جنتآباد (تهران)
برای تأییدپذیری کامل این مقاله به منابع بیشتری نیاز است. |
این مقاله نیازمند ویکیسازی است. لطفاً با توجه به راهنمای ویرایش و شیوهنامه، محتوای آن را بهبود بخشید. |
جنت آباد | |
شناسهها
|
جنتآباد[۳] نام محلهای در شمال غرب تهران و در منطقه ۵ شهرداری تهران است که از غرب به محله شهران، از شمال به حصارک، از شرق به محلههای پونک و چهاردیواری و بزرگراه اشرفی اصفهانی و از جنوب به خیابان آیت الله کاشانی میرسد. بلوار جنتآباد از جاده حصارک شروع و به خیابان آیت الله کاشانی ختم میگردد. از شمال به جنوب به ترتیب بزرگراه آبشناسان، بزرگراه همت، خیابان چهارباغ، خیابان ۳۵متری لاله با این بلوار، چهارراه تشکیل میدهند. از جمله خیابانهای بزرگ که به این بلوار میرسند میتوان خیابانهای ۲۰ و ۳۵ متری گستان را نام برد.
علت تاریخی نام گذاری جنت آباد[ویرایش]
جنت آباد به جهت آبوهوای بهشتیاش در گذشته به این نام معروف شد. رودخانه های کن، سولقان، وردآورد، چشمه های باغ فیض و چندین قنات از جنت آباد می گذشت و این منطقه را جزء مناطق حاشیه ای شهر تهران قرار داده بود. درختهای انار و گیلاس که میراث باغ های سالیان دور است، هنوز در کوچه پس کوچه های این محله خودنمایی می کند.
در گذشته رودخانههای متعددی در این محله جریان داشته اند که ساکنین باغ های اطراف برای تامین آب و آبیاری از آنها استفاده می کردند. به علت همین وفور آب و بالبطع آبیاری باغ ها، این محله از سرسبزی و آب و هوای خوبی برخوردار بود به همین دلیل نام جنت به آن داده شد.
بیشتر زمین ها و باغ های این محله متعلق به شخص معروفی به نام «نظام مافی» بوده است که مدرسه و مسجد نظام مافی از یادگارهای او است، او مالکیت این زمین ها را به سازمان های دولتی و مردم سپرد، در ابتدا این محله سکونتگاه کارگرانی بود که در کارخانه های غرب تهران کار می کردند اما با انقلاب اسلامی رشد ساخت و ساز در این منطقه به طور جدی آغاز شد و خانه های این محله با توجه به ارزان بودنشان مورد توجه مهاجران تازه وارد به پایتخت قرار گرفت، زمان زیادی نگذشت که آپارتمان های چند طبقه جای باغ های گیلاس را گرفت و مسیر رودخانه ها را از محله دور و کمکم آن ها را خشک کرد. بعد از مدتی با گسترش این محله، به دو بخش جنت آباد شمالی و جنت آباد جنوبی تقسیم شد.و با احداث اتوبان ایرانپارس(نیایش) خیابان و محله جنت اباد عملا به سه بخش تقسیم شده است. جنت اباد جنوبی از آیت اله کاشانی تا اتوبان همت. جنت اباد مرکزی از همت تا اتوبان ایرانپارس و جنت اباد شمالی از اتوبان نیایش تا حصارک.
مترو[ویرایش]
- هماکنون خط ۴ مترو در حال انجام عملیات حفر تونل میباشد. مترو از ایستگاه ارم سبز خط ۴ آغاز شده و در میدان کانون شهر زیبا با خط ۶ مترو یک ایستگاه تقاطعی خواهد داشت سپس بسوی میدان چهارباغ جنت آباد واقع در جنوب بزرگراه همت میرود و دارای ایستگاه مترو خواهد شد[۴] همچنین طبق نقشه سند چشمانداز مترو تهران[۵] تا سال ۱۴۰۴ خط ۴ از میدان چهارباغ زیر بزرگراه همت به چهارراه ایرانپارس در تقاطع بلوار جنت آباد و بزرگراه نیایش گسترش میابد و دارای ایستگاه مترو میشود و همچنین یکی از ایستگاههای خط مترو اکسپرس خواهد بود طبق نقشه سند چشمانداز مترو تهران ۱۴۰۴خواهد شد[۳][۶]
مراکز خرید[ویرایش]
از مراکز خرید این محله می توان به: پاساژ طوبی, پاساژ بنفشه, پاساژ سمرقند اشاره کرد. همچنین این محله دارای یک شعبه فروشگاه شهروند در نزدیکی چهارراه 35 متری گلستان می باشد. خوشبختانه تعداد زیادی سوپرمارکت, میوه فروشی, شیرینی فروشی و لوازم الکترونیکی و الکتریکی در منطقه وجود دارد. همچنین در محله لاله بورس تعمیرات و لوازم یدک خودرو موجود است.
منابع[ویرایش]
- ↑ خطای یادکرد: خطای یادکرد:برچسب
<ref>
غیرمجاز؛ متنی برای یادکردهای با نامNaghshe Manateghe Shahrdari Tehran
وارد نشدهاست. (صفحهٔ راهنما را مطالعه کنید.). - ↑ «نقشه مناطق پستی تهران». کتاب اول. بایگانیشده از اصلی در ۱ دسامبر ۲۰۱۰. دریافتشده در ۱۴ آوریل ۲۰۰۸. پیوند خارجی در
|ناشر=
وجود دارد (کمک) - ↑ ۳٫۰ ۳٫۱ metrogroup. «metrogroup > مترو در سال1409 > نقشه خطوط مترو در سال 1409». metrogroup.tehran.ir. بایگانیشده از اصلی در ۱۳ ژانویه ۲۰۱۷. دریافتشده در ۲۰۱۷-۰۱-۱۱.
- ↑ «خط چهار تا جنت آباد میرود». www.tabnaktehran.ir. دریافتشده در ۲۰۱۷-۰۱-۱۱.
- ↑ metrogroup. «metrogroup > مترو به تفکیک خطوط > اطلاعات کل مترو واتصالات > اطلاعات کلی و پیشرفت مترو و اتصالات». metrogroup.tehran.ir. بایگانیشده از اصلی در ۱۶ ژانویه ۲۰۱۷. دریافتشده در ۲۰۱۷-۰۱-۱۴.
- ↑ «طرح راهاندازی ۴ خط مترو اکسپرس در تهران». hamshahrionline.ir. دریافتشده در ۲۰۱۷-۰۱-۱۴.
این یک مقالهٔ خرد تهران است. با گسترش آن به ویکیپدیا کمک کنید. |