پرش به محتوا

شکلات: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
Thijs!bot (بحث | مشارکت‌ها)
جز ربات افزودن: bat-smg, lv, nrm, scn, sq, zh-yue
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳: خط ۳:
شکلات به انواعی از خوراکی‌های حاوی [[کاکائو]] گفته می‌شود که به صورت شیرینی یا میان‌وعده استفاده می‌شوند. شکلات احتمالاً از ۱۱۰۰ سال قبل از میلاد مسیح در تاریخ بشر وجود داشته و امروزه به صورت انبوه تولید می‌شود.
شکلات به انواعی از خوراکی‌های حاوی [[کاکائو]] گفته می‌شود که به صورت شیرینی یا میان‌وعده استفاده می‌شوند. شکلات احتمالاً از ۱۱۰۰ سال قبل از میلاد مسیح در تاریخ بشر وجود داشته و امروزه به صورت انبوه تولید می‌شود.
[[Image:Chocolate02.jpg||thumb|left|225px|شکلات]].
[[Image:Chocolate02.jpg||thumb|left|225px|شکلات]].
یکی از دلایل لذیذ بودن شکلات این است که دمای ذوب آن با درجه حرارت بدن انسان یکی است و همین مسئله باعث می شود که شکلات، داخل دهان آب شود. همچنین با مصرف شکلات، هورمون آندورفین در خون ترشح می شود. این هورمون سبب آرامش و حالت خواب آلودگی می گردد.
یکی از دلایل لذیذ بودن شکلات این است که دمای ذوب آن با درجه حرارت بدن انسان یکی است و همین مسئله باعث می‌شود که شکلات، داخل دهان آب شود. همچنین با مصرف شکلات، هورمون آندورفین در خون ترشح می‌شود. این هورمون سبب آرامش و حالت خواب آلودگی می‌گردد.
=تاریخچه شکلات=
=تاریخچه شکلات=
در قدیم، شکلات را با الهه حاصلخیزی مرتبط می دانستند. شکلات در قسمت آمریکای مرکزی، نوعی کالای لوکس محسوب می شد و از دانه های کاکائوهم به عنوان پول استفاده می کردند. درتهیه نوشیدنی های شکلاتی، دانه های کاکائو را با شیره انگور یا عسل مخلوط می کردند. نوشیدنی های تهیه شده با کاکائو را گرم، سرد یا ولرم می خوردند و برخی به آنها، پودر وانیل یا حتی فلفل شیرین و تند اضافه می نمودند.
در قدیم، شکلات را با الهه حاصلخیزی مرتبط می‌دانستند. شکلات در قسمت آمریکای مرکزی، نوعی کالای لوکس محسوب می‌شد و از دانه‌های کاکائوهم به عنوان پول استفاده می‌کردند. درتهیه نوشیدنی‌های شکلاتی، دانه‌های کاکائو را با شیره انگور یا عسل مخلوط می‌کردند. نوشیدنی‌های تهیه شده با کاکائو را گرم، سرد یا ولرم می‌خوردند و برخی به آنها، پودر وانیل یا حتی فلفل شیرین و تند اضافه می‌نمودند.


اولین بار، کریستوفر کلمبوس کاکائو را برای نشان دادن به پادشاه و ملکه اسپانیا از آمریکا به اروپا آورد؛ و خیلی زود، این ماده جزو مواد غذایی قاره اروپا گردید. آن زمان از شکلات تنها در انواع نوشیدنی ها استفاده می شد که البته مقداری شکر به نوشیدنی اضافه می کردند تا تلخی آن گرفته شود. تا قرن 17، شکلات در اروپا، ماده غذایی گران قیمتی محسوب می شد که تنها ثروتمندان سلطنتی از آن استفاده می کردند.
اولین بار، کریستوفر کلمبوس کاکائو را برای نشان دادن به پادشاه و ملکه اسپانیا از آمریکا به اروپا آورد؛ و خیلی زود، این ماده جزو مواد غذایی قاره اروپا گردید. آن زمان از شکلات تنها در انواع نوشیدنی‌ها استفاده می‌شد که البته مقداری شکر به نوشیدنی اضافه می‌کردند تا تلخی آن گرفته شود. تا قرن ۱۷، شکلات در اروپا، ماده غذایی گران قیمتی محسوب می‌شد که تنها ثروتمندان سلطنتی از آن استفاده می‌کردند.


