نقدینگی
نقدشوندگی بازار (قابلیت تبدیل به پول) یا به اصطلاح نقدینگی (به انگلیسی: Market liquidity)، اصطلاحی در علم اقتصاد و سرمایهگذاری است که به توانایی و میزان آمادگی تبدیل به وجه نقد شدن یک دارایی اطلاق میشود. آن دارایی که از نقدشوندگی بالایی برخوردار است به آسانی میتوان آن را در بازار فعال، معامله کرد و بر اساس قیمتهای رایج، آن را به پول نقد یا پول نقد را به آن تبدیل کرد. نقدشوندگی رابطهٔ سرعت فروش با قیمت است.[۱][۲]
تعریف[ویرایش]
نقدشوندگی چیست؟ نقدشوندگی (Liquidity) یعنی میزان سرعت تبدیل شدن یک دارایی به پول نقد. این دارایی می تواند هر چیزی باشد زمین، طلا، سهام و یا حتی یک تابلو فرش. میزان نقدشوندگی هرچقدر بالاتر باشد نگرانی برای تبدیل کردن آن دارایی به پول نقد کمتر میشود.[۳]
ابزارهای مالی نقدشوندگی[ویرایش]
در یک بازار کارا امکان نقدشوندگی همه انواع دارایی در کوتاه ترین زمان ممکن وجود دارد. مهمترین ابزارهایی که نقدشوندگی از آن طریق صورت میگیرد به قرار زیر است:
- صرافی ها، بورس ها (به انگلیسی: Specialist companies)
- معاملات اعتباری (به انگلیسی: Margin trading)
- معاملات دوطرفه (به انگلیسی: Two side transactions)[۴]
جستارهای وابسته[ویرایش]
- ارزشگذاری اوراق قرضه
- مدل قیمتگذاری داراییهای سرمایهای
- دارایی در خطر
- تحلیل بنیادین بازار سرمایه
- تحلیل تکنیکی
منابع[ویرایش]
- ↑ Walter, James (March 1956). "Dividend Policies and Common Stock Prices". Journal of Finance. 11 (1): 29–41. doi:10.1111/j.1540-6261.1956.tb00684.x. Retrieved 20 October 2012.
- ↑ Brown, Christian; Abraham, Fred (October 2012). "Sum of Perpetuities Method for Valuing Stock Prices". Journal of Economics. 38 (1): 59–72. Archived from the original on 5 اكتبر 2012. Retrieved 20 October 2012.
{{cite journal}}
: Check date values in:|archive-date=
(help) - ↑ https://bambo.app/blog/everything-about-liquidity/
- ↑ «ابزارهای نقدشوندگی». پرسشا. ۲۷ دی ۱۳۹۷. بایگانیشده از اصلی در ۱۶ فوریه ۲۰۱۹. دریافتشده در ۱۸ ژانویه ۲۰۱۹.
- مشارکتکنندگان ویکیپدیا. «Liquid asset». در دانشنامهٔ ویکیپدیای انگلیسی، بازبینیشده در ۲۱ مارس ۲۰۱۳.