پرش به محتوا

راهنما:رده‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

رده‌ها (انگلیسی: Help:Categories) در ویکی‌پدیا برای پیوند دادن مقاله‌ها به یک موضوع مشترک استفاده می‌شوند و در پایین صفحهٔ هر مقاله قرار دارند. با کلیک روی نام رده، فهرستی از مقاله‌های موجود در آن رده نمایش داده می‌شود و در صورت وجود، فهرستی از زیررده‌ها (رده‌هایی در درون آن رده) نیز نشان داده خواهد شد. رده‌ها به کاربران کمک می‌کنند تا راحت‌تر در ویکی‌پدیا جست‌وجو کرده و مقاله‌های مرتبط را بیابند.

در نسخهٔ موبایل ویکی‌پدیا، رده‌ها نمایش داده نمی‌شوند (phab:T24660). کاربران موبایل می‌توانند با کلیک روی گزینهٔ «نسخهٔ دسکتاپ» در پایین صفحه، نسخهٔ کامل دسکتاپ را ببینند که شامل رده‌ها نیز هست. همچنین کاربران ثبت‌نام‌شده می‌توانند حالت پیشرفته را فعال کنند که دکمه‌ای به نام «رده‌ها» را در اختیارشان می‌گذارد.

در پایین صفحهٔ مقالهٔ ویکی‌پدیای عینک مرغ، زیر بخش‌هایی مانند منابع، الگوهای ناوبری و پیوندهای بیرونی، مجموعه‌ای از پیوندها وجود دارد. این پیوندها، رده‌هایی هستند که مقاله در آن‌ها قرار گرفته است. در این مقاله، رده‌ها شامل موارد زیر هستند: * رده:رفاه جانوران * رده:ابزار جانوران * رده:عینک‌ها * رده:پرورش ماکیان با کلیک بر روی هر یک از این رده‌ها در پایین صفحه، کاربران می‌توانند به درخت رده‌ها (Category Tree) وارد شوند و مقاله‌های مرتبط دیگر را در همان زمینه مرور کنند.

درخت رده‌ها

[ویرایش]

درخت رده‌ها به ساختار سلسله‌مراتبی رده‌ها در ویکی‌پدیا اشاره دارد. رده‌ها می‌توانند شامل زیررده‌ها باشند، که به‌نوبهٔ خود می‌توانند شامل زیررده‌های بیشتری شوند. این ساختار، امکان جست‌وجو و پیمایش موضوعی دقیق‌تری را فراهم می‌کند.

برای نمونه:

 رده:دسته‌بندی موضوعات اصلیرده:تاریخرده:تاریخ بر پایه مکانرده:تاریخ بر پایه کشوررده:تاریخ استرالیارده:تاریخ استرالیا بر پایه مکانرده:تاریخ استرالیا بر پایه ایالت یا قلمرو
 ↓
 نیو ساوت ولز، کوئینزلند و دیگر ایالت‌ها

روابط میان رده‌ها در واقع پیچیده‌تر از آن است، زیرا یک رده ممکن است به‌عنوان زیرردهٔ چند ردهٔ دیگر ظاهر شود. ساختار واقعی بخشی از درخت رده‌ها به این شکل است:

ردهٔ بالادستی در سلسله‌مراتب رده‌ها، رده:محتوا است. از این نقطه، تمامی رده‌های دیگر منشعب می‌شوند، از جمله رده‌هایی که برای نگه‌داری و مدیریت ویکی‌پدیا به‌کار می‌روند.

اگر یک مدخل در یک رده به صورت کج (ایتالیک) نمایش داده شود، این بدان معناست که آن پیوند، تغییردهنده (تغییرمسیر) به مقاله‌ای با نام دیگر یا به بخشی از یک مقاله است که اطلاعات مربوط به آن موضوع خاص را دربردارد.