آژانس امنیت ملی

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط 31.56.208.57 (بحث) در تاریخ ‏۲۲ ژوئن ۲۰۱۸، ساعت ۲۰:۰۳ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

National Security Agency
آژانس امنیت ملی
نشان آژانس امنیت ملی

مقر آژانس امنیت ملی آمریکا، فورت مید، مریلند
سازمان دید کلی
بنیان‌گذاری۴ نوامبر ۱۹۵۲؛ ۷۱ سال پیش (۱۹۵۲-04}})[۱]
سازمان پیشین
  • نیروهای مسلح آژانس امنیت
ستادفورت مید، مریلند، ایالات متحده
شعار"Defending Our Nation. Securing The Future."
کارکنانسری (۳۰٬۰۰۰–۴۰٬۰۰۰ برآورد)[۲][۳][۴][۵][۶]
بودجه سالانهسری (برآورد ۱۰٫۸ بیلیون دلار، ۲۰۱۳)[۷][۸]
سازمان‌های اجرایی
سازمان بالادستوزارت دفاع ایالات متحده آمریکا
وبگاه

آژانس امنیت ملی (به انگلیسی: National Security Agency)، همچنین مشهور با سرواژه اِن‌اس‌اِی (اختصاری NSA)، یک سازمان دولتی آمریکا است که به نحوی زیر نظر سازمان دفاع ایالات متحده آمریکا اداره می‌شود. این سازمان در ۴ نوامبر سال ۱۹۵۲ تأسیس شد و وظیفه اصلی آن نظارت بر مخابرات و فعالیت‌های ماهواره‌ای و کشف رمز در ایالات متحده آمریکا می‌باشد. این کار مستلزم مقدار زیادی رمزشناسی (cryptanalysis) می‌باشد. همچنین این سازمان وظیفه حفاظت از مکالمات دولتی و سیستم‌های اطلاعاتی آمریکا را در مقابل سازمانهای مشابه بر عهده دارد که این کار نیز مستلزم مقادیر زیادی رمز نویسی (cryptography) می‌باشد.

این آژانس از اعضای کلیدی جامعه اطلاعاتی ایالات متحده آمریکا است و یکی از محرمانه‌ترین سازمان‌های جاسوسی در جهان به‌شمار می‌آید. البته کار این آژانس محدود به جاسوسی ارتباطات است و جاسوسی انسانی را شامل نمی‌شود. همچنین طبق قانون، فعالیت‌های جاسوسی این آژانس محدود به روابط خارجی است اما در برخی مواقع نظارتهای داخل مرزی را هم شامل می‌شود. این آژانس از اعضای جامعه اطلاعاتی ایالات متحده آمریکا است و یکی از محرمانه‌ترین سازمان‌های جاسوسی در جهان به‌شمار می‌آید. مرکز این آژانس در ایالت مریلند است.

وظایف و مسئولیت‌ها

شنود دایم ارتباطات از راه دور، در سراسر جهان (موبایل، فکس، ای. میل و ارتباطات انفورماتیک) و همچنین دریافت و تحلیل تصاویر ماهواره‌ای، در حوزه وظایف سازمان امنیت ملی آمریکا است. این آژانس - که مقرّ آن در فورت مید (مریلند، نزدیک واشنگتن) قرار دارد. صدهزار نفر را در استخدام خودش دارد که این افراد در مراکز مختلف در آمریکا و ایستگاه‌های شنود مستقر در خارج، به کار مشغولند. این سازمان از بودجه سالانه‌ای معادل بیش از شانزده میلیارد دلار بهره می‌برد. به گفته جان پیک، کارشناس آمریکایی مسائل اطلاعاتی، آژانس امنیت ملی ایالات متحده، حدود ۹۵ درصد ارتباطات از راه دور را در سراسر جهان، تحت کنترل دارد. این حجم عظیم اطلاعات به وسیله ابرکامپیوترهای مجهز به نرم‌افزارهای تجزیه و تحلیل، مورد بررسی دقیق قرار می‌گیرد. البته رقم گفته شده از سوی این کارشناس آمریکایی، مورد قبول همة اهل فن نیست، اما می‌توان با اطمینان گفت که توانایی آژانس امنیت ملی آمریکا در ره‌گیری اطلاعاتی بیش از پنجاه درصد ترافیک جهانی را شامل می‌شود. مدیر این آژانس، به هنگام یکی از معدود مصاحبه‌هایش با مطبوعات، اعلام کرده بود که او باید هر سه ساعت، اطلاعاتی معادل کل کتابخانه کنگره آمریکا را تحت اداره‌اش داشته باشد.

