امیرعباس فخرآور
![]() | لحن یا سبک این مقاله بازتابدهندهٔ لحن دانشنامهای استفادهشده در ویکیپدیا نیست. |
امیرعباس فخرآور | |
---|---|
![]() | |
زادروز |
۱۵ تیر ۱۳۵۴ ۶ ژوئیهٔ ۱۹۷۵ (۴۲ سال) تهران |
محل زندگی | واشینگتن دی سی |
نهاد | انستیتوی آزادی ایرانیان |
آثار | رفیق آیت الله |
وبگاه | |
www.fakhravar.com |
امیرعباس فخرآور (زاده ۱۵ تیر ۱۳۵۴- تهران) فعال سیاسی،نویسنده و از پایهگذاران جنبش مستقل دانشجویی ایران بوده و در خارج از کشور گروهی بنام کنفدراسیون دانشجویان ایرانی را ایجاد کرد. وی از نافرمانیهای مدنی برای رسیدن به یک نظام سکولار و آزاد و سرنگونی کامل جمهوری اسلامی حمایت میکند.[۱] وی از حامیان جنبش سبز ایران میباشد.[۲]
زندگینامه[ویرایش]
سال ۱۳۷۳ مبارزات دانشجویی وی با سخنرانی در دانشگاه ارومیه علیه سید علی خامنهای و جمهوری اسلامی آغاز شد.[۳] در سال ۱۳۷۵ به دلیل شکایت خانواده یکی از دانشجویان، توسط شعبه چهار دادگاه انقلاب ارومیه به ریاست قاضی حاج حسنلو محکوم و زندانی شد.[۳] در همین سال توسط کمیته انضباطی مرکزی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ابتدا دو ترم تعلیق و سپس به دانشکده بوشهر تبعید و یکسال بعد از ادامه تحصیل ممنوع شد.[۳] امیرعباس فخرآور دانشجوی اتاق عمل در دانشگاه ارومیه بودهاست.
در دی ماه سال ۱۳۷۶ فخر آور نخستین کتاب خود را به نام سبزترین چشم زمین در ایران منتشر کرد. وی پس از آن به خبرنگاری روی آورد که در این زمینه از دوران نوجوانی تجربه داشت. وی در سال ۱۳۶۶ در مسابقات استانی تهران تیم روزنامهنگاران جوانی را هدایت میکرد که به مقام نخست دست یافتند و سپس رتبه دوم کشور را کسب کردند. در فاصله سالهای ۱۳۷۷ تا ۱۳۸۱ در روزنامههای خرداد، مشارکت و هفته نامه آذر خبرنگار بود. گفته میشود در روزنامه مشارکت فخر آور با کمک عباس عبدی ستون ثابتی به نام کی بدونه از مردم بهتر، داشت.
سال ۱۳۷۹ به دنبال تعطیلی روزنامهها، فخر آور به زندان افتاد و در سال ۱۳۸۱ خورشیدی توسط قاضی حداد در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به اتهام اقدام علیه امنیت جمهوری اسلامی به ۸ سال زندان محکوم شد. در دوران زندان دو کتاب دیگر از امیرعباس فخرآور در آمریکا به چاپ رسید. یکی اینجا چاه نیست که کاندیدای «جایزه ادبی پائولو کوئیلو» شد.[۴] پس از آن هم کتاب هنوز هم، ورقپارههای زندان را نوشت که در لسآنجلس به چاپ رسید.[۵]
فخر آور بیش از ۵ سال در زندانهای قصر، اوین، عشرت آباد سپاه، اطلاعات شیراز و اطلاعات ارومیه زندانی بودهاست که در زندان همبند تعدادی از زندانیان سیاسی سرشناس از جمله اکبر محمدی، بودهاست.
امیرعباس فخر آور که پیش از زندان دانشجوی اتاق عمل در دانشگاه ارومیه بودهاست،[۳] در زندان به همراه منوچهر محمدی در کنکور دانشگاه پیام نور نیز شرکت کرد و دانشجوی رشته حقوق شد.[۳] فخرآور در سال ۱۳۸۵ از یک مرخصی کوتاه دوران زندان برای شرکت در امتحانات دانشگاهی اش استفاده کرد و در حالی که ۴ سال از دوران زندانش باقیمانده بود با پاسپورت جمهوری اسلامی از فرودگاه امام خمینی به دبی و سپس آمریکا رفت.[۶] فخر آور در ماه میسال ۲۰۰۶ از ایران خارج شد و به کمک ریچارد پرل به آمریکا رفت. وی در طی دوران حضور خود در آمریکا، بارها خواستار براندازی کامل حکومت جمهوری اسلامی شدهاست. در ۲۰ ژوئیه ۲۰۰۶ وی نخستین دانشجوی ایرانی بود که پس از انقلاب اسلامی در صحن سنای آمریکا سخنرانی کرد[۷] و علیه سران جمهوری اسلامی شهادت داد.[۸][۹]
آخرین کتاب او با نام «رفیق آیت الله» و با توضیح کوتاهی زیر نام کتاب با عنوان «نقش سازمان امنیت شوروی در انقلاب اسلامی و به قدرت رسیدن سیدعلی خامنهای» در سال ۱۳۹۴ خورشیدی توسط انتشارات «شرکت کتاب» در لس آنجلس آمریکا در حدود ۷۰۰ص به چاپ رسیدهاست.
