خانهای از شن و مه
خانهای از شن و مه | |
---|---|
![]() پوستر فیلم | |
کارگردان | وادیم پرلمان |
بازیگران | جنیفر کانلی بن کینگزلی شهره آغداشلو ران الدارد ناوی راوات کیم دیکنز جاناتن آهدوت فرانسیس فیشر اسپنسر گرت اندی |
موسیقی | جیمز هورنر |
فیلمبردار | راجر دیکینس |
توزیعکننده | دریمورکز (ایالات متحده) |
تاریخهای انتشار | ۲۶ دسامبر ۲۰۰۳ (ایالات متحده) |
مدت زمان | ۱۲۶ دقیقه |
زبان | انگلیسی فارسی |
خانهای از شن و مه محصول سال ۲۰۰۳ کمپانی دریمورکز در هالیوود است. نقشآفرینان اصلی این فیلم بن کینگزلی، جنیفر کانلی، ران الدارد و شهره آغداشلو هستند.
فیلم بر اساس داستانی از Andre Dubus III، نویسنده آمریکایی ساخته شدهاست. این فیلم نخستین فیلم وادیم پرلمان، کارگردان اوکراینی-آمریکایی است.
پیام فیلم[ویرایش]
"Some dreams can't be shared"
«برخی رؤیاها را نمیتوان به اشتراک گذاشت.»
داستان فیلم[ویرایش]
داستان در اوایل دهه ۹۰ میلادی صورت میگیرد. امیر مسعود بهرانی (به بازیگری بن کینگزلی) یک سرهنگ نیروی هوایی شاهنشاهی ایران در پی انقلاب ۱۳۵۷ همراه با همسرش نادیا (به بازیگری شهره آغداشلو) و پسر نوجوانش اسماعیل به آمریکا کوچ میکند و در سانفرانسیسکو ناگزیر میشود برای ادامه زندگی به سبک اشرافی گذشتهاش به کارهای سخت روی آورد. وی با دیدن آگهی حراج یک خانه در نزدیکی ساحل، به خرید خانهای کوچک و دنج مبادرت میکند که از سوی شهرستان آن ناحیه به حراج گذاشته شده بوده. ساکن اصلی آن خانه زنی جوان و افسرده بنام کاترین (بازیگری جنیفر کانلی) است که همسرش او را ترک کرده و خانه از پدرش به او رسیدهاست. اما کاترین به دلیل عدم توجه به پرداخت مالیاتهای سالیانهٔ به شهرستان، خانه را از دست داده، و اکنون بهرانیها ساکن آناند. کاترین و خانواده سرهنگ بهرانی در واقع بدون آنکه هیچیک تقصیری داشته باشند در تلاش برای تصاحب آن خانه، با هم در تقابل قرار میگیرند.
یک پلیس محلی بنام ستوان لستر (بازیگری ران الدارد) با دیدن کاترین عاشق او میشود، تا حدی که زن و فرزندان خود را ترک کرده، و برای پسگیری خانهٔ سابق کاترین، خانواده سرهنگ بهرانی را بهطور غیرقانونی در فشار میگذارد، اما کار به جایی نمیبرد.
نهایتاً، کاترین به خانه سابق خود رفته، و در آنجا اقدام به خودکشی میکند، اما خانواده بهرانی به موقع از این اقدام او جلوگیری میکنند. لستر از این حادثه مطلع گشته، و خانواده بهرانی را با تهدید اسلحه درون خانه خودشان در توالت زندانی میکند.
صبح روز بعد، و پس از سپری کردن شب در توالت، سرهنگ بهرانی به لستر قول میدهد که خانه را به شهرستان باز بفروشد تا کاترین بتواند سعی کند آن را به نحوی از شهرستان پس گیرد. در ساختمان شهرداری، و قبل از امضای سند، لستر با ضرب و شتم به بهرانی هشدار میدهد که اگر کلکی توی کارش باشد، آنها را به خاک سیاه خواهد نشاند. اسماعیل (پسر بهرانی) در آن هنگام سریعاً اسلحه کمری را از لستر گرفته و به او نشانه میرود. اوضاع وخیم میشود و اسماعیل در این گیرودار توسط دو پلیس دیگر در آن نزدیکیها که سروصداها را شنیدهاند بهطور اشتباهی تیر میخورد و راهی بیمارستان میشود. در بیمارستان، بهرانی به سجده افتاده و با خدا نذر میکند که اگر پسرش جان سالم بدر برد، خانهٔ کاترین رو بدن گرفتن هیچ هزینه ای بهش بدهد، اما اسماعیل در همان دم در بیمارستان میمیرد.
لستر به زندان میافتد، و بهرانی که از مرگ پسرش دیوانه شدهاست به خانه بازمیگردد و بدون بازگو کردن وقایع به نادیا لبخند میزند و میگوید: «وقتش فرا رسیده که به اصفهان بازگردیم»، و از اینکه او را سالها از وطنش دور کرده ازو پوزش میطلبد. او سپس مخفیانه در چای نادیا سم کشندهٔ خوابآور میریزد، و نادیا را پس از فرورفتن در خواب مرگ در تخت میخواباند. سپس یونیفرم افسری نیروی هوایی شاهنشاهی خود را پوشیده، و در حالی که به خاطرات خودش و همسرش در سواحل دریای خزر میاندیشد، به زندگی خود پایان میدهد و در کنار نادیا جان میسپارد. کاترین جسد آنها را مییابد و میگرید.