حوزه‌های اطلاعاتی

اطلاعات مورد تحلیل سازمان امنیت ملی آمریکا، به‌طور دائم از طریق حدود پنجاه ایستگاه شنود در بیست کشور جهان در سطح پنج قاره دریافت می‌شود. این ایستگاه‌ها وظیفه دارند علامات فرستاده شده از سوی ماهواره‌های مخابراتی را شنود کنند؛ البته عمده این علامات از سوی ماهواره‌های اینتل ست ارسال می‌گردد. مهم‌ترین ایستگاه‌های شنود در کشورهای انگلستان، نیوزیلند، استرالیا و آلمان مستقر هستند.

مقر این سازمان در مریلند

این ایستگاه‌های ره‌گیری علامات ماهواره‌ای، اطلاعات را دریافت می‌کنند؛ خواه از طریق ره‌گیری مستقیم امواج فرستاده شده از سوی ماهواره، یا از طریق دریافت علامات ماهواره‌های ویژه جمع‌آوری اطلاعات در فضا. این ماهواره‌های ره‌گیری که به نام‌های «مرکوری»، «ترومپت»، یا «مانتور» شناخته می‌شوند، همچنین قادر به ره‌گیری امواج رادیوالکتریک از مبدأ زمین هم هستند. برای انجام دقیق مأموریت، برخی از این ماهواره‌ها - مثل ماهواره‌های مرکوری - به آنتن‌هایی مدوّر مجهز هستند که می‌توانند امواج خیلی سبک را منعکس کنند؛ امواجی که سطح‌شان می‌تواند تا سطح یک زمین فوتبال برابر باشد. این آنتن‌های عظیم می‌توانند امواج فرستاده شده از سوی ایستگاه‌های تقویتی تلفن‌های همراه را دریافت کنند. شایع است که ۹ ماهواره از این دست در اطراف زمین و در ارتفاع ۳۶ هزار کیلومتری از سطح زمین قرار دارند. ۲ ماهواره از این نوع، بر فراز قاره اروپا قرار دارند و اطلاعات دریافتی را به ایستگاه بزرگ منویت هیل در انگلستان ارسال می‌کنند.

هر بار که شما مکالمه‌ای تلفنی با خارج برقرار می‌کنید و انعکاس صدای خودتان را در گوشی می‌شنوید (علامت مشخصه استفاده از ماهواره در ارتباط با راه دور)، مطمئن باشید که این ایستگاه‌های زمینیِ آژانس امنیت ملی آمریکا هستند که مشغول دریافت مکالمه شما هستند. سازمان امنیت ملی آمریکا روزانه میلیون‌ها ارتباط از راه دور را ره‌گیری می‌کند. تمامی ارتباطاتی که به این ترتیب در چهار گوشه جهان شنود می‌شوند، به فورت مید فرستاده شده و در آنجا غربال می‌شوند ولی تنها بخش کوچکی از اطلاعات ارسالی مورد استفاده بعدی قرار می‌گیرد. اما عملیات غربال چگونه انجام می‌گیرد؟ کامپیوترهایی مجهز به نرم‌افزارهای مخصوص، وظیفه تجزیه و تحلیل و غربال اولیه اطلاعات را بر عهده دارند. این کامپیوترها شماره تلفن‌های خاصی را در حافظه خودشان ذخیره کرده‌اند که براساس آن‌ها غربال اولیه را انجام می‌دهند و تنها آن دسته از مکالماتی را که به وسیله این شماره‌ها صورت پذیرفته اند، نگه میدارند. این شماره‌ها عبارتند از: شماره تلفن وزارت‌خانه‌ها، سفارت‌خانه‌ها، روابط‌عمومی سازمان‌های بین‌المللی، سازمان‌های غیردولتی، شرکت‌های بزرگ فعال در عرصه‌های حساس و مشکوک به رقابت با منافع ملی آمریکا در حوزه‌های مختلف؛ اما گزینش ارتباطات همچنین از طریق شناسایی صدای افراد هم صورت می‌گیرد. همین‌جا روشن کنیم که میکروچیپ‌های کامپیوترهای کرای (Cray) که شناسایی صداهای آشنا را انجام می‌دهند، در فورت مید و در یک کارخانه ویژه ساخته می‌شوند. کامپیوترهای Cray متعلق به آژانس امنیت ملی آمریکا هماهنگ با بانک داده‌هایشان، قادرند صداهای شخصیت‌های تحت مراقبت مثل شخصیت‌های سیاسی و دیپلماتیک، نظامی، رؤسای شرکت‌ها و حتی اعضای شناخته شده جنبش‌های تروریستی یا شورشیان و سران کارتل‌های مواد مخدر را شناسایی کنند.