او در این این کتاب با ارائه اسناد و مدارکی نظریهای مبنی بر دخالت شوروی در رژیم جمهوری اسلامی و به قدرت رسیدن علی خامنهای را طرحریزی میکند.
وی در حال حاضر در واشینگتن دی سی کنفدراسیون دانشجویان ایرانی و انستیتوی ایرانیان انترپرایز یا انستیتوی آزادی ایرانیان را راه اندازی کردهاست.
همچنین تأیید سابقه فعالیت و مبارزات دانشجویی فخرآور در ایران، توسط برخی از فعالین دانشجویی از جمله علی افشاری و احمد باطبی مورد تردید قرار گرفتهاست.[۱۰][۱۱][۱۲]
وی به جرم غیر سیاسی در زندان قصر بازداشت بود. به علت پر بودن زندان قصر به زندان اوین منتقل گشت.
جوایز بینالمللی[ویرایش]
- جایزه بینالمللی آنی تیلور در سال ۲۰۰۷ میلادی، برای «شجاعت در خبرنگاری و استقامت در مبارزه با دیکتاتوری مذهبی، کمونیسم و فاشیسم» به امیرعباس فخرآور اهدا شد.[۱۳]
- عضویت افتخاری انجمن قلم کانادا در سال ۲۰۰۳ به فخر آور اعطا شد.[۱۴]
- عضویت افتخاری انجمن قلم انگلستان در سال ۲۰۰۴ به فخر آور اعطا شد.[۱۵]
منابع[ویرایش]
- ↑ http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/iran/1522892/Ex-student-hailed-as-Irans-hope.html
- ↑ http://www.washingtontimes.com/news/2010/jan/01/iranian-opposition-grows-beneath-surface/?page=all
- ↑ ۳٫۰ ۳٫۱ ۳٫۲ ۳٫۳ ۳٫۴ Jacob Laksin. Day in the Life of Amir Abbas Fakhravar, Front Page Magazine, November 12, 2007.
- ↑ [۱], انجمن جهانی قلم، November 15, 2004.
- ↑ Still, the scraps of prison by Amir Abbas Fakhravar, July 6, 2005.
- ↑ "Further Information on UA 88/03 (MDE 13/009/2003, 31 March 2003) Legal concern/fear for safety/medical concern and new concerns: fear of torture/ill-treatment/ Prisoner of conscience". Amnesty International. 13 February 2004. Archived from the original on 24 August 2012. Retrieved 24 August 2012.
- ↑ Eli Lake. Iran Dissident Plots Escape to Freedom From the Mullahs, The New York Sun, October 3, 2005. Retrieved on March 10, 2007.
- ↑ Iran's Nuclear Impasse: Next Steps Senate Committee on Homeland Security and Governmental Affairs
- ↑ Fakhravar's testimonyپیدیاف (23.3 KiB) at the United States Senate Committee on Homeland Security and Governmental Affairs, July, 2006. Retrieved on March 10, 2007.
- ↑ http://www.ahmadbatebi.com/article/99-abbassfakhravar
- ↑ http://www.youtube.com/watch?v=G4Pg9BRlKxY
- ↑ http://www.ahmadbatebi.com/article/174-know-more-abass-fakhravar-2
- ↑ فیلم دریافت جایزه بینالمللی آنی تیلور توسط امیرعباس فخرآور (یوتوب)
- ↑ http://pencanada.ca/wp-content/uploads/2012/08/These-Are-OUr-Crimes-PEN_AR.pdf
- ↑ http://www.englishpen.org/writersinprison/prisoners/amirabbasfakhravar/ Prisoner of the month: February 2004 Amir Abbas Fakhravar - English Pen
پیوند به بیرون[ویرایش]
![]() |
مجموعهای از گفتاوردهای مربوط به Amir-Abbas Fakhravar در ویکیگفتاورد موجود است. |
- (انگلیسی) International Pen - International Pen
- (انگلیسی) English PEN - English Pen
- (انگلیسی) Facebook - Fakhravar's fan page on Facebook
- (انگلیسی) Twitter - Fakhravar on Twitter
- مقاله نیویورک سان