در سال 1828م، هلندی ها روشی اختراع کردند که طی آن، چربی دانه های کاکائو را می گرفتند و از آن، کره کاکائو تهیه می کردند. از باقی مانده دانه کاکائو هم پودر کاکائو تهیه نمودند. همچنین طی روشی دیگر، شکلات را قلیایی نموده و به این ترتیب، مزه تلخ آن را از بین می بردند. از آن زمان بود که شکلات ها به شکل امروزی تهیه شد. گفته شده که جوزف فرای، اولین کسی بود که در سال 1847م، شکلات های امروزی را عرضه نمود که به راحتی قابل خوردن باشند.
در سال ۱۸۲۸م، هلندی‌ها روشی اختراع کردند که طی آن، چربی دانه‌های کاکائو را می‌گرفتند و از آن، کره کاکائو تهیه می‌کردند. از باقی مانده دانه کاکائو هم پودر کاکائو تهیه نمودند. همچنین طی روشی دیگر، شکلات را قلیایی نموده و به این ترتیب، مزه تلخ آن را از بین می‌بردند. از آن زمان بود که شکلات‌ها به شکل امروزی تهیه شد. گفته شده که جوزف فرای، اولین کسی بود که در سال ۱۸۴۷م، شکلات‌های امروزی را عرضه نمود که به راحتی قابل خوردن باشند.


در سال 1867، فردی به نام دانیل پیتر، شمع ساز سوئیسی که به تازگی وارد کارخانه شکلات سازی پدر زنش شده بود، اولین شکلات شیری را عرضه نمود.
در سال ۱۸۶۷، فردی به نام دانیل پیتر، شمع ساز سوئیسی که به تازگی وارد کارخانه شکلات سازی پدر زنش شده بود، اولین شکلات شیری را عرضه نمود.
در تهیه این نوع شکلات، او از شیر خشک استفاده می نمود. همسایه اش هنری نستله«Henry Nestle» که کارخانه تولید غذای کودک داشت (هم اکنون هم در سراسر دنیا از محصولات مختلف شرکت نستله استفاده می شود) به او برای تهیه شیر خشک کمک کرد. خشک کردن شیر روشی برای نگهداری دراز مدت از شیر است که از فاسد شدن سریع آن جلوگیری می کند.
در تهیه این نوع شکلات، او از شیر خشک استفاده می‌نمود. همسایه اش هنری نستله«Henry Nestle» که کارخانه تولید غذای کودک داشت (هم اکنون هم در سراسر دنیا از محصولات مختلف شرکت نستله استفاده می‌شود) به او برای تهیه شیر خشک کمک کرد. خشک کردن شیر روشی برای نگهداری دراز مدت از شیر است که از فاسد شدن سریع آن جلوگیری می‌کند.


