احمدبن یحیی بلاذری

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
(تغییرمسیر از بلاذری)
پرش به: ناوبری, جستجو

احمد بن یحیی بَلاذُری نام کامل وی ( أبوالحسن احمد بن یحیی بن جابر بن داوود البغدادی البلاذری ) وی در أواخر قرن دوم هجری قمری در بغداد متولد شد.

وی از تاریخ‌نگاران و جغرافی‌دانان قرن دوم هجری قمری بود که در بغداد زندگی می‌کرد و مترجم کتابهای پارسی به سریانی بود. یاقوت حموی از وی بسیار تمجید نموده‌ است. از آنجایی که جد او یا خود او (مشخص نیست) بلاذر خورده بود و بیمار شده بود وی را بلاذری نامیده بودند. «بلاذر» نام میوه‌ای است که در هندوستان می‌روید و میوه آن در پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

محتویات

[ویرایش] آثار

[ویرایش] فتوح البلدان

این کتاب در مورد جنگهای مسلمانان از زمان پیامبر به بعد می‌باشد و جنگ‌ها را شهر به شهر توضیح داده‌است. ظاهرا اصل کتاب بسیار مفصل‌تر بوده‌است و وی این کتاب را که شامل ۵۰۰ صفحه‌است خلاصه نموده‌است. گذشته از توضیح این جنگ‌ها وی به تشریح اوضاع سیاسی و اجتماعی و اقتصادی مانند مقرارت مالیات و انواع خط و غیره پرداخته‌است.

[ویرایش] انساب الاشراف

این کتاب که ۲۰ جلد و در نه هزار صفحه بوده‌است و تنها جلد یازدهم آن دردسترس است، در واقع یک فرهنگ‌نامه تاریخی می‌باشد. جلد یازدهم آن هم در باره تاریخ امویان در زمان عبدالملک بن مروان و ولید و اتفاقات مصعب بن زبیر و برادر او عبدالله و تاریخ خوارج است.

[ویرایش] منابع

  • «فرهنگ مکتشفین و جغرافی نویسان جهان». نیک بین، نصرالله.انتشارات نبوی، چاپ وزیری٬ ۱۳۷۵.
  • الامام: أبی الحسن، احمد، البلاذری، (فُتُوح اَلُبلدان) ، دار الکتب العلمیة، چاپ نهم، بیروت لبنان، انتشار ۱۹۸۳ میلادی به (عربی)،
ابزارهای شخصی

گویش‌ها
فضاهای نام
عملکردها
گشتن
چاپ/برون‌بری
جعبه‌ابزار
زبان‌های دیگر