سروو موتور

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
سروو موتورها و گیربکس‌های صنعتی، به همراه فلنج‌های نصب استاندارد که جایگزینی آنها را آسان‌تر می‌کند.

سروو موتور (به انگلیسی: Servo motor) عملگر دورانی یا عملگر خطی است که امکان کنترل دقیق موقعیت زاویه ای یا خطی، سرعت و شتاب را فراهم می‌کند.[۱] سروو موتورها شامل یک موتور مناسب به همراه یک سنسور خاص برای بازخورد موقعیت (Position Feedback) هستند. سروو موتورها همچنین شامل یک کنترلر تقریباً پیچیده هستند، که معمولاً خود یک واحد مجزای طراحی شده برای آنها می‌باشد.

سروو موتور صنعتی-سیلندر سبز/خاکستری رنگ، یک موتور دی‌سی جاروبک‌دار است، قسمت مشکی‌رنگ پایین، چرخ‌دنده‌های کاهندهٔ سیاره‌ای را در بر می‌گیرد، و بخش سیاه‌رنگ بالا رمزگذار چرخشی نوری برای بازخورد مکان است. این قسمتی از محرک فرمان یک ربات بزرگ است

هر کجا که اکثریت الکترو موتورها را می‌توان استفاده کرد انواع سروو موتورها را نیز می‌توان استفاده کرد. قیمت این نوع دستگاه‌ها بالا می‌باشد بنابراین در جای که نیاز به دقت زیاد، سرعت بالا و پاسخ سریع داریم بیشتر از این نوع الکتروموتور استفاده می‌شود. این نوع الکتروموتور در دستگاه‌های CNC فلز، دستگاه CNC چوب، طلا دستگاه‌های پزشکی، تزریق پلاستیک، دستگاه‌های چاپ، دستگاه‌های تولید قطعه‌های الکترونیکی، نساجی به وفور استفاده شده‌است.

انواع سروو موتور[ویرایش]

  1. سروو موتورهای جریان مستقیم (DC)
  2. سروو موتورهای جریان متناوب (AC)

مکانیزم[ویرایش]

سروو موتورها قسمتی از یک سیستم حلقه‌بسته‌است که شامل مدار کنترلی و سروو موتور و شفت و همچنین پتانسیومتر و چرخ‌دنده و تقویت‌کننده و نیز انکدر هستند. سروو موتور از یک موتور معمولی ایجاد شده‌است که با یک سنسور برای فیدبک جایگاه کوپل شده‌است.

تفاوت سروو موتورها با استپ موتورها[ویرایش]

انکودرها[ویرایش]

اولین سروو موتورهایی هستند که با سینکرو به عنوان انکودرها توسعه یافتند. کارهای زیادی با این سیستم‌ها در جهت توسعه توپخانه‌های رادار و ضدهوایی در طول جنگ جهانی دوم انجام شد. سروموتورهای ساده ممکن است از پتانسیومتر‌های مقاومتی به عنوان انکودر موقعیت خود استفاده کنند. این نوع فقط در ساده‌ترین و ارزان‌ترین سطح استفاده می‌شوند و در رقابت نزدیک با استپ موتور هستند. از جمله معایب آنها نویز الکتریکی در مسیر پتانسیومتر است.[۲] سروو موتورهای مدرن از انکودرهای چرخشی، مطلق یا افزایشی استفاده می‌کنند. انکودرهای مطلق می‌توانند موقعیت خود را در هنگام روشن شدن مشخص کنند، اما پیچیده‌تر و گران‌تر هستند. انکودرهای افزایشی ساده‌تر، ارزان‌تر هستند و با سرعت‌های بالاتری کار می‌کنند. سیستم‌های افزایشی، مانند استپ موتور، اغلب توانایی ذاتی خود را برای اندازه‌گیری فواصل چرخش با یک سنسور ساده موقعیت صفر ترکیب می‌کنند تا موقعیت خود را در هنگام راه‌اندازی تنظیم کنند. به جای سروموتورها، گاهی از موتوری با انکودر خطی جداگانه و خارجی استفاده می‌شود. این سیستم‌های موتور + انکودر خطی از عدم دقت در پیشرانه بین موتور و نورد خطی جلوگیری می‌کنند، اما طراحی آنها پیچیده‌تر می‌شود زیرا دیگر یک سیستم از پیش بسته‌بندی شده کارخانه نیستند.

موتورها[ویرایش]

کنترلرها[ویرایش]

موتورها[ویرایش]

پک سروو موتور[ویرایش]

پک سروو موتورها شامل موتور، درایور، کانتور قدرت و کانکتور انکودر و لوازم الکترونیکی مرتبط در یک بسته می‌باشد.

منابع[ویرایش]

  1. "Archived copy" (PDF). Archived (PDF) from the original on 2012-09-07. Retrieved 2012-10-12.{{cite web}}: نگهداری یادکرد:عنوان آرشیو به جای عنوان (link)
  2. «انکودر چیست؟». peymanelc. دریافت‌شده در ۲۰۲۳-۰۲-۱۵.
  • پرونده‌های رسانه‌ای مربوط به Servomotors در ویکی‌انبار 

پیوند به بیرون[ویرایش]