=تاریخچه شکلات در ایران=
=تاریخچه شکلات در ایران=
نام درخت کاکائو در زبان یونانی به مفهوم ” غذای خدایان ” و در اعتقاد آنان این درخت نشانه ” سلامتی و قدرت ” بود .سرخپوستان آمریکا پودر کاکائو را با شیره انگور یا عسل می آمیختند و با آن نوشیدنی لذیذی می ساختند .بعد ها اروپائیان برای درمان بعضی از بیماریها آن را بکار می بردند . اما ساخت شکلات جامد حدود 200 سال پیش در سویس آغاز شد و تا سالها فقط برخی از اشراف ثروتمند اروپایی از این ماده غذایی استفاده می کردند . فیلم ” شکلات ” نشان می دهد که چگونه حتی چند دهه قبل ، مردم منطقه ای از فرانسه وجود کارخانه شکلات سازی در مجاورت خانه های خود را نحس می دانستند و از فعالیت آن جلوگیری می کردند . ایرانیان از قدیم ، ترکیباتی از پودر کاکائو با سایر مواد را برای ساختن بعضی از شیرینیهای سنتی بکار می بردند . اما تولید و مصرف شکلات در ایران نیز همچون بسیاری از کشورها سابقه ای چندان طولانی ندارد . اولین کارخانه شکلات سازی در ایران حدود 60 سال پیش توسط دو برادر مهاجر روسی در تبریز راه اندازی شد . محصول این کارخانه تا مدتها فقط آب نبات و تافی برای بچه ها بود . این کارخانه و کارخانه های متعددی که بعد از آن بوجود آمدند ، بتدریج دامنه فعالیت خود را گسترش دادند و انواع دیگری از محصولات را تولید کردند . در دهه های اخیر این شرکتها بطرف تولید شکلات های تخته ای و لقمه ای در قالب مجلسی حرکت کرده اند . بطوری که امروزه انواع تافی ، کارامل ، کرم کاکائو ، کارولین و شکلات های مغزدار، فانتزی ، تیره و روشن در اشکال مختلف با بسته بندی های مناسب تولید می کنند . از فن آوری پیشرفته در زمینه استفاده از دانه های روغنی کاکائو برخوردارند و برخی از آنها در سالهای اخیر بعنوان واحد های تولید کننده یا صادر کنند نمونه انتخاب شده و جوایزی هم دریافت داشته اند.
نام درخت کاکائو در زبان یونانی به مفهوم ” غذای خدایان ” و در اعتقاد آنان این درخت نشانه ” سلامتی و قدرت ” بود.سرخپوستان آمریکا پودر کاکائو را با شیره انگور یا عسل می‌آمیختند و با آن نوشیدنی لذیذی می‌ساختند.بعد‌ها اروپائیان برای درمان بعضی از بیماریها آن را بکار می‌بردند. اما ساخت شکلات جامد حدود ۲۰۰ سال پیش در سویس آغاز شد و تا سالها فقط برخی از اشراف ثروتمند اروپایی از این ماده غذایی استفاده می‌کردند. فیلم ” شکلات ” نشان می‌دهد که چگونه حتی چند دهه قبل، مردم منطقه‌ای از فرانسه وجود کارخانه شکلات سازی در مجاورت خانه‌های خود را نحس می‌دانستند و از فعالیت آن جلوگیری می‌کردند. ایرانیان از قدیم، ترکیباتی از پودر کاکائو با سایر مواد را برای ساختن بعضی از شیرینیهای سنتی بکار می‌بردند. اما تولید و مصرف شکلات در ایران نیز همچون بسیاری از کشورها سابقه‌ای چندان طولانی ندارد. اولین کارخانه شکلات سازی در ایران حدود ۶۰ سال پیش توسط دو برادر مهاجر روسی در تبریز راه اندازی شد. محصول این کارخانه تا مدتها فقط آب نبات و تافی برای بچه‌ها بود. این کارخانه و کارخانه‌های متعددی که بعد از آن بوجود آمدند، بتدریج دامنه فعالیت خود را گسترش دادند و انواع دیگری از محصولات را تولید کردند. در دهه‌های اخیر این شرکتها بطرف تولید شکلات‌های تخته‌ای و لقمه‌ای در قالب مجلسی حرکت کرده‌اند. بطوری که امروزه انواع تافی، کارامل، کرم کاکائو، کارولین و شکلات‌های مغزدار، فانتزی، تیره و روشن در اشکال مختلف با بسته بندی‌های مناسب تولید می‌کنند. از فن آوری پیشرفته در زمینه استفاده از دانه‌های روغنی کاکائو برخوردارند و برخی از آنها در سالهای اخیر بعنوان واحد‌های تولید کننده یا صادر کنند نمونه انتخاب شده و جوایزی هم دریافت داشته‌اند.
[[Image:Chocolate.jpg||thumb|left|225px|شکلات با در صد های گوناگون]]
[[Image:Chocolate.jpg||thumb|left|225px|شکلات با در صد‌های گوناگون]]
=انواع شکلات=
=انواع شکلات=
شکلاتها معمولا با شیر ترکیب شده و وارد بازار میگردند. هر قدر درصد شکلات استفاده شده بیشتر باشد شکلات سیاه تر و تلخ تر میشود . شکلاتها از 10% ( شکلات سفید) تا 99% ( دارک چاکلت) درجه بندی میشوند.
شکلاتها معمولا با شیر ترکیب شده و وارد بازار میگردند. هر قدر درصد شکلات استفاده شده بیشتر باشد شکلات سیاه تر و تلخ تر میشود. شکلاتها از ۱۰٪ (شکلات سفید) تا ۹۹٪ (دارک چاکلت) درجه بندی میشوند.
معمولاً اسانس [[نعنا]]، [[پرتقال]]، [[موز]]، [[توت فرنگی]] و... را برای طعم دادن به شکلات اضافه می کنند.
معمولاً اسانس [[نعنا]]، [[پرتقال]]، [[موز]]، [[توت فرنگی]] و... را برای طعم دادن به شکلات اضافه می‌کنند.


