سیاست روادید ایران

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
(تغییرمسیر از قانون روادید در ایران)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

سیاست روادید ایران به سیاستی اطلاق می‌شود که اکثریت شهروندان کشورهای خارجی جهت ورود و اقامت در ایران بدان نیازمندند، این مورد برای دارندگان گذرنامه‌های آمریکایی، انگلیس و کانادای ممکن است یک ماه طول بکشد.[۱] و حتی برخی از آمریکایی‌ها با یک ویزای معتبر نیز به جهت ورود به ایران دچار مشکل شده‌اند و با درخواست آنان موافق نشده‌است.[۲] شهروندان اسرائیلی به‌طور کلی حق سفر به ایران را ندارند.[۳]

سیاست روادید ایران

جدا از صدور ویزای فرودگاهی که دولت ایران امکان آن را برای تسهیل در سفر اتباع و گردشگران خارجی به این کشور فراهم کرده، اتباع هفت کشور سوریه، لبنان، ترکیه، جمهوری آذربایجان، بولیوی، مصر، گرجستان، مالزی، ارمنستان و ونزوئلا می‌توانند بدون ویزا و فقط با داشتن گذرنامهٔ معتبر، مُهر ورود به ایران را دریافت کنند و برای مدت زمانی مشخص طبق آنچه دولت ایران با توجه به توافقات دیپلماتیک و قوانین حاکمیتی تعیین کرده‌است، به این کشور سفر کنند.[۴]

بر این اساس شهروندان ترکیه ۳ ماه، سوریه و ارمنستان ۹۰ روز، گرجستان ۴۵ روز، بولیوی، صربستان، لبنان و جمهوری آذربایجان ۳۰ روز، مصر ۲۰ روز، ونزوئلا و مالزی هر یک به مدت ۱۵ روز بدون آن که به ویزا نیاز داشته باشند می‌توانند در ایران بمانند و اگر بیش از این سفر طولانی تری داشتند باید برای گرفتن ویزا از طریق نمایندگی‌های وزارت خارجه یا شرکت‌های کارگزار با توانایی اخذ ویزای ایران اقدام کنند.

اتباع هند، عراق، افغانستان، پاکستان، سومالی، آمریکا، انگلستان و کانادا مجاز به اخذ روادید فرودگاهی نیستند و می‌بایست از طریق مراجعه به دفاتر کنسولی اقدام به اخذ روادید نمایند.[۵]

البته باید توجه داشت که در سال ۱۳۹۶ این قانون برای کشورهای ذکر شده در عرض فقط ۱ هفته موافقت شده و می‌توانند وارد ایران شوند.

ویزای فرودگاهی (Arrival Visa)[ویرایش]

ویزای ورود یا ویزای فرودگاهی نوعی از ویزای توریستی است که در هنگام ورود مسافر و در فرودگاه صادر می‌گردد. ویزای ورود به ایران معمولاً ۳۰ روز اعتبار دارد و در حال حاضر تنها در ۶ فرودگاه بین‌المللی ایران صادر می‌شود. همچنین مسافر می‌تواند پیش از عزیمت درخواست ویزای خود را به صورت آنلاین تکمیل نموده و با دریافت کد مرجع ویزا وارد فرودگاه ایران شود. این روش امن تر و مطمئن تر است.

تنها برخی از ملیت‌ها هستند که مجاز به دریافت ویزای ورود در ایران هستند:

آلبانی. ارمنستان. اتریش. استرالیا. بحرین. بلاروس. بلژیک. بوسنی و هرزه گوین. برزیل. برونیی. بلغارستان. چین. کرواسی. کوبا. یونان. دانمارک. فنلاند. فرانسه. المان. قبرس. لهستان. اندونزی. ایرلند. ایتالیا. ژاپن. قزاقستان. کویت. قرقیزستان. لوگزامبورگ. مالزی. مکزیک. فیلیپین. مجارستان. پرتغال. قطر. رومانی. روسیه. صربستان. تاجیکستان. تایلند. ترکمنستان. اوکراین. امارات متحده عربی. ازبکستان. ونزویلا. ویتنام

ویزای تجاری ایران (ویزای چند بار ورود)[ویرایش]

ویزای تجاری ایران برای افرادی مناسب است که هدف آن‌ها از سفر به ایران شرکت در یک رویداد فرهنگی، اقتصادی، فرهنگی، ورزشی یا شرکت در نمایشگاه است. حداکثر زمان اقامت در ایران با این نوع ویزا ۳۰ روز است و داشتن دعوتنامه از کمپانی ضروری است.

جستارهای وابسته[ویرایش]

منابع[ویرایش]

  1. Calvin Sun The Iranian Visa for Americans March 19th, 2012
  2. ENTRY / EXIT REQUIREMENTS FOR U.S. CITIZENS United States Department of State
  3. Travel in Iran
  4. «ویزای ایران | درخواست انواع ویزای ایران و تمدید و اخذ ویزای ایران برای اتباع خارجی». سایت ویزای ایران | اخذ ویزای ایران | گرفتن ویزای ایران | درخواست ویزای ایران | روادید ایران. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۸-۲۳.
  5. نقل قول وزارت خارجه. «شرایط اخذ روادید ایران». azargasht.com.