کوت سیدنعیم

مختصات: ۳۱°۲۷′۲۹″شمالی ۴۸°۲۲′۵۵″شرقی / ۳۱٫۴۵۷۹۴۵۶۷°شمالی ۴۸٫۳۸۱۸۸۷۶۷°شرقی / 31.45794567; 48.38188767
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
کوت سید نعیم
کوت سید نعیم طالقانی
کشور ایران
استانخوزستان
شهرستاندشت آزادگان
بخشمرکزی
سال شهرشدن۱۳۹۲
مردم
جمعیت۴,۵۴۱ نفر (۱۳۹۵)[۱]
جغرافیای طبیعی
مساحت۱۲۰ سانتی‌متر
ارتفاع۲۳
اطلاعات شهری
شهردارهادی حیاتی
پیش‌شمارهٔ تلفن۰۶۱۲۴۲۶
وبگاه
شناسهٔ ملی خودرو ایران
کد آماری۲۷۹۵
کوت سید نعیم بر ایران واقع شده‌است
کوت سید نعیم
روی نقشه ایران
۳۱°۲۷′۲۹″شمالی ۴۸°۲۲′۵۵″شرقی / ۳۱٫۴۵۷۹۴۵۶۷°شمالی ۴۸٫۳۸۱۸۸۷۶۷°شرقی / 31.45794567; 48.38188767

کوت سیدنعیم شهری از توابع بخش مرکزی شهرستان دشت آزادگان در استان خوزستان ایران است. کوت سید نعیم به پاس زحمات بنیانگذار آن؛ سید نعیم طالقانی که از سادات بزرگ منطقه و از نوادگان پیامبر اسلام بودند، به نام ایشان مزین شده‌ است.

موقعیت جغرافیایی[ویرایش]

شهر کوت سید نعیم از توابع شهرستان دشت آزادگان، بخش مرکزی و دهستان حومه شرقی است. این شهر از شمال به اراضی کشاورزی و رودخانه کرخه، از شرق به کانال آب و اراضی کشاورزی، از غرب به روستای ابوسحاب و از جنوب به محور اهواز – سوسنگرد و اراضی کشاورزی محدود می‌گردد.

شهر کوت سید نعیم بین ۳۱ درجه تا ۳۲ درجه و ۵ دقیقه عرض شمالی، همچنین ۴۷ درجه و ۴۱ دقیقه تا ۴۸ درجه و ۳۰ دقیقه طول شرقی از نصف النهار کرینویچ واقع گردیده‌است.

آب و هوای کوت سید نعیم معتدل و مرطوب بوده و همانند سایر سکونتگاهای استان خوزستان دارای رطوبت و بارش باد زیاد است. محدوده اراضی کشاورزی و منابع طبیعی

براساس اطلاعات اخذ شده از مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان دشت آزادگان، ۳۵۰۰ هکتار اراضی زراعی در سطح شهر کوت سید نعیم وجود دارد این اراضی به‌طور پراکنده در اطراف شهر وجود دارد و بیشترین سطح اراضی کشاورزی در شمال شهر واقع شده‌است.

شهر کوت سید نعیم از لحاظ ژئومورفولوژیک در منطقه دشتی و در یک محدوده پست و همواره استقرار یافته و توسط روستاهای اطراف محصور گشته‌است. شهر دارای بافتی نسبتاً پراکنده بوده و به لحاظ شکلی نیز ساختار خطی در سیمای کلی شهر قابل مشاهده است. از عوارض طبیعی دیگر نمی‌توان در محدوده شهر اشاره کرد. هیچ رشته کوهی در حوزه این شهر قرار نگرفته‌است. ارتفاع شهر از سطح دریا ۲۵۰ متر است.

منابع تأمین آب آشامیدنی و آب کشاورزی شهر[ویرایش]

آب شرب ساکنین شهر از طریق شبکه سراسری سوسنگرد، تأمین می‌شود. آب مزبور از طریق شبکه لوله‌کشی به واحدهای مسکونی منتقل می‌شود.

اراضی کشاورزی شهر آب مورد نیاز خود را از طریق رودخانه کرخه تأمین می‌کنند.

روند تحولات اجتماعی[ویرایش]

بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن، جمعیت شهر کوت سید نعیم از ۳۵۶۲ نفر در سال ۵۵ به ۴۱۹۲ نفر در سال ۶۵ و ۴۵۴۴ نفر در سال ۷۵ افزایش یافته‌است. جمعیت شهر در دوره ده ساله اخیر نیز افزایش داشته بطوریکه جمعیت آن در سال ۱۳۹۱ توسط اداره کل آمار و اطلاعات طبق سرشماری سال ۱۳۹۱ ۵۰۹۶ نفر اعلام[نیازمند منبع]

تعداد و بعد خانوار[ویرایش]

براساس اطلاعات سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۵۵ تعداد خانوارهای ساکن در شهر کوت سید نعیم ۴۵۵ خانوار بوده که این تعداد در سال ۱۳۶۵ به ۵۴۹ خانوار و در سال ۱۳۷۵ به ۶۵۲ خانوار رسیده‌است. در حال حاضر تعداد تقریباً ۱۱۰۰ خانوار در این سکونتگاه ساکن می‌باشند. بعد خانوار در هر یک از دوره‌های سرشماری به ترتیب ۷٫۸۳ و ۶٫۸۹ گزارش شده‌است.

منابع[ویرایش]

  • «نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۸۵». درگاه ملی آمار ایران. بایگانی‌شده از اصلی در ۱ ژانویه ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۱ ژانویه ۲۰۱۳.