پرش به محتوا

برج گرگان

مختصات: ۳۶°۵۰′۴۰٫۵″ شمالی ۵۴°۲۳′۲۸٫۷″ شرقی / ۳۶٫۸۴۴۵۸۳°شمالی ۵۴٫۳۹۱۳۰۶°شرقی / 36.844583; 54.391306
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
برج گرگان
Map
اطلاعات کلی
وضعیتتکمیل شده
گونهتجاری، اداری و ارتباطی
موقعیتگرگان، استان گلستان
بلندی
آنتن۵۷ متر

برج گرگان برجی است تجاری و اداری در میدان بسیج شهر گرگان، از این برج به عنوان نماد مدرن شهر گرگان یاد می‌شود. ارتفاع این برج به عنوان یادمان پیروزی انقلاب ایران در سال ۱۳۵۷، ۵۷ متر است که در چهار طبقه روی زمین و یک طبقه زیر زمین ساخته شده. جهت اطلاع مراجعه کنندگان و مسافرین باید خاطر نشان کرد که این برج در حال حاضر تعطیل می باشد.

این سازه عظیم به عنوان نماد مدرن شهر گرگان در کنار دیگر نمادهای فرهنگی و تاریخی گرگان و در میدان بسیج، بزرگترین میدان شهری شمال کشور به شمار می‌آید و شهر گرگان که شهر تاریخ و طبیعت می باشد به همراه نمادها و جاذبه‌های متعدد تاریخی و طبیعی، یک نماد مدرن را نیز در بر گرفته است.

تاریخچه

[ویرایش]

ایده‌های اولیه ساخت این برج در دهه ۷۰ خورشیدی در شهرداری گرگان مطرح شد و دو فراخوان در سال‌های ۱۳۷۳ و ۱۳۸۱ منتشر شد و طرح نهایی در اواخر دهه ۸۰ خورشیدی در دوره سوم شورای شهر گرگان تایید و در سال ۱۳۸۶ عملیات اجرایی آغاز شد. این پروژه در سال ۱۳۹۱ افتتاح شد و در سال ۱۳۹۲ به بهره‌برداری رسمی رسید. هزینه ساخت برج گرگان ۷۰ میلیارد ریال اعلام شده است.[۱][۲][۳]

کاربری و امکانات

[ویرایش]

برج گرگان دارای ۱۵۰۰ متر مربع فضای اداری و تجاری است، یک طبقه رستوران به مساحت ۳۰۰ متر، پارکینگ با ظرفیت ۲۰۰ خودرو و صاعقه‌گیر و آنتن ارتباطی با ارتفاع ۱۵ متر از امکانات این برج است.[۴]

در اطراف برج گرگان امکاناتی همچون پیاده روی اطراف برج، راه پله دسترسی به محوطه هم کف، کافی شاپ، بخش اداری، سرویس‌های بهداشتی و وضوخانه، فضاهای تجاری، آسانسور، راه پله فرار، نمازخانه و همچنین فضای سبز و آب نماهای زیبای پیرامون برج و نیز امکان دسترسی به اینترنت بی سیم از سوی شهرداری گرگان فراهم آمده است.

نگارخانه

[ویرایش]

منابع

[ویرایش]
  1. برج گرگان افتتاح شد
  2. «بهره‎برداری از دومین برج بلند شهری ایران + تصاویر». بایگانی‌شده از اصلی در ۳۱ ژانویه ۲۰۱۷. دریافت‌شده در ۱۹ ژانویه ۲۰۱۷.
  3. دومین برج بلند کشور در گرگان افتتاح شد
  4. «برج گرگان – برج میدان بسیج». بایگانی‌شده از اصلی در ۲۹ اكتبر ۲۰۲۰. دریافت‌شده در ۲۳ ژانویه ۲۰۱۷. تاریخ وارد شده در |archive-date= را بررسی کنید (کمک)

پیوند به بیرون

[ویرایش]