پرش به محتوا

مطهره گونه‌ای

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
مطهره گونه‌ای
زادهٔ۲۲ مهر ۱۳۷۵ ‏(۲۸ سال)
ملیتایرانی
تحصیلاتدندان‌پزشکی
محل تحصیلدانشگاه علوم پزشکی تهران

مطهره گونه‌ای فعال دانشجویی و دبیر سیاسی سابق انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران است.[۱][۲][۳]

او از سال ۱۳۹۸، فعالیت جدی خود را در انجمن‌اسلامی دانشکدهٔ دندانپزشکی آغاز کرد. خانم گونه‌ای در سال ۱۴۰۰ به عنوان دبیر فرهنگی و سال ۱۴۰۱ به عنوان دبیر سیاسی در شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران فعالیت می‌کرد. در پی انتشار بیانیه‌ای صریح در خصوص قتل مهسا امینی، چهارم مهر توسط وزارت اطلاعات بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد که درپی آن تعداد کثیری از اساتید دندانپزشکی خواستار آزادی وی شدند.[۴]

ماه‌ها پس از آزادی از ورود به دانشکده ممنوع بود. در اردیبهشت ۱۴۰۲ به دلیل برگزاری مراسمی که از سوی مسئولین دانشگاه «افطاری سیاسی» با هدف تجمع غیرقانونی خوانده می‌شد، مجدداً ممنوع‌الورود شد و به کمیتهٔ انضباطی دانشگاه علوم‌پزشکی تهران معرفی گردید.[۵] برخی شایعات حاکی از آن است که وی از سهمیه ۷۵ درصدی جانبازان جهت شرکت و قبولی در کنکور سراسری استفاده نموده است.

دستگیری و محدودیت‌ها

[ویرایش]

او از دانشجویانی بود که در جریان خیزش زن زندگی آزادی از سوی حکومت جمهوری اسلامی بازداشت شد.[۶][۷] او در اردیبهشت ۱۴۰۲ و در حالی که دانشجوی ترم آخر دکترای دندان‌پزشکی بود، بنا بر حکم بدوی شورای انضباطی دانشگاه به اتهام «ایجاد بلوا و آشوب در دانشکده» به اخراج از دانشگاه و محرومیت از تحصیل در دانشگاه‌ها به مدت پنج‌سال محکوم شد.[۸][۹][۱۰][۱۱][۱۲][۱۳] در تیرماه همان سال، بر اساس پرونده‌سازی‌های واهی نیروهای سایبری و گردآوری توییت‌هایی مبنی بر «توهین به مقدسات» به شعبه ۳ بازپرسی دادسرای شهید مقدس (امنیت) اوین فراخوانده شد.[۱۴]حکم اخراج وی در شورای تجدیدنظر کمیته انضباطی و سپس در وزارت بهداشت به تغییر محل تحصیل و تبعید به دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تبدیل شد.[۱۵][۱۶][۱۷]

او در روز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ و چند روز پس از حضور در یک تحصن در اعتراض به صدور حکم اعدام علیه توماج صالحی برای دومین بار توسط واحد۵۵۵ پلیس امنیت و سپاه ثارالله بازداشت و به بند زنان زندان اوین منتقل شد.[۳][۱۸] او در تاریخ ۱۶ اردیبهشت به اتهامات "توهین به رهبری، فعالیت تبلیغی علیه نظام و اخلال در نظم عمومی[۱۹]به دلیل ایجاد هیاهو در اداره اطلاعات" به‌قید وثیقه یک میلیارد و دویست میلیون تومان آزاد شد.[۲۰][۲۱]