نقد، دریافت، و جوایز[ویرایش]
راجر ایبرت به این فیلم ۴ ستاره داده و آن را اثری قابل توجه دانست.[۱]
فیلم به دلیل نقش آفرینی شهره آغداشلو در جامعه ایرانی بسیار مطرح شد. آغداشلو برای بازی در فیلم نامزد دریافت جایزه اسکار برای نقش دوم زن شد. هم چنین یکی از خوانندگان مطرح ایرانی در لس آنجلس اندی مددیان یکی از ترانههایش به نام سلام عاشقونه را در این فیلم اجرا کردهاست.
نقش ها[ویرایش]
جاناتن آهدوت در فصل چهارم فیلم 24 محصول 2001 دوباره در نقش پسر شهره آغداشلو بازی کرد.[۲]
فیلمنامه[ویرایش]
نویسنده کتاب آندره دوبوس که داستان فیلم از کتاب وی برگرفته شده است، بیش از صد پیشنهاد از استودیوهای فیلم دریافت کرده بود که می خواستند کتاب او را به فیلم تبدیل کنند.[۳]
پخش[ویرایش]
در فیلم میبینیم که کتی به دلیل پرداخت نشدن مالیات تجاری از خانه اش اخراج می شود. در طول فیلم ، او معتقد است که تصرف و حراج خانه او اشتباه بوده است. او نمی توانست از چیزی که هرگز نداشته است به آنها مالیات بدهد. وی همچنین اظهار داشت که خانه را از پدرش به همراه یک برادر به ارث برده است. بعداً ، وقتی کتی از طریق تلفن از برادرش خواست تا با او تماس بگیرد ، او چیزی درباره محصولات شرکتش می گوید، به این معنی که او صاحب مشاغل است. این استدلال که تخلیه نادرست خانه را از بین می برد ، دلالت بر این دارد که برادر ، که صاحب خانه است ، بدهکار مالیات است ، و کتی هزینه آن (آواره شدن) را پرداخت و خانه خود را از دست داد.[۴]
گاف های فیلم[ویرایش]
- هنگامی که بهرانی و اسماعیل در اتاق خواب اسماعیل در حال گفتگو هستند ، بالش از حالت افقی در پشت کمر اسماعیل قرار دارد و بعد به حالت عمودی تا شانه های اسماعیل قرار می گیرد و سپس به حالت افقی به پشت سرش برمی گردد.
- وقتی همسر لستر از اتومبیل خود پیاده می شود و شروع به حمله به لستر می کند ، در ماشین را باز می گذارد، درب به خودی خود بسته می شود و چند ثانیه بعد میبینیم درب ماشین دوباره باز است.
- کتی هنگام پر کردن گالن بنزین مقدار قابل توجهی بنزین در ایستگاه میریزد، با این حال، وقتی رانندگی می کند، مقدار بسیار کمی روی زمین وجود دارد. [۵]
منابع[ویرایش]
- ↑ «House of Sand and Fog :: rogerebert.com :: Reviews». بایگانیشده از اصلی در ۱۶ دسامبر ۲۰۱۰. دریافتشده در ۱۴ مارس ۲۰۱۰.
- ↑ (به انگلیسی). Roles https://www.rottentomatoes.com/m/house_of_sand_and_fog. Retrieved October 10, 2019.
{{cite web}}
: Missing or empty|title=
(help) - ↑ (به انگلیسی). Filming https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/00111610903380089. Retrieved October 10, 2019.
{{cite web}}
: Missing or empty|title=
(help) - ↑ (به انگلیسی). Tax https://www.rottentomatoes.com/m/house_of_sand_and_fog. Retrieved October 10, 2019.
{{cite web}}
: Missing or empty|title=
(help) - ↑ (به انگلیسی). Goofs https://www.reelviews.net/reelviews/house-of-sand-and-fog. Retrieved October 10, 2019.
{{cite web}}
: Missing or empty|title=
(help)
پیوند به بیرون[ویرایش]
- آثار موسیقی جیمز هورنر
- خود-دیگرکشی در فیلمها
- فیلمها به زبان انگلیسی
- فیلمها به زبان فارسی
- فیلمهای ۲۰۰۳ (میلادی)
- فیلمهای اقتباسشده از رمانهای آمریکایی
- فیلمهای اولین ساخته کارگردان ۲۰۰۳ (میلادی)
- فیلمهای اولین ساخته کارگردان
- فیلمهای ایالات متحده آمریکا
- فیلمهای بوئنا ویستا
- فیلمهای تراژدی
- فیلمهای چندزبانه ۲۰۰۳ (میلادی)
- فیلمهای درام ۲۰۰۳ (میلادی)
- فیلمهای درام آمریکایی
- فیلمهای درباره سوءاستفاده از عدالت
- فیلمهای درباره مهاجرت به ایالات متحده آمریکا
- فیلمهای درباره مهاجرت
- فیلمهای دریمورکس
- فیلمهای فیلمبرداری شده در سانفرانسیسکو
- فیلمهای فیلمبرداریشده در کالیفرنیا
- فیلمهای واقعشده در دهه ۱۹۹۰ (میلادی)
- فیلمهای واقعشده در سانفرانسیسکو
- فیلمهای واقعشده در منطقه خلیج سانفرانسیسکو