مرکبات

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

مرکبات
OrangeBloss wb.jpg
شکوفه‌های پرتقال
رده‌بندی علمی
فرمانرو: گیاهان
شاخه: گیاهان گلدار
رده: دولپه‌ای‌ها
راسته: افراسانان
تیره: سدابیان
سرده: مرکبات
سرده نماد
روتا
گونه‌ها

حدود ۱۶۰

مُرَکَّبات یکی از مهم‌ترین سردهٔ میوههای نیمه‌گرمسیری هستند، که بومی آسیای جنوبی، آسیای شرقی، آسیای جنوب شرقی، ملانزی و استرالیا می‌باشند. مرکبات مهم‌ترین سرده از تیرهٔ سدابیان هستند. از مهم‌ترین مرکبات می‌توان به پرتقال، نارنگی، لیمو ترش، لیمو شیرین، گریپ فروت، نارنج، ترنج، بکرایی، لیموعمانی، بالنگ و کام کوات و دارابی اشاره کرد.

دارابی یا پومیلو یا بتابی
ترنج یا برگاموت

تولید جهانی[ویرایش]

براساس اعلام فائو، تولید جهانی مرکبات در سال ۲۰۱۶، ۱۲۴ میلیون تن بوده‌است که حدود نیمی از این تولید را پرتقال تشکیل می‌دهد همچنین طبق اعلام آنکتاد (UNCTAD)، تولید مرکبات در اوایل قرن بیست و یکم عمدتاً به دلیل افزایش سطح زیر کشت، بهبود در حمل و نقل و بسته‌بندی، افزایش درآمدها و ترجیح مصرف‌کننده به غذاهای سالم رشد کرده‌است. در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰، تولید جهانی پرتقال چهل و هفت میلیون و پانصد هزار تن تخمین زده شده که توسط کشورهای برزیل، مکزیک، اتحادیه اروپا و چین به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکنندگان هدایت می‌شود.

تولید در ایران[ویرایش]

کشور ایران مقام هفتم را در میان کشورهای تولیدکنندهٔ مرکبات کسب کرده‌است، که در این میان استان‌های گیلان و مازندران بیشترین سهم در تولید مرکبات را دارا می‌باشند و پس از آن استان‌هایی نظیر خوزستان، فارس، کرمان و هرمزگان از دیگر تولیدکنندگان مهم مرکبات می‌باشند.

لیموی پیوندی عمل‌آمده در گلدان در ایتالیا

منابع[ویرایش]

  • ماهنامه ترویجی سبزینه - شماره هفتم

http://www.fars.agri-jahad.ir/portal/Home/ShowPage.aspx?Object=News&ID=290fde40-3a0f-4dc1-bc9f-a13db5e43dd6&LayoutID=9fce63d5-a730-420f-95d3-235be73e9d8f&CategoryID=def0cf62-e758-4864-9df3-9eea8b74de8a[پیوند مرده]

جستارهای وابسته[ویرایش]