پرش به محتوا

ذاکر نائیک

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
ذاکر نائیک
نائیک در سال ۲۰۱۰
زادهٔ۱۸ اکتبر ۱۹۶۵ ‏(۵۸ سال)
ملیتهندی
تحصیلاتکارشناسی پزشکی و جراحی[۱]
محل تحصیل
پیشه(ها)رئیس بنیاد پژوهش اسلامی، سخنران عمومی
سال‌های فعالیت۱۹۹۱–حال
شناخته‌شده
برای
دعوت
بنیانگذار شبکه پیس‌تی‌وی، Peace TV Bangla, Peace TV Urdu و Peace TV Chinese
عضو
هیئت مدیرهٔ
بنیاد پژوهش اسلامی، مدرسه بین‌المللی اسلامی و کمک‌های متحد اسلامی
همسرفرحت نائیک
فرزندانفاروق نائیک،[۲][۳][۴] Zikra Naik, Rushdaa Naik[۲]
جوایزجایزه بین‌المللی ملک فیصل، ۲۰۱۵
اطلاعات یوتیوب
کانال
سال‌های فعالیت۵ ژانویه، ۲۰۱۱–حال
دنبال‌کنندگان۳٫۸۴ میلیون[۵]
(آوریل ۲۰۲۴)
مجموع بازدید180M+[۵]
۱۰۰٬۰۰۰ دنبال‌کننده
۱٬۰۰۰٬۰۰۰ دنبال‌کننده

آخرین به‌روزرسانی: ۱۵ ژوئن ۲۰۲۱
وبگاه

ذاکر عبدالکریم نائیک مسلمان (زادهٔ ۱۸ اکتبر سال ۱۹۶۵)، بنیان‌گذار و مدیر بنیاد پژوهش اسلامی[۶] است که سازمانی ناسودبر و مالک شبکهٔ تلویزیونی جهانی پیس‌تی‌وی هند می‌باشد. او که شخصیتی برجسته در هند می‌باشد، همچنین یک پروفسور، دعوت‌گر اسلام، و یک نویسنده در موضوعات اسلام و تطبیق ادیان دیگر است.

نائیک شغلش را به‌عنوان یک پزشک با داشتن کارشناسی پزشکی و جراحی از دانشگاه بمبئی آغاز کرد. پس از الهام‌گیری از احمد حسین دیدات، او دیگر شغل پاره‌وقت خود را با انجام سخنرانی‌های اسلامی برای عموم مردم شروع کرد که به شهرت او انجامید.

اتهامات

[ویرایش]

به فعالیت ذاکر نائیک، انتقادهای بسیاری وارد شده‌است. از جمله خبرگزاری تسنیم دربارهٔ انتقادات به وی می‌نویسد:

پس از حمله تروریستی به کافه‌ای در منطقه دیپلماتیک شهر داکا، پایتخت بنگلادش، نام یک شخص هندی برای رسانه‌ها و مقامات دو کشور هند و بنگلادش بیش از پیش مهم شد. فردی که در ظاهر تحصیلات و تخصص پزشکی دارد، اما اکنون ظاهراً در جایگاه یک مُبلِّغ و عالم دینی قرار دارد، و از قضا سخنرانی‌های وی مورد علاقه دو تن از عاملان حملات تروریستی داکا بود. … ذاکر نایک اخیراً نیز به‌خاطر احتمال دست‌داشتن در حمله تروریستی بنگلادش سوژه اصلی رسانه‌ها قرار گرفت، این در حالی است که وی خارج از هند و در عربستان به سر می‌برد، لذا کسانی که مخالف او بودند به جنبش درآمده و تقاضای اشد مجازات وی را دارند. دولت مرکزی هند و احزاب و گروه‌های سیاسی این کشور به دیده شک و تردید به نایک می‌نگرند و بر فعالیت‌های وی نظارت کامل و کنترل شدید دارند و حتی بر بعضی از فعالیت‌هایش محدودیت‌هایی را اعمال کرده‌اند.»[۷][۸]

رسانه‌های هندی گزارش می‌دهند که مسلمانان هند، ذاکر را به دامن‌زدن ذهنیت تروریستی متهم کرده و از نهادهای امنیتی و استخباراتی آن کشور خواسته‌اند تا فعالیت‌های تبلیغی نایک را متوقف و کتاب‌هایش را جمع کنند.[۹] ذاکر نائیک، توسط دادگاهی در هند، به کسب مجرمانه ۲۸ میلیون دلار پول نقد متهم شد. از دیگر اتهامات وی، نفرت‌پراکنی و ترویج تروریسم بوده‌است. او همچنین بعد از اعتراف یکی از مهاجمان به یک کافه در داکا بنگلادش، مورد توجه جوامع جهانی قرار گرفت. در این اعتراف آمده بود که این عملیات تروریستی، از نظرات ذاکر نایک الهام گرفته‌است. بر اثر این حمله ۲۲ نفر کشته شدند. پس از این حمله، پلیس ضد تروریسم هند علیه ذاکر اعلام جرم کرد و این سبب شد که ذاکر به مالزی برود.[۱۰]

منابع

[ویرایش]
  1. "Dr. Zakir Naik" بایگانی‌شده در ۳ آوریل ۲۰۱۳ توسط Wayback Machine. Islamic Research Foundation. Retrieved 16 April 2011.
  2. ۲٫۰ ۲٫۱ "Your KiniGuide to Muslim scholar Zakir Naik". Malaysiakini. 12 آوریل 2016. Archived from the original on 23 July 2016. Retrieved 18 July 2016.
  3. Mok, Opalyn (16 آوریل 2016). "Zakir Naik's son warns of powerful lies against Islam by the media (VIDEO)". Malay Mail. Archived from the original on 12 July 2016. Retrieved 18 July 2016.
  4. Kumar, Krishna (15 July 2016). "Zakir Naik's son Fariq now under Mumbai police scanner". ET Bureau. Economic Times. Retrieved 18 July 2016.
  5. ۵٫۰ ۵٫۱ "About Dr Zakir Naik". YouTube.
  6. «IRFI - Islamic Research Foundation International, Inc». www.irfi.org. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۷-۱۱.
  7. «سرگذشت مُبلِّغ تحت حمایت عربستان و مورد علاقه تروریست‌های بنگلادشی». خبرگزاری تسنیم. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۱۰-۲۵.
  8. «سرگذشت مُبلِّغ تحت حمایت عربستان». www.imannews.com. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۵ اکتبر ۲۰۱۹. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۱۰-۲۵.
  9. «شماری از مسلمانان هند خواهان محاکمهٔ ذاکر نایک شدند». دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۱۰-۲۵.
  10. «واعظ مسلمان در هند به پولشویی متهم شد» (به انگلیسی). بی‌بی‌سی. ۲۰۱۹-۰۵-۰۳. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۱۰-۲۵.
  • Zakir Naik، مشارکت‌کنندگان ویکی‌پدیای انگلیسی، برداشت شده در ۱۵ شهریور ۱۳۸۹.

پیوند به بیرون

[ویرایش]