گارینشا

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری, جستجو
گارینشا
شناسنامه
نام کامل مانوئل فرانسیسکو دوس سانتوس
زادروز ۲۸ اکتبر ۱۹۳۳
زادگاه پائوگرانده، ایالت ریو دو ژانیروی، Flag of Brazil.svg برزیل
تاریخ مرگ ۲۰ ژانویه ۱۹۸۳ (۴۹ سال)
محل مرگ سائوپائولو، Flag of Brazil.svg برزیل
قد ۱۶۹ سانتیمتر
اطلاعات باشگاهی
باشگاه کنونی
پُست فوروارد
باشگاه‌های حرفه‌ای
سال‌ها باشگاه‌ها بازی(گل)
۱۹۵۳-۱۹۶۵
۱۹۶۶
۱۹۶۷
۱۹۶۸
۱۹۶۸-۱۹۶۹
۱۹۷۲
بوتافوگو
کورینتیانس
پورتوگوئزا
آتلتیکو جونیور
فلامنگو
اولاریا
۲۳۲ (۵۸۱)
تیم ملی
Flag of Brazil.svg برزیل


مانوئل فرانسیسکو دوس سانتوس (به پرتغالی: Manuel Francisco dos Santos) ملقب به گارینشا (زاده ۲۸ اکتبر ۱۹۳۳، پائوگرانده، درگذشته ۲۰ ژانویه ۱۹۸۳در سائوپائولو) از بهترین بازیکنان فوتبال تاریخ برزیل است. نام او را گاه در فارسی گارینچا هم نوشته‌اند.

او را به عنوان یکی از تکنیکی‌ترین، بهترین و محبوب‌ترین بازیکنان تاریخ فوتبال می‌شناسند. مهارت بی‌نظیر او در دریبل‌زدن و تک‌روی مشهور است. همچنین زوج او با پله از به یادماندنی‌ترین‌های تاریخ جهان است. تیم برزیل در تاریخ خود هرگز با حضور هم‌زمان پله و گارینشا شکست نخورده‌است.

محتویات

[ویرایش] تولد

گارینشا در پائو گراده (واقع در ایالت ریو دو ژانیروی برزیل) متولد شد. اودچار مشکل جسمانی مادرزاد بود و پای راستش از پای چپش شش سانتیمتر کوتاه‌تر بود و بعضی‌ها این نقیصه را از علل درخشش او در فوتبال دانسته‌اند. کارینشا به معنی پرند کوچک است عده اورا تکنییکی ترین بازیکن جهان لقب دادهاند اما چیزی که باعث ماندگاری وی شده است وی مبدع پاس به بیرون بوده است هم نسلانش او را فوتبالیست آینده می خوانند اما این پرنده کوچک باعث پیشرفت این ورزش شد

[ویرایش] کارنامهٔ حرفه‌ای

[ویرایش] باشگاهی

در سطح باشگاهی گارینچا جمعا ۵۸۱ بار برای بوتافوگو به میدان آمد و ۲۳۲ گل به ثمر رساند. او همچنین برای باشگاه‌های دیگری در برزیل مانند کورینتیانس (در ۱۹۶۶)، پورتوگوئزا (در ۱۹۶۷)، فلامنگو (در ۱۹۶۸ و ۱۹۶۹) و اولاریا (در ۱۹۷۱ و ۱۹۷۲) به میدان آمد. او برای مدتی در ۱۹۶۸ برای باشگاه آتلتیکو جونیور در کشور کلمبیا نیز بازی کرد. دورهٔ حرفه‌ای فوتبال او از ۱۹۵۳ آغاز شد و در ۱۹۷۲ پایان یافت اما او تا ۱۹۸۲ (یک سال پیش از مرگ) نیز در مسابقاتی ظاهر می‌شد.

[ویرایش] تیم ملی برزیل

گارینشا بین سال‌های ۱۹۵۵ و ۱۹۶۶ برای تیم ملی برزیل بازی کرد و جمعا در ۶۰ بازی به میدان آمد.

او در جام‌های جهانی ۱۹۵۸، ۱۹۶۲ و ۱۹۶۶ شرکت داشت.

او در پنجاه و نه بازی اول خود هرگز شکست را تجربه نکرد و تنها آخرین بازی ملی او (در جام جهانی ۱۹۶۶ در مقابل مجارستان) با شکست ۳ بر یک همراه بود. برزیل با حضور هم‌زمان او و پله هرگز شکست نخورد. وی در سال ۱۹۵۸ یکی از بهترین‌ها بود. وضعیت وی در سال ۱۹۶۲ در جام جهانی بهتر هم شد و گل هم زد.

[ویرایش] مطالب جانبی

گارینشا پدر حداقل چهارده فرزند از زن‌های مختلف بود. معروف است که با یک خوانندهٔ پاپ، رابطه‌ای جنجالی داشت‌.

مادرش را سحوا در یک سانحهٔ رانندگی به کشتن داد و خود اسیر مشروبات الکلی شد تا بسیار زود و در سن چهل و نه سالگی جهان را وداع گوید.

[ویرایش] منابع

مطلب برگرفته از هفته‌نامه نسیم جنوب

ویکی‌پدیای انگلیسی

جستجو در ویکی‌انبار در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ گارینشا موجود است.

ابزارهای شخصی

گویش‌ها
فضاهای نام
عملکردها
گشتن
چاپ/برون‌بری
جعبه‌ابزار
زبان‌های دیگر