در شکلات های تخته ای از مغز میوه جات مثل، [[گردو]]، [[فندق]]، [[بادام زمینی]] و... استفاده می شود. گاهی [[عسل]]، [[کارامل]]، [[مربا]]، [[کشمش]] یا [[کشمش]] هم در تهیه شکلات به کار می رود. شکلات یکی از معروف ترین اسنک ها در همه جای دنیاست.
در شکلات‌های تخته‌ای از مغز میوه جات مثل، [[گردو]]، [[فندق]]، [[بادام زمینی]] و... استفاده می‌شود. گاهی [[عسل]]، [[کارامل]]، [[مربا]]، [[کشمش]] یا [[کشمش]] هم در تهیه شکلات به کار می‌رود. شکلات یکی از معروف ترین اسنک‌ها در همه جای دنیاست.
=شکلات ایرانی=
=شکلات ایرانی=
حدود 1000 واحد صنعتی با ظرفیت تولید سالانه حدود یک میلیون تن شیرینی و شکلات در ایران فعالیت دارند. اما حجم تولید آنها بیش از 60 درصد ظرفیت آنها نیست و فقط کمتر از 10 درصد از آنچه تولید می کنند به خارج صادر می شود .صادرات شکلات ایرانی در دهه اخیر افزایش چشم گیری داشته و اوج این افزایش در زمستان 1384 هنگامی بود که بدنبال انتشار چند کاریکاتور توهین آمیز نسبت به پیامبر اسلام در یکی از جراید دانمارک و تغییر نام شیرینی دانمارکی به ” گل محمدی” ، بعضی از کشور های اسلامی شکلات دانمارکی را تحریم کردند و دانش آموزان کشور های حوزه خلیج فارس در یک اقدام نمادین شکلات های دانمارکی را در سطل زباله ریختند و بجای آن شکلات ایرانی دریافت کردند. امروز شکلات ایرانی غیر از کشور های همسایه و حوزه خلیج فارس به اروپای غربی ، غرب افریقا ، کاناداو استرالیا صادر می شود . با این حال مجموع صادرات شیرینی و شکلات ایران چیزی حدود یک درصد از صادرات غیر نفتی ایران است . در سالهای اخیر دست اندر کاران این رشته با بر پایی نمایشگاهها تلاش می کنند تا با مشارکت شرکتهای خارجی معتبر سهم بیشتری از بازار جهانی را بدست آورند.
حدود ۱۰۰۰ واحد صنعتی با ظرفیت تولید سالانه حدود یک میلیون تن شیرینی و شکلات در ایران فعالیت دارند. اما حجم تولید آنها بیش از ۶۰ درصد ظرفیت آنها نیست و فقط کمتر از ۱۰ درصد از آنچه تولید می‌کنند به خارج صادر می‌شود.صادرات شکلات ایرانی در دهه اخیر افزایش چشم گیری داشته و اوج این افزایش در زمستان ۱۳۸۴ هنگامی بود که بدنبال انتشار چند کاریکاتور توهین آمیز نسبت به پیامبر اسلام در یکی از جراید دانمارک و تغییر نام شیرینی دانمارکی به ” گل محمدی”، بعضی از کشور‌های اسلامی شکلات دانمارکی را تحریم کردند و دانش آموزان کشور‌های حوزه خلیج فارس در یک اقدام نمادین شکلات‌های دانمارکی را در سطل زباله ریختند و بجای آن شکلات ایرانی دریافت کردند. امروز شکلات ایرانی غیر از کشور‌های همسایه و حوزه خلیج فارس به اروپای غربی، غرب افریقا، کاناداو استرالیا صادر می‌شود. با این حال مجموع صادرات شیرینی و شکلات ایران چیزی حدود یک درصد از صادرات غیر نفتی ایران است. در سالهای اخیر دست اندر کاران این رشته با بر پایی نمایشگاهها تلاش می‌کنند تا با مشارکت شرکتهای خارجی معتبر سهم بیشتری از بازار جهانی را بدست آورند.
= شکلات را به حیوانات خانگی ندهید=
= شکلات را به حیوانات خانگی ندهید=
مصرف شکلات برای [[سگ]] ها و دیگر حیوانات کوچک جثه و همچنین برای [[اسب]] ها مضر است و همچون سم در بدن آنها عمل می کند. این بدان دلیل است که شکلات، حاوی موادی است که بدن این جانوران قادر به هضم آنها نمی باشد. اگر به این دسته از حیوانات شکلات دهیم، ممکن است دچار حالت [[غش]] ، [[حملات قلبی]]، [[خونریزی داخلی]] و در نهایت [[مرگ]] شوند.
مصرف شکلات برای [[سگ]]‌ها و دیگر حیوانات کوچک جثه و همچنین برای [[اسب]]‌ها مضر است و همچون سم در بدن آنها عمل می‌کند. این بدان دلیل است که شکلات، حاوی موادی است که بدن این جانوران قادر به هضم آنها نمی‌باشد. اگر به این دسته از حیوانات شکلات دهیم، ممکن است دچار حالت [[غش]]، [[حملات قلبی]]، [[خونریزی داخلی]] و در نهایت [[مرگ]] شوند.