شمار ارتباطات گزینش شده، حفظ شده و تفسیر شده (ارتباطی که تحلیل یا گزارشی را در پی دارد) تقریباً به پانزده مورد در روز بالغ می‌شود.

بی‌شک ارتباطات افراد بر روی شبکه اینترنت نیز تحت کنترل شدید قرار دارد؛ کاملاً محتمل است آژانس امنیت ملی ایالات متحده با توجه به محتوای روی شبکه، هر لحظه آن‌ها را کنترل کند؛ میهن‌پرستی آمریکایی به گونه‌ای است که همه شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنتی - که اکثرشان آمریکایی هستند - به آژانس امنیت ملی کشورشان اجازه می‌دهند، داده‌های مشتریان‌شان را کنترل کند و همین‌طور ارتباطات اینترنتی‌شان را؛ به علاوه اینکه برخی سایت‌های اینترنتی (اغلب آمریکایی)، گاهی بدون اطلاع صاحبان آن‌ها برای کنترل محتوای کامپیوترهای برخی کاربران اینترنتی، مورد استفاده قرار می‌گیرد. مدتی است که به‌طور مداوم این نجوا به گوش می‌رسد که شرکت بزرگ کامپیوتری «مایکروسافت» پیوند نزدیکی با آژانس امنیت ملی آمریکا دارد؛ البته این همکاری‌ها در چارچوب عملیات شنود و ره‌گیری انجام می‌شود. باید بگوییم تنها، آژانس امنیت ملی آمریکا اینترنت را تحت کنترل ندارد؛ بلکه تقریباً تمام سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا سرویس‌های ره‌گیری و کنترل خاصّ خودشان را (در مورد اینترنت) دارا هستند؛ این موضوع از CIA تا حتی سرویس اطلاعاتی نیروی دریایی آمریکا را شامل می‌شود.

برنامه‌های NSA

NSA در مشارکت با آژانسهای مشابه در انگلستان، کانادا، استرالیا و زلاند نو که با عنوان گروه UKUSA شناخته می‌شوند، به صورت گسترده‌ای بر روی سیستم‌هایی به نام ECHELON کار می‌کنند که انتظار می‌رود توانایی مانیتور کردن بخش عظیمی از ارتباطات تلفنی، فکس و داده‌ای جهان را داشته باشد. (بر طبق مقاله‌ای در تاریخ ۱۶ دسامبر در روزنامهٔ New York Times) بصورت فنی، تقریباً تمامی تلفنهای مدرن، اینترنت، فکس و ارتباطات ماهواره‌ای به خاطر پیشرفت‌های اخیر در تکنولوژی و ماهیت فضای باز (Open Air) اغلب ارتباطات رادیویی در سراسر دنیا، قابل استخراج می‌باشند. عملیات جمع‌آوری فرضی NSA بحران‌های زیادی را ایجاد کرده‌اند که اغلب به خاطر این تصور است که NSA حریم خصوصی آمریکایی‌ها را نقض می‌کند. اما دستورالعمل‌های NSA (USSID 18) به‌طور محکمی استراق سمع یا جمع‌آوری اطلاعات در مورد «افراد آمریکایی، سازمان‌ها، شرکت‌ها و ...» را بدون اجازه رسمی و صریح دادستان کل ایالات متحده (در موارد برون مرزی) و اجازه دادگاه مراقبت اتباع خارجه (در موارد داخلی) منع می‌کند. دادگاه عالی ایالات متحده، کلیه آژانس‌های جاسوسی را از تحت نظارت قرار دادن شهروندان آمریکایی منع کرده‌است. تنها در شرایط حاد و کمی جمع‌آوری اطلاعات یک موجودیت آمریکایی بدون اجازه امکان‌پذیر است مانند حملات ۱۱ سپتامبر.

