پرش به محتوا

ساختمان اسکان

مختصات: ۳۵°۴۵′۴۹٫۱۳″ شمالی ۵۱°۲۴′۴۰٫۱۲″ شرقی / ۳۵٫۷۶۳۶۴۷۲°شمالی ۵۱٫۴۱۱۱۴۴۴°شرقی / 35.7636472; 51.4111444
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
ساختمان اِسکان
اِسکان
Map
اطلاعات کلی
گونهبرج
موقعیتتهران
آدرسچهارراه بلوار میرداماد و خیابان ولی‌عصر
کشورایران
آغاز ساخت۱۳۵۱
پایان۱۳۵۶
گشایش۱۳۵۸
بلندی۷۲ متر[۱]
جزئیات فنی
سیستم سازهبتن مسلح
شمار طبقات۲۳ طبقه مسکونی در هر برج باضافه ۴ طبقه تجاری اداری[۲][۳]
مساحت کل طبقاتحدود ۹۰۰ متر مربع
مساحت زیربنا۴٬۷۰۰ متر مربع
طراحی و ساخت
معمارMoshe Bashan[۳]
شرکت معماریAMY[۳]
پیمانکار اصلیSolel Boneh[۳]

ساختمان‌های اِسکان به ساختمان‌های سه‌گانه‌ای گفته می‌شود که در ضلع شمال‌شرقی چهارراه میرداماد و خیابان ولی‌عصر (خیابان پهلوی سابق) قرار گرفته‌اند. این ساختمان‌ها دارای ۴ طبقه تجاری در زیر و ۲۳ طبقه مسکونی روی آنها هستند که طبقه‌های نخستین آن مشترک است. بلندای این ساختمان‌ها از صفر خیابان میرداماد تا روی بام حدود ۹۰ متر است و تا پیش از ساخت برج سپهر بلندترین برج‌های تهران بودند.[۱]

  • حیاط شمال غربی ساختمان اسکان که ورودی دو برج A و B و همین‌طور بخشی از مجموعهٔ تجاری را شامل می‌شود، در زمستان ۱۳۹۸ ه‍.خ با محوطه‌سازی و فضای سبز نو رونمایی شد.

تاریخچه

[ویرایش]
در حال ساخت (۱۳۵۳)

این مجموعه توسط شرکت اسکان ایران میان سال‌های ۱۳۵۱ تا ۱۳۵۶ ساخته شد. این شرکت، بنیانگذاری‌شدهٔ سال ۱۳۴۸ بوده و از آغاز کار، پروژه‌های متعددی در زمینه‌های بلندمرتبه‌سازی، خانه‌سازی، عملیات راه‌باند (پل، تونل و آزادراه)، فرودگاه‌سازی و عملیات خاکی را به مرحلهٔ اجرا درآورد.

این برج‌های توسط موشه باشان، معمار اسرائیلی طراحی و با پيمان كاری شركت «سولل بونه» متعلق به اتحاديه كارگران اسرائیل به پایان رسید. سهامداران اصلی شرکت سازنده، اسرائیلی بودند.

مشخصات

[ویرایش]

تعداد ۹۰ واحد مسکونی در ۲۳ طبقه از هر برج قرار دارد که به‌طور منظم، به صورت ۴ واحد در ۲۲ طبقه و نیز ۲ واحد در طبقه بیست و سوم ساخته شده‌اند. واحدهای دوخوابه متراژهایی معادل ۱۸۰/۵ مترمربع، سه‌خوابه‌ها ۲۰۵/۲۵ متر مربع و چهار خوابه‌ها ۲۳۰ متر مربع دارند، واحدهای طبقه آخر ۴۲۳ متر مربع مساحت دارد. هر واحد شامل سالن پذیرایی، اتاق‌های خواب استاندارد، آشپزخانه دارای انباری، بالکن بزرگ، رختشویخانه، حمام و یک اتاق مستخدم با امکانات کامل و مستقل است. سه طبقهٔ کامل به اضافه دو نیم طبقهپارکینگ مسکونی مستقل برای این برج تعبیه شده که از همکف به پایین شامل ۳۰۰ واحد پارکینگ به همراه ۲۰۰ واحد انباری می‌باشد. شوتینگ، زباله‌سوز و تصفیه‌خانه فاضلاب از دیگر امکانات این سازه هستند. موتورخانه، که در دههٔ ۹۰ نوسازی شده‌است. ساختمان شامل سه دستگاه بویلر، سه دستگاه چیلر، پمپ‌های آب، سامانهٔ برق اظطراری، آتش‌نشانی، ردیاب دود، مرکز تلفن، منبع آب اضطراری در پشت‌بام و سه دستگاه آسانسور باربر و نفربر است که برای هر برج تعبیه شده‌اند. طبقهٔ تراس، استخر بزرگسالان و استخر کودکان را در خود جای داده‌است.[۴]

مرکز خرید اسکان

[ویرایش]

مرکز خرید اسکان یکی از مراکز خرید معروف تهران است که واقع در تقاطع خیابان‌های ولیعصر و میرداماد در پایین برج اسکان می‌باشد. این مرکز با ۴٬۷۰۰ متر مربع مساحت برای ۴۰ واحد دفتر تجاری دو طبقه مستقل و همچنین ۶۰ واحد تجاری، در دو طبقه با فضایی باز و با حوضچه‌ای به قطر ۱۰ متر در طبقهٔ پایین طراحی شده‌است. دو طبقهٔ زیرزمین و همکف دارای ۶۰ باب مغازه با مساحت‌های مختلف هستند. پارکینگ‌های اداری و تجاری مستقل از پارکینگ‌های مسکونی، در پنج نیم طبقه از همکف به بالا طراحی شده و شامل ۱۶۰ واحد پارکینگ و ۶۰ واحد انباری تجاری-اداری می‌باشد. وجود شعبات بانک‌های گوناگون در این مرکز از ویژگی‌های آن است. وجود دفاتر تجاری با متراژهای گوناگون از حدود بیست و پنج متر تا حدود پانصد متر در دو طبقهٔ بالایی پاساژ از ویژگی‌های دیگر این مجموعهٔ تجاری ماندگار است. همچنین وجود صرافی‌های متعدد مجاز در طبقات مختلف مرکز خرید اسکان از ویژگی‌های شناخته‌شدهٔ این مرکز بوده و به‌عنوان بورس مالی شمال شهر تهران از آن یاد می‌شود.

جستارهای وابسته

[ویرایش]

پانویس

[ویرایش]
  1. ۱٫۰ ۱٫۱ «ساختمان‌های بلند تهران و تاریخچه آن». روزنامه دنیای اقتصاد. دریافت‌شده در ۷ اسفند ۱۳۹۳.
  2. «برج‌های تهران، بلندی‌های ماندگار». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۲ نوامبر ۲۰۱۵. دریافت‌شده در ۷ نوامبر ۲۰۱۵.
  3. ۳٫۰ ۳٫۱ ۳٫۲ ۳٫۳ ۳٫۴ «Eskan Towers». بایگانی‌شده از اصلی در ۸ دسامبر ۲۰۱۵. دریافت‌شده در ۴ دسامبر ۲۰۱۵.
  4. «نسخه آرشیو شده». بایگانی‌شده از اصلی در ۳۱ مارس ۲۰۱۴. دریافت‌شده در ۵ آوریل ۲۰۱۴.

منابع

[ویرایش]


پیوند به بیرون

[ویرایش]