ایرلند

مختصات: ۵۳° شمالی ۰۷° غربی / ۵۳°شمالی ۷°غربی / 53; -7
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
جزیره ایرلند
لقب:
the_Emerald_Isle,
the_Island_of_Saints_and_Scholars
Map
جغرافیا
مکاناروپای شمالی یا اروپای غربی
مساحت۸۴٬۴۲۱ کیلومتر مربع (۳۲٬۵۹۵ مایل مربع)[۱]
رتبه مساحت۲۰ام
کرانه‌ها۲٬۷۹۷ کیلومتر (۱٬۷۳۸ مایل)
بیشترین ارتفاع۱۰۴۱ متر (۳٬۴۱۵ پا)
بلندترین نقطهکارونتووهیل
کشور
تقسیمات کشوری
بزرگترین منطقه مسکونیدوبلین
جمعیت‌شناسی
جمعیت۶٬۳۹۹٬۱۵۲
تراکم جمعیت۷۳٫۴ /کیلومتر مربع (۱۹۰٫۱ /مایل مربع)
گروه‌های قومیایرلندی

جزیرهٔ ایرلند سومین جزیرهٔ بزرگ اروپا[۲] و بیست و دومین جزیره بزرگ جهان است[۳] که در شمال غربی اروپا قرار دارد و شامل جمهوری ایرلند و ایرلند شمالی است. در شرق جزیرهٔ ایرلند، جزیره بریتانیا قرار دارد و دریای ایرلند در میان این دو جزیره قرار گرفته‌است. نام کشور در زبان اصلی‌شان ایر (Eire) است و همچنین از ملیت‌شان با عنوان ایرین (Eireann) یاد می‌کنند.

جمعیت این جزیره کمی بیش از ۹ میلیون نفر است که از این تعداد ۷,۴ میلیون نفر در جمهوری ایرلند ساکن‌اند.[۴]

از دیدگاه سیاسی جمهوری ایرلند پنج ششم از جزیره را در اختیار دارد. یک ششم بقیه جزیره را ایرلند شمالی تشکیل می‌دهد که جزئی از کشور پادشاهی متحده است.

نخستین مهاجران[ویرایش]

دانشمندان توالی ژنوم یک زن عصر نوسنگی را مطالعه کرده‌اند که حدود ۵ هزار و ۲۰۰ سال پیش در منطقه امروزی بلفاست می‌زیسته‌است.

پژوهش‌های ژنتیکی روی نمونه‌های باستانی این زن ۵هزارساله و سه مرد ۴هزارساله در ایرلند نشان می‌دهد که موج نخست مهاجرت ساکنان این کشور از خاورمیانه، و موج دوم نیز چهار هزار سال پیش از سواحل دریای سیاه به سمت جزیرهٔ بریتانیا بوده و مردمان ایرلندی را شکل داده‌است.

پژوهشگران دریافته‌اند زنی که در دوران نوسنگی در ایرلند می‌زیسته، موهای سیاه و چشمانی قهوه‌ای رنگ داشته و نیاکان‌اش از منطقه خاورمیانه به این بخش از اروپا کوچیده بودند.

همچنین مطالعات بعدی نشان داده که در حدود یک‌سوم از اجداد مردان ۴ هزارسالهٔ مورد مطالعه نیز از مناطق ساحلی دریای سیاه به این کشور مهاجرت کرده بودند.

نگارخانه[ویرایش]

جستارهای وابسته[ویرایش]

منابع[ویرایش]

پانویس[ویرایش]

  1. Nolan_, William_. "Geography_of_Ireland_". Government of Ireland. Archived from the original on 24 November 2009. Retrieved 11 November 2009.
  2. "Islands_of_the_World_" (به انگلیسی). World_Atlas. Retrieved 6 July 2008.
  3. Joshua_Calder. "Largest_Islands_of_the_World" (به انگلیسی). World_Island_Info. Retrieved 6 July 2008.
  4. "Population_1901 - 2006" (به انگلیسی). Central_Statistic_Office_Ireland. Archived from the original on 24 March 2009. Retrieved 6 July 2008.

مآخذ[ویرایش]