علاوه بر این ECHELON توسط شهروندان سایر کشورهای خارج پیمان اتحاد UKUSA مورد انتقاد قرار دارد، که البته ادعاهایی نیز وجود دارند مبنی بر استفاده حکومت ایالات متحده از این سیستم، برای تحریک مواردی خارج از حیطه امنیت ملی آن کشور، از قبیل جاسوسی صنعتی و جاسوسی سیاسی. این موارد شامل تکنولوژی توربین بادی بدون دنده که توسط شرکت آلمانی Enercon طراحی شده بود و نیز تکنولوژی گفتار که توسط شرکت بلژیکی Lernout&Hauspie طراحی شده بود، می‌شود. همچنین مقاله در روزنامهٔ Baltimore Sun در سال ۱۹۹۵ نشان می‌دهد که شرکت هوافضای Airbus یک قرارداد ۶ میلیارد دلاری با عربستان سعودی را در سال ۱۹۹۴ پس از اینکه NSA گزارش داد که مدیران Airbus از مدیران سعودی رشوه گرفته‌اند، از دست داده‌است. همهٔ اینها در این شرایط رخ داده‌است که هدف اصلی NSA تنها بدست آوردن اطلاعات جاسوسی خارجی بخصوصی است که مربوط به امنیت ملی یا عملیات جاسوسی نظامی رایج می‌باشد.

آقای Andy McNab در کتاب Firewall گفته‌است که اتحاد UKUSA طراحی شد تا NSA،GCHQ و سایر سازمانهای مشابه اطلاعات شهروندان دیگری را بدست آورد. این بدین معناست که NSA به صورت قانونی نمی‌تواند بر روی شهروندان آمریکایی نظارت داشته باشد، اما GCHQ می‌تواند این کار را برای این سازمان انجام دهد.

مأموریت NSA، بر طبق دستورالعمل اجرایی ۱۲۳۳۳، جمع‌آوری اطلاعاتی است که شامل «جاسوسی خارجی یا ضد جاسوسی» می‌شود و نه «بدست آوردن اطلاعات مربوط به فعالیت‌های درون مرزی اشخاص آمریکایی». NSA گفته‌است که برای جمع‌آوری اطلاعات فعالیت‌های جاسوسی خارجی در داخل مرزهای ایالات متحده به FBI وابسته‌است و فعالیت‌های داخلی خود را فقط به سفارت خانه‌ها و مأموریت‌های ملل بیگانه محدود کرده‌است. فعالیت‌های نظارتی NSA محدود به قانون حفظ حریم شخصی آمریکایی‌ها می‌باشد، اما این محدودیت‌ها برای اشخاص غیر آمریکایی که در خارج از مرزهای آمریکا هستند، اعمال نمی‌شود. این فعالیت‌ها، بخصوص شنود تلفنی درون مرزی و برنامه‌های پایگاه دادهٔ تماس‌ها، سوالاتی در مورد گسترش فعالیت‌های NSA و نگرانی‌ها درمورد تهدید برای حریم خصوصی ایجاد کرده‌است.

۱. شنود سیمی درون مرزی در دوران ریاست جمهوری ریچارد نیکسون: در سالهای پس از کناره‌گیری ریچارد نیکسون، بازرسی‌هایی در مورد استفاده نادرست از امکانات CIAو NSA انجام گرفت. در برخی از این بازرسی‌ها، از روی توطئهٔ ترور فیدل کاسترو و همچنین چندین مورد شنود سیمی بر روی افراد آمریکایی پرده برداری شد.

