سیتی‌هال لندن

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو
City Hall

دید از پل تاور بریج
سیتی‌هال لندن در مرکزی لندن واقع شده‌است
موقعیت در لندن
اطلاعات کلی
مکان Southwark، لندن، انگلستان
نشانی 110 The Queens Walk, LONDON, SE1 2AA
مختصات ۵۱°۳۰′۱۷″ شمالی ۰°۰۴′۴۲″ غربی / ۵۱.۵۰۴۷۲° شمالی ۰.۰۷۸۳۳° غربی / 51.50472; -0.07833
مستأجر فعلی Greater London Authority
تکمیل شدن ۲۰۰۲
ارتفاع ۴۵ متر[۱]
طراحی و ساخت
مالک More London Development Ltd.
معمار نورمن فاستر
معمار اخراجی Foster and Partners
مهندس سازه Arup
وب‌گاه
www.london.gov.uk/city_hall

سیتی هال لندن (به انگلیسی: city hall) در سال ۱۹ مسابقه‌ای جهت طراحی مجلس شورای شهرلندن برپا شد که در نهایت گروه معماری فاستر وهمکاران موفق به کسب مقام اول در این مسابقه شدند. فاستر معمار معروف بریتانیایی است که سبک وی بیشتر حول روشهای معماری پایداروسبز می‌چرخد وشهرتش بیشتر به خاطر طراحی گنبد مجلس ملی المان در برلین وبنای مشهور برج خیارشوردر لندن است. ساختمان سیتی هال لندن از جمله ساختمان‌های نام برده در مبحث معماری پایدار می‌باشد. این بنا واقع در انگلیس (نزدیکی رود تایمز) ومحلی برای ریاست مدیران برجسته لندن وهمچنین گردهمایی‌های مردم در مورد تصمیمات مهم شهر است. همچنین علاوه بر کاربرد دولتی دارای مراکز تجاری وتفریحی نیز می‌باشد.

نمای ساختمان[ویرایش]

ساخت این بنا از سال ۲۰۰۰تا۲۰۰۲به طول انجامید. فرم کلی این ساختمان تمام شیشه از یک تخم مرغ ناموزون الهام گرفته شده است’ارتفاع ان متر است که در طبقه حل شده وطبقات به صورت پلکانی روی هم قرار گرفته‌اند که باعث مایل بودن فرم کلی بنا شده‌اند. در نمای جنوبی ساختمان ۳ پانل مثلثی شیشه‌ای در هم فرو رفته وجود دارد که قسمتهای اداری ساختمان را به سمت رود تایمز باز می‌کند و نماهای دیگر شامل نوارهای شیشه‌ای جهت انتقال نور خورشید به درون فضاها می‌باشند.

طراحی داخلی ساختمان[ویرایش]

در داخل ساختمان یک رمپ به طول تعبیه شده که کل ارتفاع ساختمان را در بر گرفته است وپایین ترین طبقه که محل تشکیل مجلس شورای شهر است را به بالاترین طبقه که دارای امفی تیاترومراکز تجاری و بالکنی با چشم اندار ۳۶۰ درجه می‌باشد وصل می‌کند. پلان هر طبقه نیزبصورت دایره طراحی شده که به صورت پلکانی روی هم قرار گرفته‌اند.

ویژگی معماری پایدار[ویرایش]

۱-فرم ساختمان: کروی بودن فرم ساختمان باعث شده که ۲۵٪ سطح کمتری در مقایسه با ساختمان‌های ۴ گوش در معرض نور خورشید قرار گیرد. همچنین فرم پلکانی بنا باعث شده هر طبقه روی طبقه زیرین خود سایه اندازی کرده و مقدار نور کنترل شده‌ای وارد ساختمان شود. ۲-استفاده مجدد از انرژی ذخیره شده: کلیه لامپ‌ها و سیستم‌های رایانه‌ای در کل مجموعه قادر به دریافت گرمای موجود در فضا و تأمین مجدد انرژی ساختمان هستند. ۳-تأمین انرژی و اب اشامیدنی بوسیله پمپاژ ابهای زیر زمینی: ساختمان مجلس شورای شهر لندن روی سفره اب زیرزمینی لندن واقع شده همین امر باعث می‌شود که گرمای اضافی موجود در کل فضا بصورت اب گرم از طریق لوله کشی در سفره اب زیرزمینی ذخیره شود و در مواقع لزوم از طریق پمپاژ اب برای مصارفی همچون راه اندازی سیستمهای سرمایشی وابیاری فضای سبز استفاده می‌شود. ۴-استفاده از پنل‌های خورشیدی: سقف مجموعه توسط قاب‌های فتوولتاییک پوشیده شده. در طول روز این پنل‌ها نور خورشید تابیده شده به خود را ذخیره کرده و از همین طریق در شب انرژی برق مورد نیاز مجموعه را تأمین می‌کنند.

نتیجه‌گیری[ویرایش]

کلیه ویژگی‌های ذکر شده باعث شده است که مصرف انرژی این مجموعه به میزان ۷۵٪ نسبت به سایر ساختمان‌های اداری مرتفع دیگرکاهش یابد.[۲]

منابع[ویرایش]

  1. City Hall on Emporis.com
  2. بررسی و نقدآثارنورمن فاستر تالیف دکترمحمودگلابچی