=منابع=
=منابع=
* [http://www.hoqooqdan.com]
* http://www.hoqooqdan.com
[www.tebyan.net] *
* http://www.tebyan.net
[[رده:خوراکی‌ها]]


[[af:Sjokolade]]
[[af:Sjokolade]]

نسخهٔ ‏۲۹ فوریهٔ ۲۰۰۸، ساعت ۲۲:۳۴

شکلات به انواعی از خوراکی‌های حاوی کاکائو گفته می‌شود که به صورت شیرینی یا میان‌وعده استفاده می‌شوند. شکلات احتمالاً از ۱۱۰۰ سال قبل از میلاد مسیح در تاریخ بشر وجود داشته و امروزه به صورت انبوه تولید می‌شود.

شکلات

.

یکی از دلایل لذیذ بودن شکلات این است که دمای ذوب آن با درجه حرارت بدن انسان یکی است و همین مسئله باعث می‌شود که شکلات، داخل دهان آب شود. همچنین با مصرف شکلات، هورمون آندورفین در خون ترشح می‌شود. این هورمون سبب آرامش و حالت خواب آلودگی می‌گردد.

تاریخچه شکلات

در قدیم، شکلات را با الهه حاصلخیزی مرتبط می‌دانستند. شکلات در قسمت آمریکای مرکزی، نوعی کالای لوکس محسوب می‌شد و از دانه‌های کاکائوهم به عنوان پول استفاده می‌کردند. درتهیه نوشیدنی‌های شکلاتی، دانه‌های کاکائو را با شیره انگور یا عسل مخلوط می‌کردند. نوشیدنی‌های تهیه شده با کاکائو را گرم، سرد یا ولرم می‌خوردند و برخی به آنها، پودر وانیل یا حتی فلفل شیرین و تند اضافه می‌نمودند.

اولین بار، کریستوفر کلمبوس کاکائو را برای نشان دادن به پادشاه و ملکه اسپانیا از آمریکا به اروپا آورد؛ و خیلی زود، این ماده جزو مواد غذایی قاره اروپا گردید. آن زمان از شکلات تنها در انواع نوشیدنی‌ها استفاده می‌شد که البته مقداری شکر به نوشیدنی اضافه می‌کردند تا تلخی آن گرفته شود. تا قرن ۱۷، شکلات در اروپا، ماده غذایی گران قیمتی محسوب می‌شد که تنها ثروتمندان سلطنتی از آن استفاده می‌کردند.

در سال ۱۸۲۸م، هلندی‌ها روشی اختراع کردند که طی آن، چربی دانه‌های کاکائو را می‌گرفتند و از آن، کره کاکائو تهیه می‌کردند. از باقی مانده دانه کاکائو هم پودر کاکائو تهیه نمودند. همچنین طی روشی دیگر، شکلات را قلیایی نموده و به این ترتیب، مزه تلخ آن را از بین می‌بردند. از آن زمان بود که شکلات‌ها به شکل امروزی تهیه شد. گفته شده که جوزف فرای، اولین کسی بود که در سال ۱۸۴۷م، شکلات‌های امروزی را عرضه نمود که به راحتی قابل خوردن باشند.

