بازیاب

مختصات: ۳۳°۲۷′۲۵″ شمالی ۵۴°۴۱′۵۸″ شرقی / ۳۳٫۴۵۶۹۴°شمالی ۵۴٫۶۹۹۴۴°شرقی / 33.45694; 54.69944[۱]
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
بازیاب
اطلاعات کلی
کشور ایران
استاناصفهان
شهرستاننایین
بخشخور و بیابانک
دهستاننخلستان
مردم
جمعیت۷۲ نفر (سرشماری ۹۵)
کد آماری۱۸۲۰۸۵

بازیاب، روستایی است از توابع شهرستان خور و بیابانک در استان اصفهان ایران.

جمعیت[ویرایش]

این روستا در دهستان نخلستان قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵جمعیت آن ۴۳نفر (۱۶ خانوار) بوده است.[۲]

تاریخچه[ویرایش]

این نام روستایی است کوچک اما در میان دره و دارای زیبایی منحصربه‌فرد این روستا از چند قسمت تشکیل شده به نام های بشکفت . پاپاشی . بیخ دره و ...این روستا در ایران استان اصفهان و در حوضه شهرستان نایین قرار دارد . تعداد خانوار ساکن در این روستا بسیار اندک بوده و آنان نیز از اهالی روستا های مجاور می باشد . از دلایل مهم مهاجرت دیگر روستاه ها به این روستا مانند ایراج . حسین آباد و هفتومان و ... به این روستا : آب و هوایی منحصربه‌فرد حاصلخیزی خاک روستا موقعیت بسیار مهم از لحاظ حجم آبی زیاد و در دل دره بودنش می باشد که موقعیت جالبی دارد. این روستا در قدیم همان پاپاشی نام داشته است.از بزگان قدیم این روستا قربانعلی مسعود می توان نام برد وی برای آبادانی این روستا تلاش ها و زحمات بسیاری کشیده است. از جمله رسیدگی های جهاد کشاورزی و جهاد سازندگی در این روستا و دولت محترم می توان احداث لوله کشی آب داخل روستا . خطوط انتقال برق مخابرات و دکل های مخابراتی و تلویزیونی و رادیویی میباشد . در چند سال اخیر بدلیل آب گوارا و فراوان روستا با استفاده از خطوط لوله کشی به شهرستان خور انتقال داده اند و ماشین های کامیون حمل آب نیز برای انتقال آب این روستا به معادن اطراف از ین آب استفاده می نمایند . در سالهای اخیر دو عدد سد در موقعیت های مناسب در این روستا احداث گردیده که در سیستم آبی این روستا و روستاهای هم جوار تأثیر بسزایی گذاشته است.

محصولات[ویرایش]

محصولات باغی این روستا انار . آلو . سیب . گلابی . زردآلو. هلو . گردو توت سیاه و سفید و غیره... است و محصولات زراعی آن گندم . جو . لوبیا .عدس . کنجد و غیره ... است.

اقتصاد[ویرایش]

اهالی روستا به کار کشاورزی و دیگر مشاغل روستا دامداری و کار در معادن اطراف میباشد. جمع آوری گیاهان کوهی نیز در کنار امور دیگر به آنان کمک می کند. سیستم آبیاری مزارع از طریق چند استخر آب و جوی های سیمانی است.

جغرافیا[ویرایش]

کوه های اطراف این روستا بشدت مورد حفاظت محیط زیست می باشد که دلیل آن وجود صیادان و صید بی رویه در این منطقه بسیار زیباست. جانوران وحشی در این روستا عبارتند از یوز گرگ شغال و پرندگانی چون باز عقاب و زاغ کلاغ بز کویی آهو بره و کبک و طیهو از حیواناتی است که محافظت شده اند

منابع[ویرایش]

  1. «: کمیته تخصصی نام نگاری و یکسان سازی نام های جغرافیایی ایران :». بایگانی‌شده از اصلی در ۲۹ اوت ۲۰۱۱. دریافت‌شده در ۱۹ ژوئیه ۲۰۱۱.
  2. درگاه ملی آمار ایران