۲. شنود سیمی و استخراج داده‌های ThinThread: یکی از برنامه‌های شنود سیمی بنام ThinThread در اواخر دههٔ ۱۹۹۰ مورد آزمایش قرار گرفت، اما هیچ وقت مورد بهره‌برداری قرار نگرفت. پروژهٔ ThinThread هم شامل توانایی پیشرفتهٔ استخراج داده‌ها بود و هم شامل حفاظت‌های حریم از پیش تعبیه شده؛ که البته این حفاظت‌های حریم شخصی پس از حوادث ۱۱ سپتامبر توسط جورج بوش به حالت تعلیق در آمد تا توانایی‌های گروه‌های تجسس را در رابطه با مسئلهٔ تروریسم افزایش دهد.

۳. شنود سیمی بدون پیش اجازه در دوره ریاست جمهوری جورج بوش: در دسامبر ۲۰۰۵ روزنامه نیویورک تایمز، گزارش کرد که تحت فشار کاخ سفید و دستور مستقیم رئیس جمهور بوش، سازمان امنیت ملی، در اقدامی جهت جلوگیری از اقدامات خرابکارانه، کلیه تلفن‌های اشخاص آمریکایی که با افرادی خارج از کشور تماس گرفته بودند شنود کرده‌است.

روش‌های رمزنگاری مورد استفاده در NSA

NSA همچنین مسئول اجزاء مربوط به رمزنگاری در سیستم‌های زیر می‌باشد:

  • EKMS Electronic Key Management System
  • FNBDT Future Narrow Band Digital Terminal
  • Fortezza encryption based on portable crypto token in PC Card format
  • KL-7 ADONIS off-line rotor encryption machine (post-WWW. II to 199

0s)

  • KW-26 ROMULUS electronic in-line teletype encryptor (1960s–1980s(* KW-37 JASON fleet broadcast encryptor (1960s–1990s(* KY-57 VINSON tactical radio voice encryptor
  • KG-84 Dedicated Data Encryption/Decryption
  • SINCGARS tactical radio with cryptographically controlled frequency hopping
  • STE secure terminal equipment
  • STU-III secure telephone unit, currently being phased out by the STE
  • TACLANE product line by General Dynamics

جاسوسی NSA از مقامات و مردم برزیل

یک گزارشگر بریتانیایی روزنامه گاردین به نام گلن گرینوالد که در ریو د ژانیرو برزیل مستقر است، مدعی شد که در پی اطلاعات محرمانه‌ای که ادوارد اسنودن، تحلیلگر سابق اطلاعاتی آمریکا درز داده، سازمان امنیت ملی ایالات متحده (NSA)، مکالمات تلفنی و ارتباطات مقامات دولتی و مردم برزیل را شنود می‌کرده است. روشن شده که نه تنها از برزیل بلکه از ونزوئلا، اکوادور و حتی مکزیک که متحد ایالات متحده محسوب می‌شود نیز جاسوسی می‌شده است. باراک اوباما در اجلاس گروه ۲۰ در روسیه، به دیلما روسف و همتای مکزیکی‌اش انریکه پنانیتو قول داده بود ماجرا را پیگیری کند.
NSA متهم شده که ایمیل‌ها و پیام‌هایی که دیلما روسف می‌فرستاده و همچنین دستیاران او و شرکت نفتی پتروبراس را شنود می‌کرده است. خانم روسف، گفته است که اگر این اتهامات ثابت شود، نشان می‌دهد سازمان امنیت ملی آمریکا درگیر «جاسوسی صنعتی» بوده‌است.
قرار بود که در ۲۳ اکتبر ۲۰۱۳ رئیس‌جمهور برزیل سفری رسمی به ایالات متحده کند اما در پی این ماجرا سفر دیلما روسف لغو شد.
در واکنش به خبر لغو سفر رئیس‌جمهور برزیل، جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید، گفت که تعویق این سفر، یک تصمیم مشترک از جانب خانم روسف و آقای اوباما بوده‌است. در بیانیه کاخ سفید در این باره آمده‌است که رئیس‌جمهوری آمریکا «نگرانی‌های پیش‌آمده در پی افشاگری‌ها دربارهٔ فعالیت‌های اطلاعاتی ادعاشده در برزیل را درک می‌کند و بابت آن‌ها ابراز تاسف می‌کند».
البته در همین حین، در اواخر سپتامبر دیلما روسف به ایالات متحده سفر کرد اما این سفر نه برای دیدار رسمی از آمریکا، بلکه تنها حضور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد بود.
[۹]