منابع

[ویرایش]
  1. «متن سخنان صریح دو عضو انجمن تهران در دیدار با محسنی اژه‌ای | پایگاه خبری تحلیلی انصاف نیوز». انصاف نیوز. ۲۰۲۱-۱۲-۱۰. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۵-۰۱.
  2. «مطهره گونه‌ای، فعال دانشجویی: آقای خامنه‌ای، دست از فریب دادن مردم بردارید». ایران اینترنشنال. ۲۰۲۴-۰۵-۰۱. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۵-۰۱.
  3. ۳٫۰ ۳٫۱ «مطهره گونه‌ای بازداشت شد». www.khabaronline.ir. ۲۰۲۴-۰۵-۰۱. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۵-۰۱.
  4. «درخواست اعضای هیئت علمی دانشکده دندانپزشکی تهران برای آزادی مطهره گونه ای». دندانه | پایگاه خبری الکترونیک. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۷-۰۲.
  5. «تبعید تحصیلی؛ مجازات کنشگری دانشجویی». شرق. ۲۰۲۴-۰۷-۰۲. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۷-۰۲.
  6. «چهار دانشجوی دیگر طی روزهای ۲۸ شهریور تا ۴ مهر بازداشت شدند». www.radiozamaneh.com. ۲۰۲۲-۰۹-۲۷. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۵-۰۱.
  7. «درخواست اعضای هیئت علمی دانشکده دندانپزشکی تهران برای آزادی مطهره گونه ای». دندانه. ۶ مهر ۱۴۰۱. دریافت‌شده در مه ۲, ۲۰۲۴.
  8. «مطهره گونه‌ای به "اخراج از دانشگاه و محرومیت از تحصیل در دانشگاه‌ها به مدت پنج‌سال" محکوم شد». شرق. ۲۰۲۴-۰۵-۰۱. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۵-۰۱.
  9. admin (۲۰۲۳-۰۵-۱۲). «اعتراض بیش از ۳۰۰ دندانپزشک به حکم اخراج خانم مطهره گونه‌ای». پایگاه اطلاع‌رسانی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۵-۰۱.
  10. «اخراج و ۵ سال محرومیت از تحصیل برای دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشگاه تهران». رادیو فردا. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۵-۰۱.
  11. شادی مکی (۱۶ خرداد ۱۴۰۲). «اعتراض دانشجو ممنوع؟». هم‌میهن. دریافت‌شده در مه ۲, ۲۰۲۴.
  12. «تبعید تحصیلی؛ مجازات کنشگری دانشجویی». شرق. ۲۰۲۴-۰۵-۰۱. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۵-۰۱.
  13. زهرا جعفرزاده (۲۰ آذر ۱۴۰۲). «دادگاه‌های دانشگاهی». هم‌میهن. دریافت‌شده در مه ۲, ۲۰۲۴.
  14. «التهاب آفرینی انجمن اسلامی در دانشگاه تهران با هدایت مشارکتی‌ها - تسنیم». خبرگزاری تسنیم | Tasnim. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۷-۰۲.
  15. «برگزاری زودهنگام سالگرد کیان پیرفلک «تحت شدیدترین فشارهای امنیتی» - BBC Persian». BBC News فارسی. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۵-۰۱.
  16. رادیوفردا (۲۰۲۳-۱۱-۱۱). «اعتراض بیش از صد فعال دانشجویی به «سرکوب زنجیره‌ای دانشجویان و دانشگاهیان»». رادیو فردا. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۵-۰۱.
  17. «ناامید از ماندن». هم‌میهن. ۲۰۲۴-۰۵-۰۲. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۵-۰۲.
  18. «مطهره گونه‌ای، دانشجوی تبعیدی، به بند زنان زندان اوین منتقل شد». ایران‌وایر. ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳. دریافت‌شده در مه ۲, ۲۰۲۴.
  19. ایران، حقوق بشر در (۲۰۲۴-۰۵-۱۸). «احضار مطهره گونه ای به دادگاه انقلاب تهران». حقوق بشر در ایران. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۷-۰۲.
  20. ««مطهره گونه‌ای» آزاد شد». شرق. ۲۰۲۴-۰۵-۱۰. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۵-۱۰.
  21. ایران، حقوق بشر در (۲۰۲۴-۰۵-۱۸). «احضار مطهره گونه ای به دادگاه انقلاب تهران». حقوق بشر در ایران. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۷-۰۲.