در سال ۱۸۶۷، فردی به نام دانیل پیتر، شمع ساز سوئیسی که به تازگی وارد کارخانه شکلات سازی پدر زنش شده بود، اولین شکلات شیری را عرضه نمود. در تهیه این نوع شکلات، او از شیر خشک استفاده می‌نمود. همسایه اش هنری نستله«Henry Nestle» که کارخانه تولید غذای کودک داشت (هم اکنون هم در سراسر دنیا از محصولات مختلف شرکت نستله استفاده می‌شود) به او برای تهیه شیر خشک کمک کرد. خشک کردن شیر روشی برای نگهداری دراز مدت از شیر است که از فاسد شدن سریع آن جلوگیری می‌کند.

تاریخچه شکلات در ایران

نام درخت کاکائو در زبان یونانی به مفهوم ” غذای خدایان ” و در اعتقاد آنان این درخت نشانه ” سلامتی و قدرت ” بود.سرخپوستان آمریکا پودر کاکائو را با شیره انگور یا عسل می‌آمیختند و با آن نوشیدنی لذیذی می‌ساختند.بعد‌ها اروپائیان برای درمان بعضی از بیماریها آن را بکار می‌بردند. اما ساخت شکلات جامد حدود ۲۰۰ سال پیش در سویس آغاز شد و تا سالها فقط برخی از اشراف ثروتمند اروپایی از این ماده غذایی استفاده می‌کردند. فیلم ” شکلات ” نشان می‌دهد که چگونه حتی چند دهه قبل، مردم منطقه‌ای از فرانسه وجود کارخانه شکلات سازی در مجاورت خانه‌های خود را نحس می‌دانستند و از فعالیت آن جلوگیری می‌کردند. ایرانیان از قدیم، ترکیباتی از پودر کاکائو با سایر مواد را برای ساختن بعضی از شیرینیهای سنتی بکار می‌بردند. اما تولید و مصرف شکلات در ایران نیز همچون بسیاری از کشورها سابقه‌ای چندان طولانی ندارد. اولین کارخانه شکلات سازی در ایران حدود ۶۰ سال پیش توسط دو برادر مهاجر روسی در تبریز راه اندازی شد. محصول این کارخانه تا مدتها فقط آب نبات و تافی برای بچه‌ها بود. این کارخانه و کارخانه‌های متعددی که بعد از آن بوجود آمدند، بتدریج دامنه فعالیت خود را گسترش دادند و انواع دیگری از محصولات را تولید کردند. در دهه‌های اخیر این شرکتها بطرف تولید شکلات‌های تخته‌ای و لقمه‌ای در قالب مجلسی حرکت کرده‌اند. بطوری که امروزه انواع تافی، کارامل، کرم کاکائو، کارولین و شکلات‌های مغزدار، فانتزی، تیره و روشن در اشکال مختلف با بسته بندی‌های مناسب تولید می‌کنند. از فن آوری پیشرفته در زمینه استفاده از دانه‌های روغنی کاکائو برخوردارند و برخی از آنها در سالهای اخیر بعنوان واحد‌های تولید کننده یا صادر کنند نمونه انتخاب شده و جوایزی هم دریافت داشته‌اند.