جاسوسی NSA از رهبران ۳۵ کشور جهان

شنود مکالمات تلفنی در آمریکا نه تنها بیش از ۳۰۰ میلیون نفر آمریکایی را در بر گرفت بلکه شنود مکالمات تلفنی مسوولان عالی رتبه اعم از رؤسای جمهور، دیپلمات‌ها و سایر مقام‌های دیگر کشورها از اروپا و آمریکا را نیز شامل شد. در سپتامبر سال ۲۰۱۵ دادگاه تجدیدنظر ایالات متحده حکمی را که در سال ۲۰۱۳ علیه سازمان امنیت ملی این کشور صادر شده بود و این سازمان را از شنود مکالمات تلفنی کاربران منع می‌کرد، نقض کرد. علت نقض این حکم توسط دادگاه تجدید نظر، عدم توانایی خواهان در اثبات ادعای او مبنی بر گردآوری اطلاعات خصوصی او از طریق برنامه مورد استفاده سازمان امنیت ملی اعلام شد.[۱۰]

واکنش‌ها

MI6 in 2008 has a espy a latin american people that documet in the hights school 12 de octubre by Melissa Triana and Mariella Recillo

}

thestandart govermet has a keyscore introduction for a email gmail and facebook space page Jimnasser Vicent wrote a individual document in Jule 2013 sometimes sended a information by Venezuelan situantion ۵۳۳ ۳۳۴کی«۷۹dfstoday 22 n9ov 2017 MI6 working in Raul Andrade hight school zxxordo ab chao 2017-

جستارهای وابسته

پیوند به بیرون

منابع

  1. Thomas L. Burns. "The Origins of the National Security Agency" (PDF). p. 97.
  2. "60 Years of Defending Our Nation" (PDF). National Security Agency. 2012. p. 3. Retrieved July 6, 2013. "On November 4, 2012, the National Security Agency (NSA) celebrates its 60th anniversary of providing critical information to U.S. decision makers and Armed Forces personnel in defense of our Nation. NSA has evolved from a staff of approximately 7,600 military and civilian employees housed in 1952 in a vacated school in Arlington, VA, into a workforce of more than 30,000 demographically diverse men and women located at NSA headquarters in Ft. Meade, MD, in four national Cryptologic Centers, and at sites throughout the world."
  3. Priest, Dana (July 21, 2013). "NSA growth fueled by need to target terrorists". واشینگتن پست. Retrieved July 22, 2013. "Since the attacks of Sept. 11, 2001, its civilian and military workforce has grown by one-third, to about 33,000, according to the NSA. Its budget has roughly doubled."
  4. "Introverted? Then NSA wants you." FCW . April 2012. Retrieved July 1, 2013.
  5. Matthew M. Aid, The Secret Sentry, New York, 2009, pp. 128, 148, 190 and 198.
  6. "Prism Exposed: Data Surveillance with Global Implications". Spiegel Online International. June 10, 2013. p. 2. "How can an intelligence agency, even one as large and well-staffed as the NSA with its 40,000 employees, work meaningfully with such a flood of information?"
  7. Gellman, Barton; Greg Miller (August 29, 2013). "U.S. spy network's successes, failures and objectives detailed in 'black budget' summary". The Washington Post. p. 3. Retrieved August 29, 2013.
  8. Shane, Scott (August 29, 2013). "New Leaked Document Outlines U.S. Spending on Intelligence Agencies". The New York Times. Retrieved August 29, 2013.
  9. http://www.bbc.co.uk/persian/world/2013/09/130917_u08_brazil_rousseff_calledoff_us_visit.shtml
  10. رسوایی قضایی؛ شنود مکالمات تلفنی توسط سازمان امنیت ملی آمریکا حکم برائت گرفت . [خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) http://www.irna.ir]
  • دائرةالمعارف Wikipedia انگلیسی

http://en.wikipedia.org/wiki/National_Security_Agency

  • وب‌گاه رسمی سازمان امنیت ملی

http://www.nsa.gov

  • مروری بر NSA و برنامه‌های اصلی آن

http://www.darkgovernment.com/nsa.html

  • تاریخچهٔ سازمان امنیت ملی

http://history.sandiego.edu/gen/20th/nsa.html