ارمغانخانه

مختصات: ۳۶°۵۷′۵۶″شمالی ۴۸°۲۲′۴۱″شرقی / ۳۶٫۹۶۵۶°شمالی ۴۸٫۳۷۸۱°شرقی / 36.9656; 48.3781
صفحه نیمه‌حفاظت‌شده
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
(تغییرمسیر از ارمغان خانه)

ارمغانخانه (آرمان خانه)
کشور ایران
استانزنجان
شهرستانزنجان
بخشقره‌پشتلو
نام(های) دیگرارمه خانا
نام(های) پیشینآرمان خانه
سال شهرشدن۱۳۸۷ خورشیدی
مردم
جمعیت۲،۱۴۹ نفر (۱۳۹۵)
جغرافیای طبیعی
ارتفاع۱۹۵۰ متر
اطلاعات شهری
پیش‌شمارهٔ تلفن۰۲۴۱–۲۲۴
شناسهٔ ملی خودرو ایران ۸۷
کد آماری۲۰۳۸
ارمغانخانه (آرمان خانه) بر ایران واقع شده‌است
ارمغانخانه (آرمان خانه)
روی نقشه ایران
۳۶°۵۷′۵۶″شمالی ۴۸°۲۲′۴۱″شرقی / ۳۶٫۹۶۵۶°شمالی ۴۸٫۳۷۸۱°شرقی / 36.9656; 48.3781

اَرمَغان‌خانه شهری مرکز بخش قره‌پشتلو شهرستان زنجان ایران است و در شمال‌غرب شهرستان زنجان واقع است.[۱]

ارمغان‌خانه در سال ۱۳۸۷ خورشیدی به شهر ارتقاء یافت.[۲]

موقعیت جغرافیایی

شهر ارمغانخانه مرکز بخش قره پشتلو از توابع شهرستان زنجان در بهمن ماه ۱۳۸۷ با تصویب هیئت وزیران بعنوان شهر شناخته شده و از تیر ماه ۱۳۸۸ شهرداری در این شهر تأسیس و فعالیت خود را آغاز نموده‌است این شهر در ۳۲ کیلومتری استان واقع شده و از نظر مختصات جغرافیایی در ۴۸ درجه و ۳۲ دقیقه طول جغرافیایی و ۳۶ درجه و ۵۸دقیقه عرض جغرافیایی در غرب شهر زنجان استقرار یافته‌است میانگین ارتفاع محدوده شهر از سطح دریا ۱۹۴۰ متر می‌باشد.

مسیر اصلی شهر از سمت زنجان بوده جاده ترانزیت بطرف عثمانی (ترکیه کنونی) از این شهر می‌گذرد که راه ارتباطی بین زنجان و اردبیل بشمار می‌رود.

ویژگیهای تاریخی

در زمان حکومت زندیه هنگام عبور کریم خان زند از زنجان که با اهداء هدایا از سوی مردم در این محل (تورپاخ قلعه) به وی انجام گرفت شهرآرمان خانه به ارمغانخانه تغییر نام یافت.

وجود قلعه‌های متعددی از جمله تورپاخ قلعه و قلعه صنم خاتون و قلعه‌هایی که از آن به کله یاد شده حائز اهمیت بودن منطقه را نشان می‌دهد به همین جهت زمانی ارمغانخانه نگین زنجان بوده که این آثار باستانی، هوای معتدل، کوه‌های زیبا و دشتهای سرسبز از جمله دشت وسیع سهرین با سی هزار هکتار در جنوب شرق شهر ارمغانخانه که تنها مأمن آهوان با ۱۴۵۰ رأس آهو در شمال غرب کشور و وحوش و پستانداران دیگر می‌باشد و نزدیکی به فرودگاه زنجان می‌تواند این شهر را به قطب گردشگری تبدیل نماید . .

در زمان‌های قدیم شهر ارمغانخانه بر اثر سیل و بلایای طبیعی در زیر خاک مدفون شده که می‌تواند اکتشافات مهمی توسط باستان شناسان صورت گیرد.

منابع

http://seeiran.ir/شهر-ارمغان-خانه/