معطوف گردد. توسعه رشته‌های کارشناسی موجب می‌شود که دانشکده‌های کشاورزی در مسیر صحیح حرکت نمایند و بنیانی قوی برای احداث دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری باشند. برنامه‌های دوره دکتری نیز طوری طراحی شده است که فارغ‌التحصیلان برای اشتغال غیردانشگاهی (مراکز تحقیقاتی) نیز آماده شوند و یا در آینده بصورت عضو هیئت علمی جذب دانشگاه‌ها شوند. آموزش کشاورزی را می‌توان در پایه‌های بعد از کارشناسی به دو صورت ادامه داد. کارشناسی ارشد و یا دکتری مستقیم. مقطع کارشناسی ارشد کشاورزی این فرصت را در اختیار دانشجویانی قرار می‌دهد که به گسترش تخصص‌های خود به میزانی بالاتر از آنچه در مقطع کارشناسی آموخته‌اند، ادامه دهند. دکتری بالاترین درجه علمی در هر یک از رشته‌های دانشگاهی محسوب می‌شود. در کشاورزی معمولاً درجه دکتری به علت مطالعه در زمینه‌هایی مانند اقتصاد کشاورزی، آموزش کشاورزی مهندسی کشاورزی، زراعت، علوم جانوری، علوم و صنایع غذائی، باغبانی، منابع طبیعی و جامعه‌شناسی روستایی اعطا می‌شود و درجه Ph.D درجه‌ای است که در نتیجه تحقیقات بکر در زمینه تخصصی فرد به وی اعطا می‌گردد.

این دانشکده از تیرماه سال ۱۳۸۴ فعالیت خود را آغاز نموده است و در حال حاضر دارای چهار گروه آموزشی مهندسی کشاورزی- آب، ماشین­های کشاورزی، علوم و صنایع غذایی و اقتصاد کشاورزی می­باشد. براساس گروه­های آموزشی موجود در این دانشکده، در مقطع کارشناسی برای رشته­های تحصیلی مهندسی کشاورزی-آب، مکانیک ماشین­های کشاورزی، ماشین­های کشاورزی (ناپیوسته)، علوم و صنایع غذایی و اقتصاد کشاورزی و نیز در مقطع کارشناسی­ارشد برای دو رشته­ی سازه­های آبی و هواشناسی کشاورزی، دانشجویان علاقه‌مند از طریق آزمون­های سازمان سنجش پذیرفته شده و مشغول به یادگیری تخصص­های مربوطه می­گردند. در مجموع حدود ۷۴۸ دانشجو در مقطع کارشناسی و ۳۰ دانشجو در مقطع کارشناسی­ ارشد در این دانشکده مشغول به تحصیل می‌باشند. تعداد ۱۹ نفر عضو هیئت علمی تمام وقت با درجات استادی (۱ نفر)، دانشیاری (۱ نفر)، استادیاری (۱۵ نفر) و مربی (۲ نفر)، به فعالیت­های آموزشی و پژوهشی مشغول می­باشند. تعداد ۴ آزمایشگاه در گروه آبیاری، ۴ آزمایشگاه در گروه ماشین­های کشاورزی، ۲ آزمایشگاه در گروه علوم و صنایع غذایی و ۱ سایت تخصصی رایانه در گروه اقتصاد کشاورزی موجود است. همچنین تعداد ۵ نفر کارشناس در آزمایشگاه­های این دانشکده مشغول همکاری هستند. ضمناً ایستگاه هواشناسی کشاورزی دانشگاه نیز تحت نظارت گروه مهندسی آب این

  • دانشکده علوم دامی و شیلات
  • دانشکده دانشکده منابع طبیعی
  • دانشکده علوم زراعی
  • پردیس بین‌المللی دانشگاه
  • پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی
  • پژوهشکده اکو سیستم خزری
  • پژوهشکده علوم و صنایع غذایی
  • پژوهشکده RS, GIS
  • مرکز رشد واحدهای فناوری طبرستان

پردیس بین‌الملل

پردیس بین‌الملل دانشگاه در نزدیکی روستای بادله با مساحتی نزدیک به ۳۰ هکتار و ۷ هزار و ۵۰۰ متر مربع زیربنا افتتاح شده است.[۳]

منابع

  1. «‏آرم جدید دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری». ۲۰۱۵-۰۵-۰۵. دریافت‌شده در ۲۰۱۶-۰۶-۲۷. از پارامتر ناشناخته |وب‌گاه= صرف نظر شد (|وبگاه= پیشنهاد می‌شود) (کمک)
  2. «کاهش ورود دانشجویان در بخش کشاورزی». ۲۰۱۴-۰۶-۰۹. دریافت‌شده در ۲۰۱۶-۰۶-۲۷. از پارامتر ناشناخته |وب‌گاه= صرف نظر شد (|وبگاه= پیشنهاد می‌شود) (کمک)
  3. «انعقاد تفاهم‌نامه بین دانشگاه کشاورزی ساری و دانشگاه آستاراخان». ۲۰۱۳-۰۲-۲۰. دریافت‌شده در ۲۰۱۶-۰۶-۲۷. از پارامتر ناشناخته |وب‌گاه= صرف نظر شد (|وبگاه= پیشنهاد می‌شود) (کمک)