شکلات با در صد‌های گوناگون

انواع شکلات

شکلاتها معمولا با شیر ترکیب شده و وارد بازار میگردند. هر قدر درصد شکلات استفاده شده بیشتر باشد شکلات سیاه تر و تلخ تر میشود. شکلاتها از ۱۰٪ (شکلات سفید) تا ۹۹٪ (دارک چاکلت) درجه بندی میشوند. معمولاً اسانس نعنا، پرتقال، موز، توت فرنگی و... را برای طعم دادن به شکلات اضافه می‌کنند.

در شکلات‌های تخته‌ای از مغز میوه جات مثل، گردو، فندق، بادام زمینی و... استفاده می‌شود. گاهی عسل، کارامل، مربا، کشمش یا کشمش هم در تهیه شکلات به کار می‌رود. شکلات یکی از معروف ترین اسنک‌ها در همه جای دنیاست.

شکلات ایرانی

حدود ۱۰۰۰ واحد صنعتی با ظرفیت تولید سالانه حدود یک میلیون تن شیرینی و شکلات در ایران فعالیت دارند. اما حجم تولید آنها بیش از ۶۰ درصد ظرفیت آنها نیست و فقط کمتر از ۱۰ درصد از آنچه تولید می‌کنند به خارج صادر می‌شود.صادرات شکلات ایرانی در دهه اخیر افزایش چشم گیری داشته و اوج این افزایش در زمستان ۱۳۸۴ هنگامی بود که بدنبال انتشار چند کاریکاتور توهین آمیز نسبت به پیامبر اسلام در یکی از جراید دانمارک و تغییر نام شیرینی دانمارکی به ” گل محمدی”، بعضی از کشور‌های اسلامی شکلات دانمارکی را تحریم کردند و دانش آموزان کشور‌های حوزه خلیج فارس در یک اقدام نمادین شکلات‌های دانمارکی را در سطل زباله ریختند و بجای آن شکلات ایرانی دریافت کردند. امروز شکلات ایرانی غیر از کشور‌های همسایه و حوزه خلیج فارس به اروپای غربی، غرب افریقا، کاناداو استرالیا صادر می‌شود. با این حال مجموع صادرات شیرینی و شکلات ایران چیزی حدود یک درصد از صادرات غیر نفتی ایران است. در سالهای اخیر دست اندر کاران این رشته با بر پایی نمایشگاهها تلاش می‌کنند تا با مشارکت شرکتهای خارجی معتبر سهم بیشتری از بازار جهانی را بدست آورند.

شکلات را به حیوانات خانگی ندهید

مصرف شکلات برای سگ‌ها و دیگر حیوانات کوچک جثه و همچنین برای اسب‌ها مضر است و همچون سم در بدن آنها عمل می‌کند. این بدان دلیل است که شکلات، حاوی موادی است که بدن این جانوران قادر به هضم آنها نمی‌باشد. اگر به این دسته از حیوانات شکلات دهیم، ممکن است دچار حالت غش، حملات قلبی، خونریزی داخلی و در نهایت مرگ شوند.

منابع