اشدلق سفلی

مختصات: ۳۸°۰۱′۲۷″ شمالی ۴۶°۵۸′۵۲″ شرقی / ۳۸٫۰۲۴۱۷°شمالی ۴۶٫۹۸۱۱۱°شرقی / 38.02417; 46.98111
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
اشتلق سفلی
اشتلق سفلی
روستا
اشتلق سفلی در ایران واقع شده
اشتلق سفلی
اشتلق سفلی
مختصات: ۳۸°۰۱′۲۷″ شمالی ۴۶°۵۸′۵۲″ شرقی / ۳۸٫۰۲۴۱۷°شمالی ۴۶٫۹۸۱۱۱°شرقی / 38.02417; 46.98111
کشور ایران
استان‌های ایراناستان آذربایجان شرقی
شهرستان‌های ایرانشهرستان بستان‌آباد
بخش (تقسیمات کشوری)بخش مرکزی شهرستان بستان‌آباد
تقسیمات کشوری در ایراندهستان مهرانرود مرکزی
جمعیت
 (۲۰۲۰)
 • کل۷۳۸
منطقه زمانییوتی‌سی +۳:۳۰ (ساعت رسمی ایران)
 • تابستانی (DST)یوتی‌سی +۴:۳۰ (ساعت رسمی ایران)

اشتلق سفلی یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان مهران‌رود مرکزی بخش مرکزی شهرستان بستان‌آباد واقع شده‌است، روستاهای همجوار با اشتلق سفلی از جمله اشتلق علیا، تازه کند و قریچه می‌باشد.

محصولات کشاورزی[ویرایش]

انواع محصولات کشاورزی این روستا عبارتند از گندم، جو، سیب زمینی، بزرک، یونجه می‌باشد.

امکانات[ویرایش]

بعد از انقلاب اسلامی تحولات بسیاری در این روستا اتفاق افتاد از جمله احداث ساختمان جدید بهداری، برق، آب، تلفن، گاز در این روستا از تحولات بعد از انقلاب اسلامی هستند.

اینترنت[ویرایش]

دکل اینترنت هم فقط محدود به اپراتور ایرانسل می باشد،و اهالی هم برای اتصال به سایر اپراتورهای ارائه دهنده اینترنت ناگزیر دل به بام خانه ها یا مزارع می زنند.

طوایف[ویرایش]

این روستا دارای ۳ طایفه به نام‌های سارابلی، خاخ نَظَری، دودانی می‌باشد دلیل نام گذاری این روستا وجود ۳ طایفه هست، در زبان ترکی اش (اوش) به معنی ۳ می‌باشد و تُلق نیز به معنی طیره یا طایفه هست به همین خاطر این روستا از نام‌های اشتیره، اشتیلق و در آخر به اشتلق تغییر نام داده شده‌است.

رسم و رسوم[ویرایش]

رسم و رسومات سنتی اقوام ترک در این روستا نیز اجرا می‌شود ولی پر رنگترین مراسم، مراسم بزرگ شبیه خوانی در روز عاشورا در این روستا اجرا می‌شود که سالانه افراد زیادی برای تماشای این مراسم به این روستا سفر می‌کنند.

جمعیت[ویرایش]

این روستا حدود ۹۰ خانوار و ۷۳۸ نفر جمعیت دارد، شهدا زیادی در این روستا وجود دارند که می‌توان به حسن نوین، اباذر امیری، ابولفتح والائی و جواد اعتمادی اشاره کرد که در راه حق به شهادت رسیدند.

زبان و گویش[ویرایش]

تمام جمعیت این روستا اقوام ترک عموماً مسلمان و شیعه مذهب هستند که اکثر آنها از روستای اسب فروشان از توابع شهرستان سراب و از روستای قره داغ از توابع شهرستان اهر و روستای وردین هستند، گویش محلی مردمان این روستا به زبان ترکی (آذری) است.

منابع[ویرایش]

  • «نتایج سرشماری ایران در سال ۱۳۸۵». درگاه ملی آمار. بایگانی‌شده از روی نسخه اصلی در ۲۱ آبان ۱۳۹۲.