قانون روادید در ایران

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو

قانون ویزا در ایران به سیاستی اطلاق می‌شود که اکثریت شهروندان کشورهای خارجی جهت ورود و اقامت در ایران بدان نیازمندند، این مورد برای دارندگان گذرنامه آمریکایی ممکن است چندین ماه طول بکشد.[۱] و حتی برخی از آمریکایی‌ها با یک ویزای معتبر نیز به جهت ورود به ایران دچار مشکل شده‌اند و با درخواست آنان موافق نشده‌است.[۲] شهروندان اسرائیلی به‌طور کلی حق سفر به ایران را ندارند.[۳]

Visa policy of Iran 2015

جدا از صدور ویزای فرودگاهی که دولت ایران امکان آن را برای تسهیل در سفر اتباع و گردشگران خارجی به این کشور فراهم کرده، اتباع هفت کشور سوریه، لبنان، ترکیه، جمهوری آذربایجان، بولیوی، مصر و گرجستان می‌توانند بدون ویزا و فقط با داشتن گذرنامهٔ معتبر، مُهر ورود به ایران را دریافت کنند و برای مدت زمانی مشخص طبق آنچه دولت ایران با توجه به توافقات دیپلماتیک و قوانین حاکمیتی تعیین کرده است، به کشورمان سفر کنند.

بر این اساس شهروندان سوریه ۹۰ روز، گرجستان ۴۵ روز، بولیوی ۳۰ روز، مصر ۲۰ روز، لبنان و جمهوری آذربایجان هر یک به مدت ۱۵ روز بدون آن که به ویزا نیاز داشته باشند می‌توانند در ایران بمانند و اگر بیش از این سفر طولانی تری داشتند باید برای گرفتن ویزا از طریق نمایندگی‌های وزارت خارجه اقدام کنند.[۴]

اتباع خارجه بسیاری از کشورها همچون آمریکا[۵] برای سفر ۱۴ روزه یا کمتر بدون اخذ هرگونه ویزا می‌تواندد در جزیره کیش اقامت کنند.

جستارهای وابسته[ویرایش]

منابع[ویرایش]